با شروع بکار دولت یازدهم و با توجه به طرح شعار تدبیر و امید دولت محترم، با اعمال تغیراتی عمده در پیشنهاد یاد شده، اقدام به روزآمدسازی آن کرده و به سهم خویش درصدد کمک به دولت محترم و خدمت به مردم سرزمینم برآمده ام.

: تیرماه۸۸ بود که رئیس جمهور محترم سابق در یک نطق تلویزیونی مشارکت همگانی برای خدمت به مردم را خواستار شد و در ادامه یکی از معاونان ایشان هم از مردم خواست درخصوص نحوه انجام سفرهای استانی دولت دهم پیشنهاد ارائه نمایند.

اینجانب بلافاصله با درک نسبی از نحوه رسیدگی به مشکلات به ویژه در مناطق محروم و دقت در انتظارات عمدتاً سطحی اما برآورده نشده مردم از نتایج سفرهای دولت، پیشنهادی با عنوان”تعمیم سفرهای دولت به شهرستانها و روستاها با مدیریت استانداران و فرمانداران” را به دولت دهم ارائه نمودم که در شهریورماه۸۸ به تمام استانداران ارجاع گردید لیکن با کمال تأسف حتی یک تماس مبنی بر مفید یا غیرمفید بودن پیشنهاد ارائه شده واصل نگردید.

با شروع بکار دولت یازدهم و با توجه به طرح شعار تدبیر و امید دولت محترم، با اعمال تغیراتی عمده در پیشنهاد یاد شده، اقدام به روزآمدسازی آن کرده و به سهم خویش درصدد کمک به دولت محترم و خدمت به مردم سرزمینم برآمده ام.

با توجه به اهمیت سفرهای استانی و تأکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر مفید بودن این سفرها از یکسو و نگاه متفاوت دولت یازدهم به سفرهای استانی از سوی دیگر و به منظور هدفمند نمودن تلاش خادمین ملت، مطالعه و بکارگیری این پیشنهاد با عنوان” می تواند در اثربخشی تلاش دولت به ویژه کارامد کردن سفرهای هیئت های دولتی(تمام سطوح) راهگشا باشد.

در این طرح که براساس تجربیات شخصی در بخش های مختلف اجتماعی، فرهنگی، رفاهی و ارتباطی در حوزه وزارت نفت و لمس عینی مشکلات مناطق محروم تهیه شده است، می توان ادعا نمود که با تشخیص و بررسی کارشناسانه مشکلات و به تبع آن انجام سفرهای شهرستانی(به ریاست استاندار)و سفرهای بخشی(به ریاست فرماندار)این امکان فراهم خواهد شد که عمده مشکلات شهرها، بخشها و روستاها، تاحد ممکن در اسرع وقت و با فرایندی از پیش تعیین شده حل و فصل و یا حداقل تعیین تکلیف گردد و تلاش دولتمردان محترم در سفرهای استانی بیشتر به امور کلان استانها معطوف گردد.

فلسفه طرح چیست؟

به نظر می رسد مبنای سفرهای استانی در دولت های گذشته بیشتر بر تقویت ارتباط مردم و مسئولین استوار بود که ضمن انجام آن سفرها، متناسب با استعدادها و منابع هر استان، مشکلات استان مورد نظر در جلسه هیئت دولت(در مرکز استان)مورد رسیدگی قرار می گرفت. روشن است این شیوه به سبب نگاه کلان به امور استانها و عدم تعریف یک ساز و کار مشخص جهت التزام جدی مسئولین ذیربط به ویژه مقامات محلی به انجام پیگیریهای لازم، قابلیت بهبود دارد. بدیهی است در صورت تعریف ساز و کاری مشخص، مقامات ذیربط موظف به ارائه گزارش دقیق از وضعیت مناطق مختلف قبل از انجام سفرهای استانی هیئت دولت یا سفرهای شهرستانی استاندار و نیز سفرهای بخشی فرماندار خواهند بود.

می توان ادعا نمود بخش عمده ای از مشکلات مناطق مختلف کشور که انگیزه لازم جهت انجام سفرهای استانی را تقویت نموده، دامنگیر روستاها، بخشها و شهرهای محروم است و قریب به اتفاق آنها، با حداقل رسیدگی به موقع از جانب مقامات محلی، قابل حل خواهند بود.

در این صورت مردم از انعکاس چنین مشکلاتی به طریق گفتگو و مکاتبه با دولتمردان در سطوح مختلف و همچنین رئیس جمهور محترم بی نیاز می گردند. مراجعات انبوه و حجم وسیع نامه های مردمی به رئیس جمهور در سفرهای استانی دولت های گذشته، مؤید این ادعاست.

لذا با توجه به مراتب یادشده به نظر می رسد، در صورت اجرایی نمودن این پیشنهاد، ضمن بهبود وضعیت رسیدگی به مشکلات مردمی در چارچوبی مدون، امکان تحقق دو شعار”تدبیر و امید” دولت محترم از طریق پیگیری کارشناسی و مدبرانه مشکلات و ایجاد امید در فضای جامعه فراهم خواهد شد.

اهداف طرح

۱- جاری شدن فرهنگ مشورت به عنوان یکی از آموزه های اسلامی در امور اجرایی کشور.

۲- لمس بیش از پیش جریان خدمت رسانی دولت محترم و امیدآفرینی در جامعه.

۳- مشارکت همگانی در رسیدگی به مشکلات شهری و روستایی با الهام از تدبیر دولت یازدهم.

۴- رفع اختلافات ناشی از ناآگاهی نسبت به خاستگاه اصلی مشکلات.

۵- ارتقاء روحیه همدلی و همراهی و همچنین مسئولیت پذیری دست اندرکاران.

۶- افزایش ضریب اعتماد مردمی به دولت.

۷- تقویت نگاه کارشناسی به مشکلات و تسریع در حل آنها.

۸- سهولت ارزیابی عملکرد مدیران دستگاههای مختلف اجرایی استانی.

به زعم پیشنهاد دهنده می توان ادعا نمود که با بهره مندی از این الگو، تنها مشکلات پیچیده و خارج از حوزه تصمیم گیری مقامات محلی و استانی، پس از طی مراحل کارشناسی به هیئت دولت ارجاع خواهد شد.

دست در دست هم دهیم به مهر 

میهــــن خویش را کنیم آبـــاد

منبع : عصردنا