بخش زیادی از جمعیت متراکم در کلینیک از روستاهای دور دست استان و از مناطق صعب العبور به مرکز شهر آمده‌اند تا بلکه شفایی از ید طبیبان مرکز نشین کسب کنند. عدم توزیع مناسب امکانات پزشکی در شهرستان‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان در هجوم مردم به کلینیک شهید مفتح سهم زیادی دارد.

یاسوج۲۴: :  استان کهگیلویه و بویراحمد که این روزها درگیر بازیِ تغییر نام استان است، همواره از عدم توزیع مناسب امکانات پزشکی رنج می‌برد. اگرچه وضعیت کنونی استان قابل مقایسه با گذشته نیست اما کماکان حال بهداشت و درمان این استان مانند دیگر استان‌ها و شهرستان‌های حاشیه‌ای تعریفی ندارد.
قصه درمان و بیمارستان و پزشک از داستان‌های تکراری روزگار ما شده است. در این گزارش سعی داریم توصیفی از یک روز کاری در یاسوج به عنوان مهم‌ترین مرکز درمانی استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه کنیم.
بر خلاف معمول ساعت کاری از ساعت ۷ یا ۸ صبح آغاز نمی‌شود. دقایق ابتدایی بامداد هر روز آغازگر روزِ کاری کلینیک شهید مفتح است.
بعد از ساعت ۱۲ نیمه شب، برگه کاغذی روی حصار فلزی کلینیک نصب می‌شود. هر کس که قصد نوبت‌گیری دارد باید قسمتی از لوح سفید نصب شده را با نام خود سیاه کند. این کار تا ساعت ۴ صبح ادامه دارد. هر چند دقیقه، یک یا دو نفر از راه می‌رسند و در سرمای سوزناک صبحگاهی یاسوج، خود را به این حصار فلزی می‌رسانند و نام خود را بر لوح سفید نقش می‌کنند.
ساعت ۴ تا ۴:۳٠ درب کلینیک باز می‌شود. متصدی پذیرش کلینیک برگه چسبانده شده به حصار فلزی را می‌کَنَد و از روی فهرست اسامی، نام متقاضیان را میخواند. هنگامی که اسم شخص خوانده می‌شود باید حاضر باشد و سریع خود را به صندوق نوبت‌دهی برساند. اگر هنگام قرائت نام شخص، او حاضر نباشد، همه زحمت شبانه وی به هدر رفته و نوبت باطل می‌شود.
به همین راحتی نام نفر بعدی خوانده شده و بر همین مدار بقیه نام‌های فهرست نیز خوانده می‌شوند. تا اینجا فقط بخشی از کار انجام شده است. در گام بعدی متقاضی از متصدی پذیرش کلینیک تقاضای نوبت برای فلان دکتر متخصص را می‌کند که بعضاً با پاسخ مأیوس کننده متصدی مواجه می‌شود: نوبت تمام شده است.
متقاضی با تعجب: چطور ممکن است؟ هنوز ۱۵ نفر هم برای این دکتر ثبت نام نکرده‌اند.
متصدی: نوبت‌ها به صورت اینترنتی و قبلاً به فروش رسیده‌اند.
اینکه آیا همیشه سامانه نوبت‌دهی اینترنتی کلینیک درست باشد، محل مناقشه است. به گفته مدیریت کلینیک این سامانه روزهای ۲۷ هرماه برای نوبت دهی در ماه بعد آماده نوبت‌دهی است. البته در کلینیک شهید مفتح اخذ نوبت به طرق دیگری هم امکان پذیر است. اگر با متصدی پذیرش کلینیک نسبت فامیلی وجود داشته باشد، احتمالاً نوبت‌گیری راحت‌تر خواهد بود. همچنین با صحبت با منشی دکتر و اخذ نامه کتبی از وی می‌توان متصدی نوبت کلینیک را قانع کرد.
بیماران در دو نوبت صبح و بعدازظهر در کلینیک پذیرش می‌شوند. اگرچه پزشکان در نوبت بعد از ظهر از ساعت ۵ عصر در مطب حاضر می‌شوند اما بیماران باید یک ساعت قبل و از ساعت ۴ عصر خود را به منشی پزشک معرفی کنند. همین امر باعث ازدحام جمعیت در کلینیک می‌شود. فضای محدود کلینیک در گر گرفتن جمعیت و همهمه در این مکان سهم جدی دارد. یک دالان حاویِ ۱۰ اتاق جمعیت عظیم را چنان فشرده می‌کند که گاهی نفس کشیدن هم مشکل می‌شود. کلینیک فاقد آسانسور است و اگر بیماری قادر به راه رفتن نباشد، برای معاینه باید توسط همراهان بیمار تا اتاق پزشک که در طبقه دوم قرار دارد به دوش کشیده شود.
بخش زیادی از جمعیت متراکم در کلینیک از روستاهای دور دست استان و از مناطق صعب العبور به مرکز شهر آمده‌اند تا بلکه شفایی از ید طبیبان مرکز نشین کسب کنند. عدم توزیع مناسب امکانات پزشکی در شهرستان‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان در هجوم مردم به کلینیک شهید مفتح سهم زیادی دارد. عدم آگاهی بخشی درباره بیماری‌ها به مردم نیز در این امر دخیل است. بیماران زیادی وجود دارند که برای معاینه هیچ احتیاجی به متخصص با فوق متخصص ندارند، اما ایشان از این موضوع اطلاع چندانی ندارند. ارجاع بی‌مورد(پاسکاری) بیماران توسط پزشکان به همدیگر نیز در این بی‌نظمی دخیل است.
 بیماران حاضر در کلینیک به ضرس قاطع مطلقاً از حقوق بیمار اطلاعی ندارند، همین امر باعث می‌شود منشی‌ها و پزشکان کلینیک هر گونه برخوردی با بیماران و همراهان ایشان را جایز بدانند. حداکثر پذیرش کلینیک برای هر پزشک در نوبت عصر (ساعت ۱۷تا۲۱) ۷۰ بیمار است. همین امر تأثیر بسزایی در کاهش کارایی پزشکان، خستگی و در آخر پرخاش آنها دارد.

کلینیک شهید مفتح یاسوج کلینیک شهید مفتح یاسوج