- خبرگزاری ها
- پنجشنبه 6 فوریه 2014 - 12:02
کهگیلویه و بویراحمد مرکز تمدن ایلی و عشایری کشور است
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان مرکز تمدن ایلی و عشایری کشور است.
به گزارش خبرگزاری فارس از باشت، مجید علیپور صبح امروز در آیین جشن بزرگ عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد که به مناسبت سیوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب در منطقه امامزاده جعفر گچساران و با حضور مسئولان کشوری امور عشایر، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس و رئیس فراکسیون عشایر مجلس برگزار شد، اظهار کرد: عشایر استان ما در طول هشت سال دفاع مقدس تعداد ۲۸۲ شهید سرافراز را به اسلام و انقلاب تقدیم کردند.
وی ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس، عشایر استان ما در قالب تیپ مستقل ۴۸ فتح در همه جبههها از غرب تا جنوب حماسهها آفریدند که امروز لازم است برای قدردانی از آن همه جانفشانی به عشایر خدمت بیشتری کنیم.
علیپور با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد به گواه تاریخ مرکز تمدن ایلی و عشایری کشور است، خاطرنشان کرد: این عشایر در هر عرصهای اعم از حماسههای مقاومت، تولید و مرزبانی از کشور در کل کشور نمونه هستند.
وی که در جمع اقشار مختلف مردم و مسئولان کشوری و استانی از ویژگیهای ممتاز عشایر استان در عرصههای مختلف سخن میگفت، تصریح کرد: این استان در بحث دامپروری عشایری در سطح کشور یک قطب بوده و همچنین کهنترین نوع زندگی عشایری را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد به حضور دلاورانه عشایر این استان در ختم غائلهها و نبرد با دشمنان خارجی در دهههای گذشته گفت و افزود: در سال ۴۱ تا اواخر سال ۴۲ مبارزات عشایر علیه رژیم ستمشاهی پهلوی در تاریخ ثبت شده است.
علیپور وجود یک میلیون دام در مناطق عشایری را به عنوان ذخیره ژنتیکی کشور از دیگر داشتههای عشایر دانست و افزود: تولید سالانه ۷ هزار و ۶۰۰ تن محصولات باغی توسط عشایر، تولید ۲۶ هزار و ۷۰۰ تن شیر و کشاورزی در ۵۳ هزار و ۸۱۶ هکتار زمین از دیگر قابلیتهای عشایر این استان است.
این مسئول از صنایعدستی عشایر کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک برند در سطح کشور نام برد و افزود: سالانه نزدیک به ۱۰ هزار متر مربع صنایعدستی اعم از جاجیم، گلیم و گبه در این استان توسط عشایر تولید میشود.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: عشایر استان ۴ هزار و ۴۶۰ هکتار باغ دارند و اکنون ۸۵۰ نقطه شناسایی شده که ۷۱ مورد مطالعه برای ایجاد و نصب پمپاژ آب در مناطق عشایری در دست مطالعه است.
انتهای پیام/۸۲۰۰۹/ب۳۰
منبع : فارس نیوز