- خبرگزاری ها
- دوشنبه 27 ژانویه 2014 - 11:01
مطالعات اکتشاف معدن در ۲۰ درصد مساحت کهگیلویه و بویراحمد انجام شد
یاسوج – ایرنا – سرپرست امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد مساحت کل این استان را ۱۶ هزار و ۲۶۴ کیلومتر مربع اعلام کرد و گفت:۲۰درصد از این میزان پی جویی و مطالعات اکتشافی شده است.
امید موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کهگیلویه و بویراحمد دارای معان غنی گوناگونی است که با شناسایی این معادن و استخراج مواد معدنی از آنها می توان زمینه رشد و توسعه بخش معدن را فراهم کرد.
وی تعداد معادن این استان را ۹۰ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۶۰ مورد فعال، ۲۵ مورد در حال تجهیز و پنج مورد نیز غیرفعال است.
موسوی معادن سنگ آهک، بوکسیت، سلستین، سنگ گچ، سنگ لاشه، مالون، شن و ماسه کوهی، مارن، مرمریت، نمک آبی، سنگ لاشه برای ریگ نمره بندی شده پودر سنگ، خاک نسوز و گوگرد را از عمده ترین معادن فعال کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد.
وی معدن آهک تنگ سپو و مارن در دهدشت، فسفات در چرام و مارن در کاکان را از جمله معادن غیرفعال کهگیلویه و بویراحمد خواند که به دلیل اجرا نکردن واحد های صنایع معدنی در کنار آنها راکد هستند.
موسوی با اشاره به شرایط کوهستانی و جعرافیایی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:این استان دارای معادن فراوانی شامل معدن مس خونگاه با عیار بالای دو و نیم درصد، معدن بوکسیت، سیلیس و خاک نسوز بوده که به دلیل قرار گرفتن در مناطق حفاظت شده امکان استخراج آنها امکان پذیر نیست و با مشکلاتی همراه است.
وی ابراز داشت: سرمایه گذاری در بخش معادن غنی کهگیلویه و بویراحمد نیازمند اطلاع رسانی و تبلیغات گسترده تری است.
موسوی ورود ماشین آلات ویژه معادن بدون عوارض گمرکی به افراد حقیقی و حقوقی دارای پرونده بهره برداری،استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی و صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، اکتشاف و بهره برداری را از جمله حمایت های سازمان صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد از بهره برداران اعلام کرد.
۶۷۱/۷۵۳۳/۶۲۷
انتهای پیام /*
منبع : خبرگزاری ایرانا
