- خبرگزاری ها
- شنبه 12 اکتبر 2013 - 08:10
هموار شدن توسعه کهگیلویه و بویراحمد از مسیر صنعت و معدن
فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای صنعت و معدن یکی از بهترین نسخهها برای به حرکت در آوردن چرخهای توسعه در این استان است که میتواند در کنار سایر موقعیتها، برونرفت از محرومیتها را حتمی کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، در استان کهگیلویهوبویراحمد، تحرک و نشاط در مجموعه صنعت و معدن یکی از انتظارات مردم در این استان بوده که اکنون نشانههایی از آن قابل لمس است.
در آخرین ماههای عمر دولت دهم، تشکیل کارگروه ویژه معدن جان تازهای به رگهای نیمهجان صنعت و معدن در این استان داده بود که اینک انتظارات از دولت جدید را بالا برده که کهگیلویه و بویراحمدی که بر منابع عظیم فسفات، مس، سلیستین، سنگهای تزئینی و گران قیمت، گچ و حتی طلا خوابیده است، از این رهگذر برای توسعهاش و درآمد و اشتغال شهروندانش فکری بکند.
اکنون به نظر میرسد برای حرکت در مسیر توسعه کهگیلویه و بویراحمد از مسیر صنعت و معدن چیزی کم و کسر نباشد.
سید موسی خادمی، استاندار جدید استان کهگیلویه و بویراحمد که خود با منابع و فرصتهای این استان آشنا است، افق و دورنمای این استان را در توسعه روشن میبیند و کلید موفقیت در این هدف را برنامهریزی و کار کارشناسی و تحقیقاتی میداند.
وی در قدم نخست، راهاندازی طرحهای راکد و زیر ظرفیت را اولویت اصلی میداند و میگوید: باید به گونهای برنامهریزی کنیم که طرحهای و پروژههای نیمهتمام را به نسبت اعتبارات در اختیار به پایان برسانیم.
خادمی از داریوش دیودیده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خواسته است تا لیست همه پروژههای اشتغالزا و صنعتی را آماده کند تا برای تعیین تکلیف آنها فکری شود.
نماینده عالی دولت در کهگیلویه و بویراحمد همچنین از دیودیده خواسته است تا به صورت هفتگی گزارش آخرین وضعیت طرحهای حوزه صنعت و معدن را گزارش کند؛ همه اینها نشان از اهمیت این بخشها در سبد توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد است.
* توسعه صنعتی کهگیلویه و بویراحمد شتاب گرفته است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه توسعه صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد شتاب گرفته است به خبرنگار فارس میگوید: تحرک کنونی، نویدبخش روزهای خوبی برای صنعت این استان است.
داریوش دیودیده با بیان اینکه تمام قد از صنعت و سرمایه گذاری در استان حمایت میکند، میگوید: سازمان صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد با همه توان پای کار خواهد بود به طوری که ماحصل تلاشهای دستاندرکاران حوزههای صنعت و معدن به زودی ملموس خواهد شد.
* تولید کارخانه سیمان یاسوج ۱۰ برابر شده است
دیودیده به بازدید چند روز پیش خود از کارخانه سیمان یاسوج اشاره میکند و میگوید: رشد ۱۰ برابری تولید سیمان این کارخانه در ۶ ماهه اول سال ۹۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل و تولید ۱۴۰ هزار تن سیمان در ۶ ماهه اول سال جاری در این کارخانه نشانههای خوبی از تحرک در این کارخانه است.
وی با اشاره به منابع غنی و توانایی بالای استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه تولید سیمان بیان کرد: با راهاندازی کارخانه سیمان مارگون، سیمان دهدشت و سیمان سفید گچساران زمینهسازی بسیار مناسب در زمینه تامین و صادرات سیمان برای استان فراهم و کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از قطبهای تولید سیمان کشور مطرح خواهد شد.
* رشد ۲۰ برابری صادرات سیمان از کهگیلویه و بویراحمد
رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد که صحبتهای خود را به تولید سیمان در این استان اختصاص داد، با بیان اینکه صادرات بالغ بر ۸ هزار و ۴۰۰ تنی سیمان یاسوج در ۶ ماهه اول سال ۹۲ رشدی ۲۰ برابری نسبت به سال ۹۱ داشته است، این را خبری مهم و خوشایند برای صنعت استان دانست و گفت: این رشد نشانی از حرکت شتابنده چرخ صنعت در کهگیلویه و بویراحمد است.
دیودیده گفت: خوشبختانه سیمان یاسوج جایگاه و بازار بسیار مناسبی در کشور عراق یافته و با انجام حمایتهای لازم و بهبود زیرساختهایی همچون حمل و نقل شاهد توسعه صادرات سیمان استان به کشور عراق و دیگر کشورها خواهیم بود.
* برنامههای توسعهای کهگیلویه و بویراحمد در حوزه صادرات
وی یکی از اولویتهای اصلی و مهم سازمان صنعت و معدن این استان را توسعه صادرات دانست و تصریح کرد: تلاشها و پیگیریهای فراوانی در این زمینه صورت گرفته و رشد ۸۵ درصد صادرات استان در ۶ ماهه اول سال ۹۲ گواه این موضوع است.
مطالعه بازارهای هدف، پایانه صادراتی، منطقه ویژه اقتصادی، توانمندسازی واحدهای صادراتی، برگزاری نمایشگاهها، اعزام هیئتهای تجاری و دعوت از تجار موفق مهمترین برنامهها و اولویتهای کاری استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه توسعه صادرات است.
دیودیده، از سرگیری صادرات سلستین به کشور چین را بعد از سه سال وفقه نشان دیگری از تحرک در این مجموعه خواند و ادامه داد: در حوزه صنعت و معدن با همکاری همهجانبه و حمایتهای مسئولان استانی و کشوری، خبرهای خوشایندی خواهیم شنید.
وی صدور ۸۷ پروانه بهرهبرداری از معدن، ۶۳ جواز تأسیس واحد صنعتی را بخش دیگری از نقاط امیدوارکننده این بخش دانست.
* انحراف از سرمایهگذاریها و تسهیلات بانکی ما را در مسیر توسعه به بیراهه میبرد
علیحسن نوروزی، معاون برنامهریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز به توسعه این استان امیدوار است و به فارس میگوید: سرمایهگذاری شرط لازم است ولی کافی نیست و برای توسعه باید همه تغییرات در ابعاد مختلف از جمله فرهنگ و علم صورت گیرد.
وی یکی از مشکلات و موانع توسعه این استان را انحراف سرمایهگذاریها و تسهیلات از اهداف اصلی خود میداند و تأکید میکند: اگر اعتبارات و بودجههای این استان صدها برابر هم شود ولی سرمایهها در جای خود مصرف نشود از محرومیتها بیرون نخواهیم آمد.
نوروزی، تقویت نظارت بر طرحهای اشتغال زایی و پروژهها را یکی از برنامههای خود میداند و میگوید: باید مسیرهای توسعه را بشناسیم و برای سرمایهگذاری در این مسیرها تلاش کنیم.
معاون برنامهریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، بخش صنعت و معدن را از ظرفیتهای مهم توسعهای و اشتغالزایی این استان برشمرد و خاطرنشان کرد: کهگیلویه و بویراحمد برای توسعه از ظرفیتهای معدنی و صنعتی استفاده خواهد کرد.
نوروزی، طرح آمایش سرزمین و تهیه برنامههای توسعه را شاهکلید موفقیت در کهگیلویه و بویراحمد دانست.
به گزارش فارس، منابع عظیم معدنی و فرصتهای عظیم سرمایهگذاری در حوزههای صنعت و معدن یکی از بهترین نسخهها برای به حرکت درآوردن چرخهای توسعه در این استان است که میتواند در کنار سایر موقعیتها از جمله کشاورزی، آب، نفت و گردشگری، برونرفت از محرومیتها را حتمی کند.
———————
گزارش از کریم بنام
———————-
انتهای پیام/۸۲۰۰۵/ح۴۰
منبع : خبرگزاری فارس