- خبرگزاری ها
- چهارشنبه 7 می 2014 - 03:05
دلیل عقبماندگی کهگیلویه و بویراحمد جبههگیری و خنثی کردن یکدیگر است
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این استان ایستادن مقابل یکدیگر و تخریبها مانع توسعه شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران، پژمان نیکاقبالی ظهر امروز در مراسم تجلیل از اعضای شورای اسلامی شهر و روستا که به همت فرمانداری گچساران و با حضور مشاور عمرانی استاندار، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، معاون مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری، فرماندار گچساران، شهردار و رئیس شورای شهر دوگنبدان و دیگر مسئولان گچسارانی در سالن تالار فرهنگیان گچساران برگزار شد ضمن تبریک روز شورا و هفته معلم گفت: با توجه به اینکه اکثریت اعضای شوراهای اسلامی شهر و به قطع تعداد زیادی از اعضای شوراهای اسلامی روستاها فرهنگی هستند تقارن این ۲ ایام فرخنده را میمون و مبارک در راستای خدمت راستین به نظام مقدس جمهوری اسلامی میدانیم.
وی با اشاره به نقش و جایگاه شوراها افزود: در دین ما با توجه به نامگذاری سورهای در قرآن به این نام و ۲ آیه نازل شده بر پیامبر اکرم (ص) نشان از اهمیت و جایگاه شورا دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه پیامبر اعظم (ص) در همه کارهای خود با انسانهای اهل فهم مشورت میکرد، ادامه داد: این شور و مشورت پیامبر اسلام (ص) نشان از اهمیت جایگاه اجتماعی مشورت دارد و اینکه مردم بدانند در اجتماع و مسائل زندگی جمعی خود سهیم هستند.
نیکاقبالی با اشاره به دیگر احادیث ائمه در خصوص اهمیت مشورت افزود: بنابراین جایگاه مشورت در دین و با استقرار نظام جمهوری اسلامی و جایگاه و نقش رای بدون واسطه مردم در نظام جمهوری اسلامی بر هیچکس پوشیده نبوده و در اصل ۶ و ۷ قانون اساسی جایگاه انتخاب و انتخاب شونده را داریم که رئیس جمهور، مجلس و در ادامه شوراهای اسلامی است.
وی تصریح کرد: در فصل هفتم از قانون اساسی و در اصل ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون به صراحت ذکر شده که انتخاب شورا چگونه بوده و این نشان از دوراندیشی معمار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) در خصوص نقش اساسی مردم در کشور دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کشور از ۲ بال اسلامیت و جمهوریت تشکیل شده و این ۲ بال باید باهم به پرواز در آید، عنوان کرد: بحث اسلامیت که یک بحث واضح بوده و همه به این جایگاه رفیع و مهم واقف بودهایم اما بحث جمهوریت در انتخاب همین شوراها که نمایندگان بیواسطه مردم با دولت هستند، شکل میگیرد.
نیکاقبالی گفت: هر کشوری و هر حکومتی که بخواهد استبدادی فکر کرده و خود رای و خودکامه عمل کند، دوام نمیآورد و همین جاست که اسلام نسخهای در این خصوص مبنی بر همان انتخاب با واسطه و بیواسطه مسئولین در کشور و انتخاب شوراهای اسلامی شهر و روستا که حلقه اصلی و خط مقدم بین ارتباط مردم و مسئولان بوده را پیچیده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه جایگاه شوراهای شهر و روستا با چند سال تاخیر در کشور ما شروع شد، خاطرنشان کرد: در کشور، شورا با گذشت حدود ۱۵ سال امروز جایگاه خود را یافته و این جایگاه و نقش روز به روز متبلورتر شده که اولین نشانه ارتقای این جایگاه انتخاب شوراهای اسلامی شهر و روستا به دست مردم است.
وی یادآور شد: شاید در دوره اول انتخابات مردم بر اساس احساسات قومی قبیلهای رای میدانند اما امروز ترکیب بعضی از شوراها نشان دهنده رشد بلوغ فکری مردم و آمادگی شوراها و کسانی که خود را در معرض انتخاب قرار داده یک تخصص و آگاهی است.
نیکاقبالی با بیان اینکه امروزه در شوراها به افراد متخصص، مدیر و مدبر نیازمندیم، تصریح کرد: در شورا کار بر اساس همبستگی و تخصص بوده که خوشبختانه این کار در کشور و به تبع آن در استان ما نهادینه شده است.
وی کار شورا را یک کار جمعی خواند و با اشاره به چند نمونه کار جمعی در استان اظهار کرد: در بحث مشکلات زمستان امسال در مناطق سردسیر که در یک ماه چهار بار پشت سر هم برف بارید اگر کار جمعی نبود موفقیتی نمیبود و در بحث خدمات نوروزی که امسال استان ما توانست موفق عمل کرده و بحث زیرگذر گچساران که ۴۰ درصد کار آن در یک ماه انجام شد همه بخاطر این بوده که همه مسئولان پای کار آمده و با مشورت تلاش کردند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: در استان ما علیرغم آن ظرفیتها و پتانسیل خوبی که دارد متاسفانه به جای اینکه فرآیند کاری داشته باشد و جمعی به سوی یک هدف در حرکت باشیم در مقابل هم ایستاده و خنثی کننده هم هستیم.
وی ادامه داد: باید خط و مرزها اعم از خط و مرزهای فکری و خط و مرزهای جغرافیایی را کنار گذاشته و از پتانسیلها و نیروهای انسانی نهفته از جمله در همین شهرستان گچساران که علاوه بر نفت و گاز و جاذبههای گردشگری و توانمندی نیروی انسانی بالا دارد استفاده کنیم.
نیکاقبالی از برخی فضاسازیهای سیاسی و گروهی انتقاد و متذکر شد: چرا فضا را باید در استان به گونهای ایجاد کنیم که هر کسی به دنبال کار خودش باشد.
انتهای پیام/۸۲۰۱۹/م۳۰
منبع : فارس نیوز
