- سایت های خبری
- شنبه 28 دسامبر 2013 - 09:12
حسین آذرشب را ارج بگذاریم
متاسفانه به هر دلیلی که بوده است تاکنون اقدام در خوری در این زمینه صورت نگرفته است و علی رغم کارهای فردی و دغدغه هایی که وجود داشت نهادهای متولی حمایت های لازم را به عمل نیاورده اند.
محسن خرامین
بی شک پیشرفت های تکنولوژیک بشر و نفوذ روزافزون فن آوری های جدید در همه سطوح زندگی موجب به حاشیه رفتن و ادغام خرده فرهنگ های جهانی و محلی در فرهنگ های مهاجم و مجهز تر خواهد شد.
امروزه ابزارهای فرهنگ مهاجم در هالیوود و فیس بوک متبلور گردیده است و در حال سیطره بر تمام حوزه های زندگی بشر قرن بیست و یکم می باشد و این در حالی است که گاهی فاصله ی فرهنگی و اجتماعی در یک پیام که از مبدائی صادر و به مقصدی می رسد وجود دارد .متاسفانه عدم توجه به ذخایر فرهنگی ملت ها و نامناسب بودن سازوکارهای آموزشی در ارایه این ذخایر میرود که همه ی دارایی خرده فرهنگ ها را به غارت دهد .و این مشکل نه خاص یک اقلیم و یا فرهنگ خاص که خطری است که همه ی جهان را تهدید می کند و امروزه در کهگیلویه وبویراحمد این خطر بیش از هر جای دیگری احساس می شود. چرا که در این منطقه علاوه بر تهاجم فرهنگی و رسانه ای ،فقدان منابع فرهنگ بومی مکتوب و عدم توجه به فولکلور سرزمینی تاثیرگذاری این خطر را چندین برابر نموده است .
متاسفانه به هر دلیلی که بوده است تاکنون اقدام در خوری در این زمینه صورت نگرفته است و علی رغم کارهای فردی و دغدغه هایی که وجود داشت نهادهای متولی حمایت های لازم را به عمل نیاورده اند.
اما با این وجود همت بلند حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد در اهتمام به جمع آوری دانش نامه ی فرهنگ و تمدن استان و حمایت از نویسندگان این حوزه بارقه هایی از امید را زنده گردانیده است که از جمله این کارها مجموعه ی ضرب المثل های استان کهگیلویه و بویراحمد در سه جلد می باشد که توسط معلم پرتلاش هم استانی آقای حسین آذرشب جمع آوری و چاپ گردید.
این اثر محصول سال ها تلاش و تحقیق می باشد و آن گونه که نویسنده کتاب می گوید :کار و تحقیق بر روی این اثراز کلاس سوم راهنمایی شروع و تاکنون که بازنشسته شده اند ادامه دارد .
آذرشب تنها به عشق ادبیات و فرهنگ این مرزو بوم این کار را آغاز نمود و هدفش نه ثبت در IsI و یا گرفتن امتیاز و لوح تقدیر که کمک به حفظ مواریث فرهنگی و ادبی این سرزمین می باشد .
او روزها و بلکه ماه ها و سال ها در میان مردم مختلف و مناطق گوناگون استان به سیر و سفر و تحقیق پرداخته است و اثرش نتیجه ی یک پژوهش کاملا قابل اعتنا ،علمی و دقیق می باشد .این پژوهش از نوع پژوهش هایی نیست که این روزها قارچ گونه نوشته می شوند و ارایه می گردند و هیچ پشتوانه ای جزء copy/paSte ندارند .
به هر حال بعد از سال ها انتظار و پیگیری های آقای آذرشب برای چاپ اثرش در نهایت این مهم با همت و حمایت حوزه هنری استان به سرانجام رسید و اینک منبع ارزشمندی برای دانشجویان و همه ی محققان حوزه ی فرهنگ و تمدن این استان و حتی کشور در دسترس می باشد.
کتاب ضرب المثل های استان و مجموعه ی دانش نامه فرهنگ و تمدن شروع یک مسیر پر فراز و نشیب و طولانی خواهد بود که تحقق این هدف به غنای فرهنگی استان یاری بیشتری خواهد رساند .
توضیح؛ مطلبی که میخوانید از سری یادداشتهای بینندگان ما است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. خوانندگان میتوانند در مورد نقد یا تایید این مطلب یادداشت خود را بنویسند.
منبع : کبنانیوز