روابط عمومی محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد از بخشش محیط‌بان دنا که چند سالی است به دلیل قتل مرحوم رضایی در ارتفاعات دنا در زندان به سر می‌برد خبر داد.

به گزارش ، روابط عمومی استان کهگیلویه و بویراحم از از عفو و آزادی اسعد تقی‌زاده محیط‌بان دنا که در سال ۸۷ در ارتفاعات دنا با اسلحه مرحوم مجتبی رضایی را به قتل رسانده بود، خبر داد.

 

در این پیام که توسط محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است به زمان و مکان مراسم بخشش محیط‌بان دنا نیز اشاره شده است که بر همین اساس فردا ۱۶ اسفندماه از ساعت ۱۶ تا ۱۷ و ۳۰ دقیقه این مراسم در دفتر آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود.

 

ماجرای

مرداد سال ۱۳۸۶ در منطقه حفاظت شده دنا که در شمال استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است، دو محیط بان محیط زیست با ۵ شکارچی غیر مجاز درگیر شدند، در این درگیری که بین محیط بانان و شکارچیان مسلح اتفاق‌ می‌افتد یکی از محیط بانان به نام اسد تقی‌زاده که کارمند رسمی نبوده و حق تیر نیز نداشته ولی حکم ماموریت داشته است از اسلحه همکارش استفاده می‌کند.

در شرح ماجرای این حادثه گفته شده که ابتدا شکارچی کشته شده به طرف محیط بان تیراندازی می‌کند و وی هم متقابلا این کار را می‌کند تا اینکه در این درگیری تلخ و ناگوار یکی از شکارچیان به ضرب گلوله یکی از محیط بانان که نامش آمد، کشته می‌شود.

این محیط بان و چند مامور دیگر در سال ۸۷ در منطقه حفاظت شده دنا در جریان گشت عادی با تعدادی شکارچی مواجه می‌شوند که در اولین اقدام ماموران از مرکز محیط زیست درخصوص دارا بودن پروانه شکار افراد حاضر در منطقه استعلام می کنند که مشخص می شود این افراد به صورت غیرقانونی در منطقه هستند.

 

افکار عمومی مساله را دنبال می‌کند

 پس از این ماجرا این محیط‌ بان جوان به زندان می‌افتد و پرونده وی به مراجع قضایی ارجاع داده می‌شود تا اینکه بالاخره برای متهم پرونده، حکم قصاص صادر ‌شد و اینک پس از چند سال تلاش مسئولین، ریش سفیدان و.. با عفو این محیط بان موافقت کردند.