رئیس پژوهش‌سرای رویان بهمئی گفت: حدود ۴۰ درصد سرطان‌ها، ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی، عروقی و ۹۰ درصد بیماری دیابت نوع ۲ در کشور قابل پیشگیری است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بهمئی، عصر امروز همایش بزرگداشت هفته سلامت با شعار یک عمر سلامتی با خودمراقبتی در سالن پرورش فکری کودکان شهرستان بهمئی با حضور پرسنل شبکه بهداشت و درمان، جمعی از بهورزان و مدیران و مسئولان این شهرستان برگزار شد.

رئیس پژوهش‌سرای رویان شهرستان بهمئی در این همایش گفت: دنیای فناوری با وجود امکانات زیادی که در اختیار بشر می‌گذارد مشکلات زیادی را نیز فراروی مردم قرار داده است به عنوان نمونه دنیای رایانه مشکلات جسمی و روحی برای کاربران خود به وجود می‌آورد.

رحمان اکبری اذعان کرد: مواردی همچون استرس‌های ناشی از دنیای صنعت، تغییر در الگوی مصرف مردم، فقر حرکتی، استرس‌های شغلی، عدم آگاهی کافی برای توسعه پیشگیری، سوداگران مرگ، تولید کنندگان مواد مخدر و الکلی و مواردی از این قبیل از مشکلاتی هستند که در عصر جدید سلامت افراد جامعه را به خطر می‌اندازند.

رئیس پژوهش‌سرای رویان شهرستان بهمئی خاطرنشان کرد: در زمینه بهداشت و سلامت باید سطح آگاهی‌ها را بالا بریم تا هم از هزینه‌های بالای درمانی جلوگیری کنیم و هم جامعه سالم و پویایی داشته باشیم که در این خصوص دستگاه‌های متولی بهداشت و سلامت وظیفه خطیری دارند.

این روان‌شناس و استاد دانشگاه به ابعاد سلامت جسمی شامل بعد روانی، اجتماعی و معنوی پرداخت و افزود: سلامت جسمی یک بعد است و بعد روانی ما حاکم بر جسم ماست و باید بعد روانی را در جامعه بیدار کنیم.

رئیس پژوهش‌سرای دانش‌آموزی شهرستان بهمئی تصریح کرد: خودمراقبتی رفتاری آگاهانه، اکتسابی و هدفمند برای برای تأمین، حفظ و ارتقاء سلامتی خود است که برای افزایش خودمراقبتی به محیط سالم، خدمات وزارت بهداشت و درمان و مشارکت مردم نیاز داریم.

اکبری خاطرنشان کرد که خودمراقبتی یک مهارت است که در صورت تحقق آن گامی موثر برای عملیاتی کردن شعار سال ۹۳ بر می‌داریم.

این مسئول گفت: خودمراقبتی مسئولیت‌پذیری فرد در مقابل سلامت خود از طریق اتخاذ سبک زندگی سالم، تدبیر برای پیشگیری از رخداد حوادث و بیماری‌ها است.

اکبری افزود: ارتقای سلامت، اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، ارزیابی علائم، حفظ سلامت، درمان بیماری و توانبخشی از حیطه‌های خودمراقبتی هستند.

وی گفت: با خودمراقبتی هزینه سلامت خانوار کاهش چشمگیری می‌یابد که اگر مردم خودمراقبتی را جدی بگیرند، حدود ۴۰ درصد سرطان‌ها، ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی، عروقی و ۹۰ درصد بیماری دیابت نوع ۲ در کشور قابل پیشگیری است.

این مسئول افزود: همچنین۴۰ درصد کاهش در مراجعه به پزشک عمومی، ۱۷درصد کاهش در مراجعه به پزشکان متخصص،۵۰ درصد کاهش در مراجعه به مراکز اورژانس،۵۰ درصد کاهش در بستری بیمارستانی و ۴۰درصد کاهش در روزهای غیبت از کار را خواهیم داشت.

اکبری در پایان با اشاره به نقش خطیر رسانه‌ها در افزایش خودمراقبتی و سلامت جامعه گفت: با توجه به اینکه مردم اکثرا از اینترنت استفاده می‌کنند و ساعات زیادی از اوقات خود را در سایت‌های خبری و اطلاع‌رسانی می‌گذرانند لذا رسانه‌ها مروجان اصلی خودمراقبتی هستند و می‌توانند نقش اساسی در ارتقای سلامت جامعه ایفا کنند.

انتهای پیام/۸۲۰۱۸/ط۳۰

منبع : فارس نیوز