- خبرگزاری ها
- جمعه 9 می 2014 - 10:05
کشت ۲۰ تن بذر اصلاح شده در شهرستان لنده
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنده با اشاره به نوع بذرهای کشت شده در شهرستان لنده گفت: بیش از ۲۰ تن بذر اصلای شده دهدشت و سیاه ریشک در سال زراعی ۹۲-۹۳ در شهرستان لنده کشت شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از لنده، حکمت الله نریمانی صبح امروز در جلسه ستاد برداشت شهرستان لنده با اشاره به نامگذاری سال گفت: به کارگیری علوم و فنون موجود در همه رشتهها میتواند در تحقق شعار سال سهم به سزایی داشته باشد.
وی افزود: مسئولان در سطوح مختلف شهرستانی، استانی و کشوری باید وحدت، اتحاد و همدلی خود را در جهت تحقق شعار سال به کار گیرند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنده با اشاره به حساسیت کشت گندم در کشور گفت: دستیابی به خودکفایی و استقلال در تولید گندم، اقتصاد و تأمین غذای کشور کمک شایانی میکند.
نریمانی تصریح کرد: در گذشته کشت در شهرستان لنده به صورت سنتی انجام و از بذرهای اصلاح شده استفاده نمیشد ولی با استقلال مدیریت جهاد کشاورزی و برگزاری دورههای آموزشی و کلاسهای ترویجی در میان کشاورزان، کشت از سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرد و استفاده از بذرهای اصلاح شده در دستور کار قرار گرفت. برای کشت بذرهای اصلاح شده در سطح شهرستان ۲۰ تن بذر در میان کشاورزان توزیع شده که در هشت هزار هکتار از اراضی شهرستان کشت شده است.
دبیر ستاد کشت شهرستان لنده به میزان بارندگی در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: هیچ گونه تنش کم آبی در سطح شهرستان رخ نداده و ما امسال سال پر آبی را تجربه خواهیم کرد.
نریمانی خاطرنشان ساخت: ۸۰ درصد بذر کشت شده در شهرستان از ارقام سیاه ریشک بوده که با توجه به نیاز کشاورزان و دامداران به علوفه و میزان بازدهی محصول این نوع بذر در شهرستان با استقبال خوبی رو به رو شده است.
وی به حضور کارشناسان در کنار کشاورزان اشاره کرد و افزود: هفت کارشناس مجرب کشاورزی در طول سال زراعی در کنار کشاورزان حضور داشته و نکات لازم را به آنها یادآوری میکردند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنده تأکید کرد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی ادوات مکانیزه کشاورزی از قبیل دو دستگاه کمباین برداشت، یک دستگاه عمیق کار، یک دستگاه ردیف کار، چند دستگاه سم پاش و دو دستگاه تراکتور شش سیلندر به شهرستان لنده اختصاص یافته که برای کاشت و برداشت در اختیار شهرستان قرار گرفتهاند.
نریمانی افزود: در سالی که مزین به اقتصاد و فرهنگ همراه با عزم ملی و مدیریت جهادی است، بسیج عمومی و مشارکت و همراهی کشاورزان نیازمند مدیریتی جهادی بوده که به استفاده بهینه از منابع و امکانات منجر خواهد شد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به زمان برداشت گندم گفت: امسال با همکاری اداره کل تعاون روستایی، اداره کل غله و سازمان جهاد کشاورزی استان مرکز خرید گندم در سطح شهرستان راهاندازی شده تا محصول کشت شده در خود شهرستان خریداری شود.
نریمانی گفت: این اقدام باعث شده که دست دلالان از محصولات برداشته شود و. کشاورزان محصول کشت شده خود را با درصد افت پائین به فروش رساند و سود واقعی محصول خود را دریافت کنند.
انتهای پیام/۸۲۰۱۳/خ۳۰
منبع : فارس نیوز