- سایت های خبری
- جمعه 10 ژانویه 2014 - 09:01
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مراقب باشند
نماندگان معترض معتقد بودند که چرا وزیر علوم باید از نیروهایی در داخل این وزارتخانه استفاده کند که خود در قامت وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شده بودند یا احتمال معرفی شدن شان به وزیر مطرح بوده است و نمایندگان به آنها رأی ندادند. بهنظر من، باید در زمینه بحث انتصابهای داخل وزارت خانهها این حق را به وزرا داد تا افراد مورد نظر خود را بر روی کار بیاورند و چنانچه این افراد اشتباهی در عملکرد خود داشتند
این دومین کارت زردی است که نمایندگان به یکی از وزرای دولت نشان میدهند. به نظر شما آیا ایشان مستحق دریافت این کارت زرد بودند؟
بیشک یکی از وظایفی که برعهده نمایندگان مجلس قرار دارد، بحث نظارت بر روی عملکرد دولتمردان است. این وظیفه از سوی قانون بر دوش نمایندگان گذاشته شده است و آنها باید به این وظیفه به بهترین نحو عمل کنند. البته نکتهای که در این زمینه باید مورد توجه نمایندگان قرار داشته باشد این است که عمل به این وظیفه باید بهدور از مسائل جناحی و سیاسی باشد. نمایندگان باید در این مورد بهصورت کاملا بیطرفانه و با نگاهی منصفانه عملکرد وزرای کابینه را بررسی کنند و چنانچه تشخیص دادند که مشکلی در این عملکرد وجود دارد، به وزیر تذکر بدهند و چنانچه وزیر تذکر گرفته، به رویه خود ادامه داد، وی را استیضاح کنند.
در مورد کارت زرد وزیر علوم باید بگویم که تعدادی از نمایندگان به عملکرد وزیر علوم در زمینه برخی انتصابات در داخل وزارت علوم معترض بودند. نماندگان معترض معتقد بودند که چرا وزیر علوم باید از نیروهایی در داخل این وزارتخانه استفاده کند که خود در قامت وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شده بودند یا احتمال معرفی شدن شان به وزیر مطرح بوده است و نمایندگان به آنها رأی ندادند. بهنظر من، باید در زمینه بحث انتصابهای داخل وزارت خانهها این حق را به وزرا داد تا افراد مورد نظر خود را بر روی کار بیاورند و چنانچه این افراد اشتباهی در عملکرد خود داشتند، آنگاه وزیر را خواست و از وی سؤال کرد. نباید این شائبه در جامعه بوجود بیاید که نمایندگان مجلس درصدد امر و نهی کردن به دولت هستند و در تمام مسائل دولت دخالت میکنند. در مجموع، نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدند که به وزیر علوم کارت زرد بدهند و این مسئله همان طور که اشاره کردم جز موارد قانونی نمایندگان است با این تفسیر که نباید در این زمینه جناحی و سیاسی عمل کنند و شائبه امر و نهی به دولت را در جامعه دامن بزنند.
یکی از بحثهای دیگری که در هفته گذشته در مجلس مطرح بود، بحث استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت بود. این طرح تا آستانه عملی شدن هم پیش رفت، اما نهایتا با دیداری که نمایندگان معترض با نعمتزاده داشتند و قولهایی که از ایشان گرفتند، طرح استیضاح مسکوت ماند. به نظر شما چهار ماه زمان کافی است که عملکرد یک وزیر مورد ارزیابی قرار بگیرد و وی را تا آستانه استیضاح پیش ببرد؟
در مورد طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت باید بگویم که بهتر است این قبیل طرحها پیش از اینکه رسانهای شود با دقت بیشتری مورد تجزیه، تحلیل و بررسی نمایندگان قرار بگیرد. نمایندگان به جای اینکه از ابتدا راه آخر را انتخاب کنند، بهتر است به فکر مذاکره با وزیر باشند، اگر صحبت کردن و برگزاری جلسه با وی جواب نداد. ایشان را به مجلس فرا بخوانند و در قالب سؤال از وزیر مطالبات خود را پیگیری کنند. چنانچه این راه هم مسائل و دغدغههای آنها را بر طرف نکرد، در نهایت به فکر استیضاح وزیر باشند. اما اینکه از اول، استیضاح را مطرح کنند و این مسئله را وارد جریان رسانهای کنند و در پایان با مذاکره مسائل خود را با وزیر حل نمایند، بهنظر من به جایگاه مجلس و همچنین ابزاری بهنام استیضاح خدشه وارد میکند.
طرح انتقال پایتخت در مجلس به رای گذاشته شد و نمایندگان به آن رای دادند. این رای نمایندگان دوات را ملزم کرده است تا در این خصوص کار کارشناسی انجام دهد. بعد از این اتفاق، اظهارنظرهای مختلفی پیرامون این طرح انجام گرفته است، با اینکه حدود ۱۰ روز از این اتفاق میگذارد، همچنان اظهارنظرها در این زمینه ادامه دارد. به نظر شما شرایط کشور در حال حاضر به لحاظ اقتصادی ایجاب میکند که این قبیل طرحها به سر انجام برسند؟
بحث انتقال را باید از دو منظر مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. یک بخش مربوط میشود به مشکلاتی که امروز کلان شهر تهران با آن روبرو است. امروز تهران در مباحثی همچون آلودگی هوا و ترافیک در بحران بهسر میبرد. از این منظر انتقال پایتخت سیاسی کشور امری واجب بهنظر میرسد. در نقطه مقابل باید به این سؤال پاسخ داده شود که چنانچه بخواهیم پایتخت سیاسی کشور را جابهجا کنیم باید آن را به کجا ببریم؟ کدام نقطه از کشور این قابلیت رادارد تا بهعنوان پایتخت سیاسی کشور انتخاب شود؟ هزینه این انتقال چقدر است؟ این مباحثی است که باید در قابل کار کارشناسی به آنها پاسخ داده شود. از همینرو نمایندگان دولت را ملزم کردند تا کار کارشناسی را در این زمینه انجام دهد و نتیجه در اختیار نمایندگان قرار بگیرد، تا نمایندگان بتوانند در این مورد تصمیمگیری کنند. البته با توجه به ابعاد این طرح، قطعا کار کارشناسی زمان بر خواهد بود.
آیا وزیر علوم مستحق کارت زرد نمایندگان بود؟
بی شک یکی از وظایفی که برعهده نمایندگان مجلس قرار دارد، بحث نظارت بر روی عملکرد دولتمردان است. این وظیفه از سوی قانون بر دوش نمایندگان گذاشته شده است و آنها باید به این وظیفه به بهترین نحو عمل کنند. البته نکته ای که در این زمینه باید موردتوجه نمایندگان قرار داشته باشد این است که عمل به این وظیفه باید به دور از مسائل جناحی و سیاسی باشد
باید در زمینه بحث انتصابهای داخل وزارت خانهها این حق را به وزرا داد تا افراد مورد نظر خود را بر روی کار بیاورند و چنانچه این افراد اشتباهی در عملکرد خود داشتند، آنگاه وزیر را خواست و از وی سؤال کرد. نباید این شائبه در جامعه بوجود بیاید که نمایندگان مجلس درصدد امر و نهی کردن به دولت هستند و در تمام مسائل دولت دخالت میکنند.
در مجموع، نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدند که به وزیر علوم کارت زرد بدهند و این مسئله همانطور که اشاره کردم جز موارد قانونی نمایندگان است با این تفسیر که نباید در این زمینه جناحی و سیاسی عمل کنند و شائبه امر و نهی به دولت را در جامعه دامن بزنند
نظر شما درباره طرح استیضاح وزیر صنعت چیست؟
در مورد طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت باید بگویم که بهتر است این قبیل طرحها پیش از اینکه رسانهای شود با دقت بیشتری مورد تجزیه، تحلیل و بررسی نمایندگان قرار بگیرد. نمایندگان به جای اینکه از ابتدا راه آخر را انتخاب کنند، بهتر است به فکر مذاکره با وزیر باشند، اگر صحبت کردن و برگزاری جلسه با وی جواب نداد. ایشان را به مجلس فرا بخوانند و در قالب سؤال از وزیر مطالبات خود را پیگیری کنند. چنانچه این راه هم مسائل و دغدغههای آنها را بر طرف نکرد، در نهایت به فکر استیضاح وزیر باشند. اما اینکه از اول، استیضاح را مطرح کنند و این مسئله را وارد جریان رسانه ای کنند و در پایان با مذاکره مسائل خود را با وزیر حل نمایند، به نظر من به جایگاه مجلس و همچنین ابزاری به نام استیضاح خدشه وارد میکند
نظر شما درباره طرح انتقال پایتخت چیست؟
به گزارش مهروند، غلاممحمد زارعی گفت: بحث انتقال را باید از دو منظر مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. یک بخش مربوط میشود به مشکلاتی که امروز کلان شهر تهران با آن روبرو است. امروز تهران در مباحثی همچون آلودگی هوا و ترافیک در بحران بهسر میبرد. از این منظر انتقال پایتخت سیاسی کشور امری واجب بهنظر میرسد. در نقطه مقابل باید به این سؤال پاسخ داده شود که چنانچه بخواهیم پایتخت سیاسی کشور را جابه جا کنیم باید آن را به کجا ببریم؟ کدام نقطه از کشور این قابلیت را دارد تا بهعنوان پایتخت سیاسی کشور انتخاب شود؟ هزینه این انتقال چقدر است؟ این مباحثی است که باید در قابل کار کارشناسی به آنها پاسخ داده شود. از همینرو نمایندگان دولت را ملزم کردند تا کار کارشناسی را در این زمینه انجام دهد و نتیجه در اختیار نمایندگان قرار بگیرد، تا نمایندگان بتوانند در این مورد تصمیمگیری کنند
منبع : عصردنا