- سپاه فتح استان
- شنبه 21 دسامبر 2013 - 12:12
نشست بصیرتی مردمی در گچساران برگزار شد
نشست بصیرتی مردمی باحضور فرمانده سپاه گچساران، برخی از مدیران ادارات، مسئولان شهری، آزادگان، جانبازان، ایثارگران و اقشار مختلف بسیج در کانون جوانان بسیج گچساران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سپاه فتح از گچساران، اصغر حبیبی در این نشست، امر به معروف و نهى از منکر را از ضروریات ایمان و رستگارى امت اسلامی برشمردو اظهار داشت: امر به معروف و نهى از منکر نشان پیوستگى مؤمنان به یکدیگر و جلوه همبستگى جامعه اسلامى است.
وی افزود:امربه معروف و نهی از منکر از جمله ی فرایضی است که خداوند متعال جهت اصلاح ،رشد و تعالی بشر در همه امورات زندگی بر ذمه ی او فرو گذاشته است.
حبیبی ادامه داد: در ادوار مختلف تاریخ پیامبران و ائمه اطهار (علیهم السلام) رنجها و زحمت های فراوانی برای هدایت بشر متحمل شدند و آنچه را که همواره به نسل آدمی تاکید داشتند انجام واجبات و ترک محرمات بود.
وی با اشاره به اینکه امر به معروف و نهى از منکرمکمل فریضههایى چون نماز و زکات است، گفت: هر نوع عباداتی که خداوند برای ما مسلمانان فرو فرستاده است هر کدام از این عبادات داری رنگ،ماهیت ،شکل و هویتی متفاوت هستند.
این کارشناس امور فرهنگی بیان داشت:امربه معروف و نهی از منکر غالبا در قرآن در کنار خیلی از فرایض آمده است که نشاندهنده بعد اجتماعى و عملى دین مبین اسلام است.
حبیبی تصریح کرد:یکی از واجباتی که بالاتر از و سخت تر از جهاد در راه خداست ،فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر ست و در حقیقت قوام واجبات به اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر است.
وی در ادامه تاکید کرد: درنظام اسلامی امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه ای است همگانی و متفاوت بر عهده مردم نسبت به یکدیگر،و همه ی آحاد جامعه باید برای اجرایی شدن این فریضه بزرگ همتی مضاعف نمایند.
حبیبی افزود:"امام علی علیه السلام می فرمایند:"کسی که در برابر منکر با دل ، دست و زبان خویش اعتراض نکند، او مردهای است در میان زندگان"
وی در ادامه به نقش و جایگاه رفیع امر به معروف و نهی از منکر در نظام اسلامی اشاره کرد و بیان داشت:یکی از کارکردهاى مهم امر به معروف و نهى از منکر، هدایت همگان و تأمین مصالح عامه افراد جامعه است.
در ادامه حبیبی در تعریف امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: امر به معروف یعنی دستور دادن یا توصیه کردن از سوی فرد مسلمان به دیگران به انجام آنچه از نظر عقل یا شرع اسلام خوب در نظر گرفته میشود.
این کارشناس امور فرهنگی افزود: نهی از منکر یعنی دستور دادن یا توصیه کردن از سوی فرد مسلمان به دیگران به انجام ندادن آنچه از نظر عقل یا شرع اسلام بد در نظر گرفته میشود.
وی یادآور شد:امر به معروف و نهی از منکر، واجب کفایی است که اگر افرادی به قدر کفایت به انجام آن اقدام کنند از دیگران ساقط مى شودو اگر همه ی افراد آن را ترک کرده باشند چنانچه شرایط آن موجود باشد همه ی آنها ترک واجب کرده اند.
حبیبی با اذعان به اینکه زیبایی هایی بس نهفته در امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد، تصریح کرد:در مسئله ی امر به معروف و نهی از منکر عدالت داشتن،عامل بودن و بی گناهی شرط نیست و همه ی افراد می توانند این فریضه را انجام دهند.
این کارشناس امور فرهنگی خاطر نشان شد:از بین رفتن برکت در زندگی،مورد لعن خدا قرار گرفتن ، دور شدن از رحمت پروردگارو عدم استجابت دعا از آثار و نتایج ترک امر به معروف و نهی از منکر است.
وی یادآور شد :اهمیت و ارزش امر به معروف و نهی از منکر در دین مبین اسلام آنقدر با عظمت است که امام حسین علیه السلام با افتخار قربانی این فریضه ی بزرگ الهی شد.
حبیبی در ادامه تاکید داشت:زیبایی این فریضه از آنجایی ست که این حرکت آینه وار باشد و بهترین امر به معروف و نهى از منکر، آن است که انسان نخست خود را مخاطب آن سازد و از خود شروع کند.
وی افزود: بىاثرترین کار آن است که انسان خود را فراموش کرده، واعظ و اندرزگوى دیگران گردد.
در حاشیه این نشت بصیرتی کلیپی از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) درباره امر به معروف و نهی از منکر توسط واحد فرهنگی سپاه ناحیه گچساران پخش گردید.
اتنهای متن/
منبع : سپاه فتح استان ک-و-ب