استاندار کهگیلویه و بویراحمد مردم‌شناسی عشایر استان را امری مهم و ضروری خواند و گفت: این واقعه باید مدنظر مسئولان و متولیان اجرایی قرار گیرد و ثبت فرهنگی شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از ، ظهر امروز نخستین جلسه شورای عشایر با حضور استاندار، معاون عمرانی، معاون سیاسی، فرمانداران هشت شهرستان و مدیران کل دستگاه‌ها در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.

سید موسی خادمی در این نشست ضمن تبریک اعیاد پیش ‌رو زندگی عشایری را تسلیم در طبیعت عنوان کرد و گفت: زندگی جامعه عشایری در حال حاضر وجود دارد و کهگیلویه و بویراحمد به نسبت جهانی و بر اساس جمعیت ۲۰ برابر و به نسبت ایران ۱۰ درصد را تشکیل داده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به فرمایش بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که فرمودند عشایر ذخایر انقلاب هستند، گفت: ویژگی‌های خوب با هم بودن جامعه عشایری، فعالیت‌ها و کار و تلاش و … نوعی ذخیره برای کشور محسوب می‌شود که امام خمینی (ره) این جامعه را این‌گونه خطاب می‌کردند.

خادمی با بیان اینکه وضعیت کنونی عشایر خیلی مطلوب نیست و باید واقعیت‌ها را پذیرفت و اقدامی عملی برای ساماندهی هرچه بهتر جامعه عشایری صورت گیرد، گفت: باید تنیدگی موجود بین جامعه شهری، روستایی و عشایری کمتر شود.

هم‌افزایی مسئولان در رفع مشکلات جامعه عشایری

مسئول ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه ایجاد شغل و درآمدزایی حوزه اقتصادی جامعه باید مدنظر قرار گرفته شود، گفت: حوزه‌های رفاهی، اجتماعی و فرهنگی باید مدنظر باشد و مسئولان و مدیران اجرایی نسبت به رفع موانع و مشکلات جامعه عشایری با هم‌افزایی بهتر و بیشتر اقدام کنند.

خادمی تامین امنیت جامعه عشایری در حین کوچ و مراقبت و حفاظت از اموال و جان آن‌ها در زمان استقرار در مناطق سردسیری و گرمسیری باید همچون گذشته مدنظر دستگاه‌ انتظامی استان باشد، گفت: عشایر با وجود اینکه امنیت‌ساز هستند اما برخی اختلافات و نزاع‌هایی که منجر به قتل شده ریشه در زندگی عشایری دارد.

این مسئول بر لزوم هم‌افزایی مدیران و مسئولان اجرایی استان در رفع موانع و مشکلات جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد و گفت: درگیری‌ها و اختلافات منابع‌ طبیعی و محیط زیست با مناطق و محدوده‌های عشایری باید حفظ شود.

لزوم حمایت از تولیدکنندگان عشایر کهگیلویه و بویراحمد

وی در ادامه مقوله مردم‌شناسی جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد را مهم خواند و گفت: این مهم باید مدنظر باشد و نسبت به ثبت فرهنگی آن اقدام شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان را موظف به حمایت از تولیدکنندگان عشایری کرد و گفت: با توجه به اینکه عشایر استان دست‌بافته‌های زیادی را تولید می‌کنند از این‌رو نیازمند ساماندهی هرچه بهتر بوده و باید اشتغال پایدار آن‌ها محقق شود.

خادمی بر اجرای تهیه ایل‌راه‌ها و سند مرتع‌داران تاکید کرد و گفت: الگوی سوخت جامعه عشایری با همکاری منابع ‌طبیعی، استانداری و دیگر عوامل تاثیرگذار صورت گیرد و نسبت به اجرایی کردن آن اقدام شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بحث مراتع مشکل است که باید فکری اساسی برای آن کرد از این رو پیشنهاد می‌کنیم برخی مناطق را آزادسازی کنیم و سال بعد آن را مسدود و اقدام به بذرپاشی کنیم و به صورت هدفمند اجرا شود تا شاید جواب دهد.

خادمی آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد، علوم پزشکی و … را موظف به اعلام برنامه‌های خود در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی در بین جامعه عشایری کرد و گفت: جمعیت عشایر استان را جدا نکنیم و متولی خاصی برای آن قرار ندهیم و همه با هم در این خصوص گام برداریم.

انتهای پیام/۸۲۰۱۱/ط۳۰

منبع : فارس نیوز