پژوهشگر تاریخ هنر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به غنای تاریخی این استان گفت: متاسفانه آنچنان که باید روی تاریخ بصری و نقوش برجسته این ناحیه از کشور کار علمی و تحقیقاتی انجام نشده است.

عبدالرسول شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در با شاره به غنای تاریخی و تعدد آثار و ابنیه تاریخی در نقاط مختلف اظهار داشت: متاسفانه به  کار تحقیقاتی و مطالعاتی دقیقی حوزه باستان‌شناسی و تحلیل متون و سنگ نوشته‌های در این انجام نشده است.

مولف کتاب “کتیبه‌ها و سنگ نوشته‌های کهگیلویه و بویراحمد” با اشاره به اینکه شناسنامه‌های بصری کهگیلویه و بویراحمد تا حدود زیادی ناشناخته مانده است تصریح کرد: همین موضوع باعث شد که من برای ورود به این موضوع به همراه همکارم پیمان نعمتی شروع به تحقیق و مطالعه میدانی پیرامون سنگ نوشته‌ها و سنگ قبرها در نقاط مختلف استان کنیم.

شریفی یکی از اهداف نگارش این کتاب را ثبت و ضبط آثار به جای مانده از گذشته دانست و گفت: این آثار میراث فرهنگی ما هستند و همه باید حافظان این آثار باشیم.

وی همچنین سنگ نوشته‌ها را هویت تاریخی استان دانست و گفت: در این آثار نقوشی وجود دارد که مبنای هنر تجسمی در مقاطع مختلف تاریخ استان را نشان می‌دهد.

شریفی افزود: اسناد بسیار محکم و قابل قبولی از تاریخ و فرهنگ گذشته این استان وجود دارد که رجعت به آنها ما را از واقعیت‌های درونی و بیرونی زندگی و سرگذشت مردمان ما نزدیک و آشنا و می کند.

این پژوهشگر جوان کهگیلویه و بویراحمدی بیان داشت: در تالیف کتاب سنگ نوشته‌‌ها و کتیبه‌های کهگیلویه و بویراحمد سعی کردیم بیشتر سنگ قبرها را مورد مطالعه و واکاوی قرار دهیم.

شریفی خاطرنشان کرد: کهگیلویه و بویراحمد به خاطر شرایط کوهستانی خود آثار مکتوبی اعم از سنگ‌نگاره‌ها، کتیبه‌ها و نقش برجسته‌هایی در دل خود داشته است که متاسفانه بخش زیادی از آنها یا دچار فرسایش شده و یا به تاراج رفته‌اند.

وی تالیف این کتاب را به عنوان سرآغازی برای ورود و توسعه تحقیقات پیرامون سنگ نوشته‌ها و کتیبه‌های استان برشمرد و افزود: بدون شک هنوز جای کار در این حوزه بسیار زیاد است و امیدواریم بتوانیم این کتاب را  هم  بصورت کیفی و هم به صورت کمی ارتقا ببخشیم.

انتهای پیام/۸۲۰۰۸/ک۳۰

منبع : فارس نیوز