- کتابخانه ، معرفی کتاب
- سهشنبه 2 جولای 2013 - 09:07
کتاب « غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویر احمد» – یعقوب غفاری
اگر مقداری از غذاهای تهیه شده برای شام اضافه برمصرف بود، آن را در ظرفی می ریختند و افسون می کردند و یک عدد ذغال روی آن می گذاشتند تا به پندار خود، اجنه و شیاطین درآن تصرف نکنند
![کتاب غذاهای سنتی استان](http://kvb.ir/uploads/2013/07/غذاهای-سنتی-استان.jpg)
کتاب غذاهای سنتی استان
سایت مردم استان (ک و ب): کتاب « غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویر احمد»
نوشته یعقوب غفاری
این کتاب در قالب دانش نامه استان کهگیلویه وبویراحمد از سوی حوزه هنری استان و در انتشارات بهتاپژوهش به چاپ رسید.
بخش هایی از کتاب:
باکمی دقت در نوع غذاها ی سنتی مردم بومی کوهگیلویه و بویراحمد در مییابیم که مواد خوراکی آنها درفصول مختلف و حتی ماههای سال تغییر میکرد. زیرا عمدهترین مواد خوراکی آنان، تولیدات دامی، میوۀ درختان جنگلی، گیاهان خودروی خوراکی، گوشت جانوران حلالگوشت وحشی و مقداری حبوبات و غلات بود.
نکتهء دیگر اینکه، اهالی میکوشیدند که از غذاهای سرد و شب مانده استفاده نکنند و هر روز برای همان روز، غذا میپختند و اگر مقداری از غذاهای تهیه شده برای شام اضافه برمصرف بود، آن را در ظرفی میریختند و افسون میکردند و یک عدد ذغال روی آن میگذاشتند تا به پندار خود، اجنه و شیاطین درآن تصرف نکنند. در مورد نان هم، هر روز برای همان روز میپختند. یعنی همواره غذای تازه و گرم مصرف میکردند.
غذای مردم بومی استان تا قبل از اسکان خانوارها در شهرها و شهرکهای کمجمعیت و روستاهای فعلی، شامل: حبوبات، غلات، دانه و میوۀ گیاهان خودرو و بویژه بلوط بود. علاوه براین قسمت عمده ای از غذای آنان را فراورده های دامی که خود تولید میکردند تشکیل میداد.
جهت اطلاعات بیشتر ، علاقمندان میتوانند به سایت www.behtanashr.ir مراجعه ویا با شماره های ۰۹۱۳۰۰۰۲۵۰۲-۰۳۱۱۲۶۶۶۶۳۵ تماس حاصل نمایند.