مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مطالعات توجیهی آبخیزداری یک میلیون و چهارصد هزار هکتار از مساحت این استان به انجام رسیده است.

سید محمدرضا جهان‌آرا امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در با اشاره به اهمیت طرح‌های آبخیزداری اظهار داشت:  حجم وسیعی از آب‌ها که به صورت سیلاب و روان آب بوده، با ایجاد سدهای کوچک و پروژه‌های آبخیزداری جمع‌آوری شده و از این طریق از وقوع حوادث مخرب ناشی از سیل جلوگیری و به تغذیه سفره‌های زیر زمینی کمک می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: آبخیزداری در امور زیربنایی حوزه‌های آبخیز، حفاظت خاک، کنترل فرسایش رسوب، مهار سیل، ارتقا پوشش گیاهی، حفاظت از منابع آب و خاک و کاهش عوارض خشکسالی اثرگذار است.

جهان‌آرا تصریح کرد: سالانه میلیاردها متر مکعب آب بصورت هرز آب و میلیاردها تن خاک از طریق فرسایش هدر می‌رود که توسعه آبخیزداری در مناطق مختلف می‌تواند در تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه تاکنون در یک میلیون و چهارصد هزار هکتار از مساحت کهگیلویه و بویراحمد مطالعات توجیهی آبخیزداری انجام شده است، عنوان کرد: اجرای طرح‌های متعدد آبخیزداری در نقاط مختلف کمک شایانی به تغذیه سفره‌های زیر زمینی و جلوگیری از هدر رفت آبهای سطحی در داشته‌اند.

جهان‌آرا حجم عملیات مکانیکی طرح‌های آبخیزداری انجام شده در استان را بیش از دو میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: حجم عملیات بیولوژیکی طرح‌های آبخیزداری استان نیز ۶۶ هزار هکتار است.

وی در پایان متذکر شد: طرح‌های آبخیزداری در دو مقوله اقدامات فیزیکی، مکانیکی و فعالیت‌های احیای پوشش گیاهی تعریف می‌شود که در هر یک از این بخش‌ها کارهای موثری در حوزه آبخیزداری استان انجام شده است.

انتهای پیام/۸۲۰۰۸/ذ۲۰

منبع : فارس نیوز