رئیس آب و فاضلاب چرام گفت: پس از عملیاتی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها حدود ۱۰ درصد کاهش مصرف آب را در چرام داشته‌ایم.

جواد قوامی‌راد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در چرام با بیان اینکه میزان سرانه مصرف آب زنگ خطری برای آیندگان در کشور است، اظهار کرد: علی‌رغم پایین بودن میزان منابع آب تجدید شونده و نیز کم بودن مقدار بارندگی به نسبت کشورهایی که دارای سهم سرانه آب تجدید شونده بالاتری هستند سهم ما بیشتر است و این خود زنگ خطری است برای آینده‌گان که باید با فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی بهینه مصرف آب درجهت اصلاح آن تلاش کرد.

رئیس آب و فاضلاب چرام به مقدار سرانه مصرف آب خانگی در کشور اشاره کرد و افزود: میانگین مصرف سرانه در نقاط مختلف کشور متفاوت است به طوری که میانگین کشوری ۱۵۰ لیتر ولی در بین برخی از مشترکین این اداره در شهرستان چرام ۲۰۰ لغایت ۲۵۰ لیتر در شبانه روز نیز می‌رسد.

قوامی در راستای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، گفت: پس از عملیاتی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها حدود ۱۰ درصد کاهش مصرف آب داشته‌ایم که با شروع فصل گرما این رقم در شهر چرام تابستان تا ۱۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی افزود: با توجه به تحقیقات صورت گرفته حدود ۳۰ درصد از مصرف سرانه افراد مربوط به استحمام بوده و صرفه جویی در آن از اهمیت بیشتری برخوردار است به طوری که با کاهش مدت زمان استحمام، شیر آلات اهرمی و دوش‌های حمام از نوع کاهنده بسیار موثر است.

این مسئول، تصریح کرد: در اصل صرفه‌جویی کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است که باید مشترکین به آن توجه بیشتری داشته باشند.

قوامی، خاطرنشان کرد: مصارف زیاد خانگی ریشه در مسائل اقتصادی و فرهنگی و نیز استفاده از تجهیزات و ادواتی دارد که هیچ گونه سنخیتی با شرایط آبی کشورمان ندارد بنابراین با نصب تجهیزات کاهنده و نصب تانکرهای آبی ذخیره می‌توان مقدار قابل توجهی مصارف آب شرب خانگی را کاهش داد.

انتهای پیام/۸۲۰۰۲/ح۳۰

منبع : فارس نیوز