معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: با کارمزد ۳۰ درصدی بانک‌ها نمی‌توان ناوگان کشور را بروزرسانی کرد و لازمه آن کاهش قیمت‌ها، مالیات و تخصیص منابع کافی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ، اسماعیل غلامی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیران‌ کل حمل و نقل پایانه‌های اظهار کرد: سیستم حمل و نقل پویا، منظم و فراگیر ضرورت کشورهای مدرن و توسعه یافته‌ است و اگر این سیستم کارآمد نباشد، کشور به توسعه‌یافتگی نرسیده است.

 معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان‌ اینکه حمل و نقل شاخه زیربنایی توسعه است، گفت: ۹۰ درصد حمل و نقل بار بر دوش جاده است که با اعتباراتی که در جاده ریلی گذاشته می‌شود بخشی از حمل و نقل بار را بر دوش جاده ریلی است.

این مسئول افزود: در بحث حمل و نقل و پایانه‌ها باید حقوق شهروندی، اتلاف منابع و جلوگیری از هدر رفتن وقت مردم باید در نظر گرفته شود و تلاش ما این است که قدم‌های عملیاتی را در این زمینه برداریم.

 غلامی در ادامه بیان ‌کرد: از المان‌های مدرن شهری در دنیا پایانه‌ها است، یک شهروند باید بداند در کجا سوار شود و چه امکاناتی را در اختیار دارد، مسئولان باید از پراکندگی مردم در سطح شهر با فراهم کردن پایانه‌های مسافربری مناسب خودداری کنند.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور تصریح‌ کرد: دسترسی راحت مردم از طریق سیستم‌های نوین خدمات مسافربری، تهیه بلیط آسان، به وقت سوار شوند و بروند و به طور کلی با برنامه سوار شوند و مسافرت کنند از موارد رعایت حقوق شهروندی است.

غلامی به کامیون‌های فرسوده جاده‌ای اشاره کرد و افزود: عمر برخی کامیون‌های جاده‌ای بالای ۵۰ سال است که قطعاً با یک برنامه‌ریزی صحیح و دقیق می‌توان وسایل نقلیه فرسوده را مدرن و نو کنیم.

وی با بیان اینکه نوسازی ناوگان یک امر ضروری است، اظهار داشت: تعویض برخی وسایل نقلیه از جمله کامیون‌ها با شرایط فعلی یک کار غیراقتصادی است، با کارمزد ۳۰ درصدی بانک‌ها نمی‌توان ناوگان کشور را بروزرسانی کرد و لازمه آن کاهش قیمت‌ها، مالیات و تخصیص منابع کافی است.

غلامی افزود: وقتی خرید یک کامیون یا اتوبوس ۴۰۰ میلیونی مالیات آن بیشتر از وسیله نقلیه فرسوده است، فرد صاحب خودوری فرسوده برای مصرف سوخت ۲ یا ۳ هزار تومانی بیشتر نسبت به کامیون نو در طول روز این‌ کار را انجام نمی‌دهد.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور تاکید کرد: با کاهش نرخ کارمزد بانک‌ها و مالیات، راه را برای بروزرسانی ناوگان جاده‌ای باز کنید، این کار باید اقتصادی باشد، امروز هر چه وسیله نو و جدیدتر باشد مالیات آن بیشتر، پس باید این مسئله برعکس شود وسایل کهنه‌تر مالیات آنها بیشتر شود تا افراد برای تعویض وسایل فرسوده خود تشویق شوند.

انتهای پیام/۸۲۰۰۹/ط۳۰

منبع : فارس نیوز