مدیرعامل آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد از تنش آبی در شهرهای یاسوج، مادوان، دهدشت، سوق، لیکک و چیتاب خبر داد و گفت: باید الگوی مصرف صحیح آب در جامعه نهادینه شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از ، سیدعلی لدنی‌نژاد ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته صرفه‌جویی برگزار شد، اظهار کرد: یکم تا هفتم تیرماه جاری به عنوان هفته‌صرفه‌جویی نامگذاری شده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری نگاهی به وضعیت آب در جهان، ایران و داشت و گفت: ۷۰ درصد از سطح زمین از آب تشکیل شده که صرفا ۲٫۵ درصد آن شیرین و قابل استفاده است.

این مسئول ادامه داد: از ۲٫۵ درصد آب شیرین ۰٫۳ درصد آن در دسترس انسان است که بر اساس آمار سازمان ملل تا سال ۲۰۳۰ به دلیل استفاده بی‌رویه و عدم رعایت الگوی مصرف بیش ‌از ۵ میلیارد نفر از جمعیت زمین با کمبود آب مواجه می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در تابستان امسال حدود ۳۷ میلیون نفر در کشور با تنش آبی مواجه هستند، گفت: بر اساس گزارش‌های وزارت نیرو بالای ۵۳۰ شهر کشور در وضعیت تنش آبی هستند که شهرهای یاسوج، مادوان، ، سوق، لیکک و چیتاب از کهگیلویه و بویراحمد جزء ۵۳۰ شهر دارای تنش آبی هستند.

لدنی‌نژاد با تاکید بر اینکه با رعایت نکردن الگوی مصرف این ۶ شهر کهگیلویه و بویراحمد با تنش آبی مواجه هستند، گفت: از هم استانی‌ها تقاضا می‌شود به منظور مقابله با کم‌آبی در مصرف آب اصول لازم را رعایت کنند.

مدیرعامل آبفای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تلقی عمومی مردم این است که با وجود عبور دو رودخانه از شهرهای یاسوج و مادوان چرا مسئولان از تنش آبی حرف می‌زنند، متذکر شد: باید به عموم مردم بگوییم که به دلیل نبود تصفیه‌خانه آب نمی‌توان یک لیوان آب آشامیدنی از رودخانه بشار و مادوان وارد چرخه آب کرد.

لدنی‌نژاد با تاکید بر اینکه بالای ۹۰ درصد آب شرب مصرفی شهر یاسوج را از منابع آبی زیرزمینی استحصال می‌کنیم، گفت: در کهگیلویه و بویراحمد با استفاده بلندمدت از منابع آب‌های زیرزمینی با افت فشار مواجه می‌شویم.

وی تصریح کرد: برنامه داریم در بلندمدت آبرسانی شهرهای یاسوج و مادوان و روستاهای اطراف را از آب سد تنگ سرخ و در شهرهای کهگیلویه و از سد کوثر تامین  کنیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد شعار وزارت نیرو در بحث مصرف آب را «اندک صرفه‌جویی گذر از بحران آب» عنوان کرد و گفت: کشور وارد چهاردهمین سال خشکسالی شده که باید آگاه‌سازی لازم در این خصوص صورت گیرد.

لدنی‌نژاد با وجود وضعیت آبی در سطح کشور بیان کرد: شورای عالی آب کشور در دولت یازدهم چند جلسه رسمی برگزار کرده که نشانه استراتژیک بودن مسئله آب است.

انتهای پیام/۸۲۰۱۱/غ۳۰

منبع : فارس نیوز