رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش‌از ۵۰ درصد زنان و ۲۵ درصد مردان بالای ۳۰ سال در استان اضافه وزن دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از ، رضا چمن ظهر امروز در همایش تجلیل از فعالان عرصه سلامت با اشاره به شعار هفته سلامت بر لزوم نهادینه کردن فرهنگ خودمراقبتی در جامعه تاکید کرد و گفت: امیدواریم بحث سلامت در جامعه ساری و جاری شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد جهت‌گیری و رویکرد اصلی دولت و وزارت بهداشت در کنار مسئولان اجرایی به ویژه استاندار را حمایت و ساماندهی بخش سلامت در بخش‌های مختلف عنوان کرد و گفت: از برنامه‌های دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تامین هزینه‌های بخش درمان با کمک و مشارکت بیمه‌ها است.

چمن در ادامه به برخی مشکلات و عادات بد در مقوله خودمراقبتی در استان اشاره و اذعان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده حدود ۱۶ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال استان فشار خون بالا دارند که با تغییر رفتارهای تغذیه‌ای نادرست می‌توان بیماری‌ها را کاهش داد.

این مسئول ادامه داد: امروزه در ایران به دلیل استفاده زیاد از فست‌فودها سرطان روده بزرگ از سه عامل مهم در بیماری‌ها کشور محسوب می‌شود.

چمن بر لزوم افزایش سواد بهداشتی مردم تاکید کرد و گفت: با آگاهی لازم می‌توان به صورت هدفمند مشکلات حوزهاهی مختلف را برطرف کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خریدن ترازوی پرتابل در منازل مسکونی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه بیش‌از ۵۰ درصد زنان و ۲۵ درصد مردان بالای ۳۰ سال در استان اضافه وزن دارند با خرید ترازو می‌توان وزن را چک کنند.

این مسئول با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی با ۴۷ درصد، سوانح رانندگی، سرطان‌ها و تومورها به ترتیب در صدر شایع ترین علل مرگ و میر در کهگیلویه و بویراحمد هستند، گفت: میزان مرگ و میر ناشی از سرطان‌ها، تومورها و سوانح رانندگی به نسبت بیشتر است.

انتهای پیام/۸۲۰۱۱/س۳۰

منبع : فارس نیوز