مدیرکل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۰۰ روستای چرام از آب آشامیدنی برخوردار هستند.

فیض‌الله پاسره امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در چرام با بیان اینکه در اساسنامه شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی دو وظیفه در قالب دو برنامه به عنوان قانون پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: برنامه اول مطالعه و تامین و توزیع آب آشامیدنی روستاها و برنامه دوم مطالعه و ایجاد شبکه‌های جمع‌آوری دفع بهداشتی فاضلاب در محیط‌های روستایی است.

وی با ابراز خرسندی از اینکه پس از شکل‌گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برنامه اول در شهرستان چرام طبق آمار گرفته شده از مجموع ۱۲۰ روستای این شهرستان ۱۰۰ روستا تامین شده است، اظهار تاسف کرد که برنامه دوم در کل نسبت به سطح کشوری پایین است.

وی با بیان اینکه شهرستان چرام در بالادست سد کوثر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد آبی که مصرف شده به فاضلاب تبدیل می‌شود که ۹۹ درصد این فاضلاب آب است.

این مسئول، اضافه کرد: اگر بتوانیم این آب را جمع‌آوری و تصفیه کنیم به حفاظت از منابع آب زیرزمینی کمک کرده و هم در مناطق گرمسیری که مشکل تامین آب را دارند می‌توانیم از آب جمع‌آوری شده جهت آبیاری و موارد دیگر استفاده کنیم.

پاسره در ادامه اولویت اساسی شرکت آبفار کهگیلویه و بویراحمد را شناسایی منابع آبی پایدار برای رفع مشکل کم آبی در روستاها دانست و یادآور شد: مستند سازی اطلاعات از طرح‌های مهم آبرسانی جهت شناسایی ضعف‌ها و تقویت نقاط قوت از دیگر برنامه‌های مهم در شرکت آبفای روستایی این استان خواهد بود.

وی استفاده مطلوب از سدها را یکی از مهم‌ترین منابع پایدار دانست که در صورت تحقق آن مشکلات آب آشامیدنی در روستاهای استان تا حدود زیادی مرتفع خواهد شد.

مدیرکل شرکت آبفای روستایی ادامه داد: شرایط توپوگرافی، پراکندگی و سخت گذر بودن روستاها کار خدمات‌رسانی از جمله تامین آب آشامیدنی را در این استان با سایر استان‌های کشور متمایز کرده است.

انتهای پیام/۸۲۰۰۲/

منبع : فارس نیوز