تغییر فرمانداران کهگیلویه و بویراحمد با تغییر فرماندار کوچکترین و جدیدترین شهرستان استان کلید خورد تا دیگر فرمانداران شهرستانهای استان نیز در صف تغییرات بمانند.

تغییر فرمانداران با تغییر فرماندار کوچکترین و جدیدترین شهرستان استان کلید خورد تا دیگر فرمانداران شهرستانهای استان نیز در صف تغییرات بمانند.

به گزارش مهر، از همان فردای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گمانه زنی ها در خصوص فرمانداران آینده شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد و پس از انتصاب استاندار این گمانه زنی ها شدت گرفت.

با این حال از مهر ماه امسال که “سید موسی خادمی” سکان مدیریت کهگیلویه و بویراحمد را به دست گرفت نه تنها هیچ فرمانداری تغیر نکرد بلکه بحث تغییر فرمانداران هشت شهرستان استان هم مسکوت ماند تا تنها گاهی مسئولین در پاسخ به رسانه ها به این جمله اکتفا کنند که “در دست اقدام است.”

با وجود این برخی از فعالین سیاسی و رسانه ای به این نکته اذعان دارند که تغییرات مدیریتی در این استان به کندی انجام می شود.اگرچه شاید علت این مسئله همان جمله معروف رئیس جمهور باشد که “با کلید آمده است نه داس.”

به دنبال تسریع در روند تغیر نیستیم

با این حال معاون سیاسی و امنیتی استاندار استان می گوید: به دنبال تسریع در روند تغیر مدیران نیستیم و نگاه سیاسی در این خصوص نیز وجود ندارد.

فتاح محمدی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص برخی گمانه زنی ها در این خصوص می افزاید: برخی شایعات که در خصوص انتصابات در استان به گوش می رسد، مبنای درستی ندارد.

وی بیان می کند: تغییر مدیران استانی بر اساس ارزیابی عملکرد هر مدیر انجام می شود و این نگاه که هر مدیری در دولت قبل منصوب شده باید تغییر کند، وجود ندارد.

محمدی روند تغییر مدیران را مبتنی بر حفظ کرامت و جایگاه افراد می داند و عنوان می کند: مدیری که دارای توانمندی بوده و ارزیابی عملکرد کاری او مثبت باشد، حفظ خواهد شد.

وی در خصوص کندی روند تغییر مدیران و فرمانداران نیز می گوید: این کندی به دلیل این است که دولت می خواهد به شعارهایش در خصوص اعتدال در انتصابها عمل کند.

معاون استاندار به فرایند انتخاب مدیران و فرمانداران اشاره می کند و می افزاید: در این خصوص بانک اطلاعاتی از نیروهای توانمند درون و برون استانی تهیه شده و گزینه ها به صورت تخصصی بررسی شده اند.

اما تغییرات مدیریتی در استان در زمان آخرین استاندار دولت قبل نیز مطرح بوده و “سید حسین صابری” برای تحقق خواست جامعه در تغییر برخی مدیران ضعیف بسیار تلاش کرد اما موانعی از جمله نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری و عدم تمکین وزارت خانه ها به خواست استاندار وقت موجب شد، صابری به آنچه می خواست دست نیابد.

با این حال قیاس بین تغییرات مدیریتی پس از تغییر استانداران استان در همان دولت دهم با دولت جدید نشان می دهد که هنوز دولت تدبیر در استان در تغییرات مدیریتی به پای تغییرات یک استاندار دولت قبل هم نرسیده است.

به عنوان مثال “اکبر نیکزاد” که در تیرماه ۹۰ به عنوان استاندار این استان جانشین قوام نوذری شده بود، طی ۱۸ روز از حضورش در استان، سه معاون استاندار و چندین مدیرکل ستادی استانداری را تغییر داد و پس از آن دست به تغییر تعدادی از فرمانداران و مدیران نیز زد.

حسین صابری نیز که در شهریور ۹۱ جایش را با نیکزاد در استانداریهای اردبیل و کهگیلویه وبویراحمد عوض کرد از همان ابتدا گفت که “اعتقادی به نیروهای مامور به خدمت ندارد” و این جمله کلیدی شد تا دست به تغیرات گسترده مدیریتی بزند به طوری که اکثر نیروهای مامور به خدمت را روانه ادارات سابق خود نمود و نیروهای وزارت کشوری را به کار گمارد که در این میان شاهد تغییر چندین معاون استاندار و مدیرکل و همچنین فرمانداران باشت، کهگیلویه و دنا بودیم.

خادمی: کندی تغییر در قیاس با دولت قبل ناشی از تفاوتهاست

با این حال استاندار کنونی کهگیلویه و بویراحمد سرعت تغییرات را کند نمی داند و به خبرنگار مهر می گوید: سرعت تغییر در این استان بیشتر از استانهای دیگر است.

وی می افزاید: کندی این تغییرات در مقایسه با استانداران دولت قبل در تفاوت نگاه این دو دولت است.

خادمی همچنین از در دست بررسی بودن انتخاب برخی مدیران در وزارت خانه های مربوطه خبر می دهد.

اما تغییر مدیریتی پس از هر انتخاباتی و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری یک سنت معمول در استان است و به نظر می رسد خود فرمانداران و مدیران به جای مانده از دولت قبلی نیز توقعی برای ماندن ندارند.

شاید همین مسئله بود که موجب شد فرماندار بویراحمد که اتفاقا عملکرد بهتری نسبت به سلف خویش در دولت دهم داشت پس از اتمام ماموریت خود عطای ماندن را به لقایش ببخشد و منتظر تعیین جانشینش نشود.

اولین قرعه به نام لنده

با وجود این پس از ۱۰۰روز از حضور خادمی به عنوان استاندار استان، قرعه تغییر اولین فرماندار به نام شهرستان لنده زده شد تا در آستانه ۲۹ دی ماه اولین سالگرد شهرستان شدن این منطقه، دومین فرماندار خود را تجربه کند.

روز گذشته “سید یدالله فاطمیان” جای خود را به “محمد مرادی” داد که با حکم وزیر کشور سکان مدیریت این شهرستان نوپا و البته محروم را که هنوز فاقد زیرساختهای شهرستانی است، در دست گرفت.

اما آنطور که گفته می شود طی این هفته حکم سه فرماندار دیگر استان نیز از سوی وزیر کشور ابلاغ خواهد شد تا پازل تغیر فرمانداران کاملتر شود.

دقت در انتخاب فرمانداران فدای سرعت نمی شود

در عین حال مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری استان می گوید: فرمانداران باید اشراف کامل بر امورات مختلف جامعه از جمله سیاسی، فرهنگی و اجتماعی داشته باشند و به همین منظور انتخاب فرمانداران در یک چارچوب خاص انجام می گیرد.

جلیل حسنی می افزاید: انتخاب فرمانداران با تعامل بین گروه‌های سیاسی، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نظر وزارت کشور صورت می گیرد.

وی بیان می کند: نباید دقت در انتخاب فرمانداران فدای سرعت شود و براین اساس لازم است گروه‌های سیاسی و رسانه‌ها از ایجاد فشار روانی بر کمیته انتصابات استان امتناع کنند، تا فرماندارانی در خور و شأن مردم، همگام با سیاست‌های دولت تدبیر و امید و قوی برای شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد انتخاب شوند.

هفته عزل و نصبها در استان

با این حال این هفته را شاید بتوان هفته ها نیز نامید زیرا دو مدیر دیگر نیز در این هفته جایشان را به مدیران جدید دادند.

روز گذشته با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، “خیبر بیدار پور” نخستین مدیرکل راه و شهرسازی استان جایش را به “ممتاز جهانگیری” نخستین مدیرکل راه و شهرسازی استان در دولت جدید داد.

کارشناسان مهمترین راه توسعه همه جانبه کهگیلویه وبویراحمد را خروج آن از بن بست و اتصال به شبکه راه های ارتباطی اصلی در کشور می دانند و معتقدند تا خروج کامل از بن بست ارتباطی نباید انتظار توسعه و پیشرفت همه جانبه استان را در حوزه های مختلف داشت.

براین اساس است که میرکل راه و شهرسازی در این استان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و تغییر در این حوزه دور از انتظار نبوده است.

اما تغییر دیگری که این هفته رقم می خورد و تا حدودی غیرقابل پیش بینی بود، تغییر مدیرکل کمیته امداد استان است که چهارشنبه این هفته جایش را به یک هم استانی دیگر می دهد. “عبدالمجید فرهادی” که عملکرد خوبی را در این نهاد حمایتی به جای گذاشته بود، سکان مدیریت این مجموعه را به “محمد رضا متقی” می سپارد.

اما به نظر می رسد تغیرات مدیریتی در استان طی هفته های آینده هم ادامه یابد. حالا استاندار کم کم و درجلسات مختلف وزن مدیرانش را می سنجد و به شناخت بهتری از استان می رسد و اگر اصل شایسته سالاری باشد، باید منتظر خانه تکانی های زیادی باشیم.

منبع :