یاسوج- زندگی تنها برای انسان ها شیرین نیست، بلکه حیات خدادادی برای تمامی موجودات زنده شیرین و دوست داشتنی است و زندگی آنها در کنار انسان لازمه حفظ چرخه حیات و سیر طبیعی طبیعت است.

وقتی چند روز پیش دریک حادثه رانندگی شبانه توله پلنگی درجاده دیل – گچساران مصدوم شد،تا چند روز بعد از حادثه صدای مهیب و دردناک مادر توله پلنگ جوان در محدوده محل تصادف شنیده می شد.

تامل به رفتار این حیوان بی زبان که کمتر تاکنون درک شده است، ضرورت توجه همگانی این شعر فرودسی را بیشتر آشکار می کند:

میازار موری که دانه کش است/که جان دارد و جان شیرین خوش است

کارشناسان محیط زیست گچساران در منطقه حفاظت شده دیل تردد پلنگ در محل حادثه برخورد بچه اش با خودرو را رصد کردند که به امید زنده بودن توله پلنگ در آن محدوده تردد داشت و با صدای مهیب خود می غرید.

این فعل و انفعالات پلنگ بر مرگ توله پلنگ تلنگری به صیادان منگی است که هنوز اهمیت محیط زیست و حیات وحش را باور نکرده اند و گاه و بی گاه دست برماشه تفنگ می برند زیباترین و نادرترین گونه های حیات وحش را شکار می کنند و از این طریق به چرخه حیات وحش آسیب می رسانند.

کهگیلویه وبوایرحمد به لحاظ بافت کوهستانی یکی از زیستگاه های پلنگ است و هرزگاهی شکار پلنگ در مناطق کوهستانی و روستاهای دوردست شنیده می شود و شاید حمله و آسیب پلنگ ها به دام روستایان و عشایر دلیل این نوع حوادث باشد.

اما آنچه قابل تامل است رفتار راننده ای است که ناخواسته خودروی آن با توله پلنگ برخورد کرد و فوری اطلاع داد تا شاید جان این توله پلنگ مصدوم نجاب یابد، اگر چه برغم تمام تلاش مسولان محیط زیست این توله پلنگ براثر شدت جراحات داخلی از بین رفت.

اینک باید این فرهنگ باور شود که صیادان و دامداران بیش از آن که مترصد شکار پلنگ ،کفتار و گرگ از جمله حیوانات تهدید کننده سلامت دامها باشند با حفظ دامهای خود و دوری از زیستگاه این حیوانات نادر حیات این گونه های ارزشمند را حفظ کنند.

چندی پیش گردش یک بلوتوث با عنوان سمفونی مرگ پلنگ که شکار پلنگ قوی جثه ای با موسیقی حزن انگیز محلی را نشان می دهد،باعث آزرده خاطرشدن برخی دوستداران حیات وحش شد.

پراکندگی مناطق کوهستانی و روستایی باعث شده که صیانت سازمانی از حیات وحش ممکن نباشد و این امر باعث شده گاهی برخی افراد برخی از گونه های حیات وحش را شکار کنند.

این درحالی است گونه های حیات وحش همه و همه موجوداتی نیازمند حمایت و صیانت هستند و حفظ حیات آنها نیازمند تلاش همگانی است.

یکی از ویژگی های کهگیلویه وبویراحمد وجود طبیعت مفرح و حیات وحش متنوع آن است که مشارکت بیش از پیش مردم در حفظ و نگهداری گونه های محیط زیست می تواند در حفظ و مانایی این چرخه حیات پرتنوع کمک کند.

علاوه بر ۲۹۰هزار هکتار منطقه پارک ملی ،شکارممنوع و حفاظت شده بسیاری از مساحت حدود ۱۶هزار کیلومترمربعی کهگیلویه بویراحمد را مناطق بکر و زیستگاهی حیات وحش تشکل داده است که حفظ گونه های ارزشمند این مناطق به توجه بیش از پیش عامه مردم نیاز دارد.

۶۷۱

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبیر
<a href="mailto:' newsroom@.net

منبع : خبرگزاری ایرانا