- آب و فاضلاب ، ادارات استان ، سایت های خبری
- پنجشنبه 9 ژانویه 2014 - 06:01
۹۳۰ روستا تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی استان
هدر روی آب در دنیا بین ۹ تا ۱۲ درصد است که در ایران این میزان بین ۲۸ تا ۳۰ درصد بوده و در کهگیلویه و بویراحمد هدرروی آب بالای ۳۰ درصد گزارش شده است.
” مهندس سجاد رستگار ” در گفت و شنود اختصاصی با عصردنا افزود: به برکت استقرار نظام جمهوری اسلامی از مجموع هزار و ۶۷۶ روستای استان هزار و ۴۸۷ روستای آن دارای آب بوده که از این تعداد ۹۳۰ روستای آن تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی استان است.
وی ، میانگین بارندگی در دنیا را ۸۰۰ میلیمتر، آسیا را ۵۰۰ میلیمتر و ایران را ۲۳۵ میلیمتر عنوان و اظهارداشت: هدر روی آب در دنیا بین ۹ تا ۱۲ درصد است که در ایران این میزان بین ۲۸ تا ۳۰ درصد بوده و در کهگیلویه و بویراحمد هدرروی آب بالای ۳۰ درصد گزارش شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به اینکه هدر روی آب در این استان به نسبت کشوری بیشتر بوده از این رو باید فرهنگ صحیح مصرف آب در استان نهادینه شود و جلوی انشعابات غیر مجاز گرفته شود تا میزان هدر روی به حداقل برسد.
۹۰ درصد هدرروی آب کهگیلویه و بویراحمد ناشی از شکستگیها است
رستگار ، ۹۰ درصد هدر رویهای آب در کهگیلویه و بویراحمد را ناشی از شکستگیها ذکر و بیان داشت: با وجود اینکه میزان هدر روی در سطح شهرها و روستاهای استان زیاد است اما در بخش فرهنگی مصرف بهینه آب اقدام رضایتبخشی تاکنون صورت نگرفته است.
این مسئول امور آبرسانی در کهگیلویه و بویراحمد افزود: هدر روی آب در روستاهای استان ۵۰ درصد و در شهرها ۳۰ درصد گزارش شده که با مشارکت مردم میتوان از انشعاب غیر مجاز جلوگیری و با نهادینه کردن مصرف بهینه میزان هدرروی در استان را کاهش داد.
وی گفت: به منظور رعایت اصل بهداشت و جلوگیری از آلودگیها به منابع و مخازن آب روستائیان به صورت روتین و در طی برنامهای مشخص کلر به مخازن اضافه میکنند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد، تعداد دستگاههای کلرزنی بر منابع آبی روستائیان را ۸۶ دستگاه برشمرد و اظهارداشت: نصب دستگاه کلرزنی به منظور جلوگیری از آلودگی میکروبی در منابع آب بوده که تاکنون فعالیتهای خوب و ارزندهای در این خصوص ارائه شده است.