دبیر شورای اطلاع‌رسانی کهگیلویه و بویراحمد از مردم و مسئولان خواست در کوران حوادث گنجینه بزرگ جانوری در منطقه حفاظت شده دنا به فراموشی سپرده نشود.

محمدرضا صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: منطقه حفاظت‌ شده  ۶۸ هزار هکتاری دنا که ۲۵ هزار و ۸۳۹ هکتار آن پارک ملی و محل زیست ۱۶۹ گونه حیات‌وحش جانوری و پرندگان است به دلیل بارش سنگین برف و برودت شدید هوا در تامین غذا با مشکل جدی مواجه شده‌اند.

به گفته این مسئول، پارک ملی با ۸۰ کیلومتر طول، طولانی‌ترین رشته کوه زاگرس، دارای ۴۹ قله با ارتفاع بالاتر از چهار هزار متر، اکنون زیر پوشش ۱٫۵ متر برف قرار گفته و به زیستگاه ناامنی برای حیات وحش تبدیل شده است.

باقرزاده با بیان این که دنا زیستگاه و محل تکثیر گونه‌های حائز اهمیت چون کل و بز، خرس قهوه‌ای، خوک وحشی، پلنگ و بسیاری از جانواران است، تصریح کرد: وجود حیواناتی چون هما، عقاب طلایی و پلنگ در این منطقه که در رأس هرم غذایی قرار دارند، نشان از اهمیت اکوسیستم این زیستگاه دارد.

وی تصریح کرد: در پی بارش سنگین برف و برودت هوا زیستگاه‌های وحوش از جمله جنگل‌ها و مراتع در این منطقه کاملاً پوشیده از برف سنگین است و یافتن غذا برای حیوانات وحشی و پرندگان به شدت سخت و شرایط برای آنها به حالت بحران نزدیک شده است.

باقرزاده ادامه داد: این حیوانات و پرندگان برای تامین غذا از قله‌ها و ارتفاعات به مناطق پایین‌تر و حتی مسکونی روستاها مهاجرت کرده و در تیررس شکارچیان قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: بر این باوریم که متولیان امر به خصوص محیط زیست به لحاظ  تامین جانی و غذایی از پیش برنامه‌ریزی لازم را برای چنین زمانی داشته و شرایط را مهیا کرده است.

باقرزاده از تشکل‌های مردمی و مردم این منطقه به خصوص دوستداران طبیعت و محیط زیست درخواست کرد با قرار دادن مواد غذایی، دانه پاشی و اجتناب از شکار، به حیوانات و پرندگان پناه‌جو کمک کنند و نسبت به جلوگیری از شکار آن‌ها توسط شکارچیان دقت نظر لازم را داشته باشند.

وی تاکید کرد: محیط‌بانان برای حمایت و حفاظت هر چه بیشتر از حیات وحش بسیج شوند و در صورت مشاهده شکارچیان متخلف طبق قانون با آنها برخورد کنند.

 

منبع : فارس نیوز