- خبرگزاری ها
- شنبه 18 ژانویه 2014 - 09:01
۱۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی دشت دهدشت در بلاتکلیفی تخصیص آب
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: دشت دهدشت ۱۸ هزار هکتار است که همچنان بدون آب مانده و اگر آبرسانی به آن اجرایی شود، کشاورزی استان متحول میشود.
پژمان نیکاقبالی در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار کرد: در حوزه معاونت عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد توجه ویژهای به موضوع آب در بخش کشاورزی برای عمران و توسعه استان داریم.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از اهتمام ویژه استاندار در این بخش و پیگیری مستمر در خصوص رفع مشکلات گذشته و تخصیص هر چه بهتر آب به استان گفت و افزود: استاندار به همراه حجتالاسلام بزرگواری جلسهای با معاون وزیر نیرو داشتهاند و این موضوع را پیگیری کردهاند که ساخت سد صیدون توسط استان خوزستان چه لطمهای به بخش آب این استان میزند.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بر همین اساس ساخت این سد متوقف شده و در زمینه تخصیص بیشتر آب به استان رایزنیهای زیادی انجام شده است.
نیکاقبالی از اجرای خط انتقال آب در دهدشت غربی خبر داد و گفت: این دشت شامل ۸ هزار هکتار زمین کشاورزی است که هم اکنون شبکه انتقال آن در حال احداث بوده اما در شبکه توزیع باید اقدام شود.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی از ظرفیتهای بزرگ کشاورزی استان را مربوط به دشت دهدشت با ۱۸ هزار هکتار اراضی قابل کشاوری دانست و گفت: قرار بر این بوده که برای مشروب کردن این زمینها سدی احداث شود که تاکنون این امر محقق نشده و نتوانستهایم از این ظرفیت بزرگ برای تحول اساسی در کشاورزی استان استفاده کنیم.
نیکاقبالی از بلاتکلیفی این طرح گفت و افزود: در حوزه گچساران هم انتقال آب از امامزاده جعفر به ماهور باشت را داریم که ۳ هزار هکتار زمین را تحت پوشش قرار میدهد و شبکه انتقال آن در حال انجام است و شبکه توزیع ان نیز اجرایی میشود.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو تصریح کرد: در صورت عدم توسعه بخش کشاورزی و بیتوجهی به ساخت سردخانه و صنایع تبدیلی سالانه نیمی از محصولات زراعی و باغی استان به صورت خام و با قیمت پایین از استان خارج میشود.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد خروج میزان قابل توجهی از آبهای روان به استانهای همجوار را یکی از مشکلات اساسی این استان دانست و عنوان کرد: رفع این معضل نیازمند حمایت هر چه بیشتر مسئولان در سطح ملی است.
نیک اقبالی گفت: زیرساختهای لازم برای توسعه باغبانی، شیلات، زنبورداری و سایر طرحهای مهم بخش کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد را فراهم دانست و گفت: با توجه به همکاری بانکهای عامل و اعطای تسهیلات مورد نیاز به متقاضیان، شاهد رونق این بخش در استان و در آینده هستیم.
انتهای پیام/۲۵۷۱/ک۲۰
منبع : فارس نیوز