- سایت های خبری
- سهشنبه 15 آوریل 2014 - 09:04
فرهنگ و آموزش اولین شاخص توسعه است
فرهنگ بعنوان نماد اصلی توسعه به منزله روح و قلب یک ملت و یک جامعه بوده و مایه حیات و بقای آن جامعه محسوب می شود.فرهنگ نه تنها بر زندگی اجتماعی انسانها بلکه بر شئون مختلف زندگی فردی آنها نیز سایه افکنده است
به گزارش”عصردنا”سردار “عدل هاشمی” که تلاش زیادی را برای برون رفت استان از محرومیتهایی که مردم استان ما با آنها دست و پنجه نرم می کنند از خود نشان داده است در سخنانی خطاب به مسئولین استانی و شهرستانی از آنها خواست تا با همدلی به فکر حل مشکلات مردم و به طبع آن رفع مشکلات استانمان باشند و از هرگونه عاملی که باعث عدم پیشرفت استان می شود پرهیز کنند
متن زیر سخنان “سردار عدل هاشمی است “که عیناً منتشر می شود:
سلام و صلوات ودرود می فرستم بر حضرت محمد و آل محمد و عرض ارادت به حضرت بقیه الله اعظم و بر امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب و خانواده معظم شهدا،جانبازان و ایثارگران و همه اقشار مردم.
در ابتدا لازم می دانم از دست اندرکاران دبیرخانه همایش توسعه بهمئی که همت کردند و آن جمعیت بزرگ را دور هم جمع کردند تشکر کنم.
استحضار دارید که هرساله افراد باتجربه و کارآمد و متعهد و مسئول و نخبگان علمی و اقتصادی در سراسر استان وشهرستانهای مختلف گرد هم می آیندو مباحث علمی و شاخصهای توسعه و پیشرفت را به خوبی تجزیه و تحلیل می کنند ولی از آنجایی که مباحث جمعبندی و ارائه شده در شهرستانها متولی و مجری دارای مسئولیت ندارد،در نتیجه خروجی و بهره چشمگیری عاید مردم نمی شود.
سوال اینجاست که آیا دیگر زمان آن نرسیده است که همه ما شعارها،سخنرانی ها و مقاله ها و حرفهای خوب و با کیفیت و جذاب را به عمل خوب تبدیل کنیم.
سعدی شیرازی می گوید: کاشکی قیمت انفاس بدانندی خلق—تا دمی چند که مانده است غنیمت شمرند.
من معتقدم مهمترین پیش نیاز توسعه یک جامعه(استان یا شهرستان) ایجاد یک بینش راهبردی و کاربردی برای اداره امور در کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت است.و اولین گام در تدوین برنامه توسعه و پیشرفت یک جامعه شناخت اصول اساسی توسعه و پیشرفت است.
و لذا مواردی که به آنها اشاره می شود از مهمترین اصول یاد شده است:
فرهنگ و آموزش اولین شاخص توسعه است؛این اصل شامل سه حوزه اساسی است که شامل آموزش و پرورش،آموزش عالی و حوزه علمیه است.
آنچه مسلم است فرهنگ شالوده زندگی حیات اجتماعی است و از تجربیات جمعی تمام افراد جامعه بوجود می آید،فرهنگ راه و روشی است که مردم از طریق آن با واقعیات اساسی زندگی روبرو شده پس برای حل مشکلات به چاره اندیشی می پردازد.
فرهنگ بعنوان نماد اصلی توسعه به منزله روح و قلب یک ملت و یک جامعه بوده و مایه حیات و بقای آن جامعه محسوب می شود.فرهنگ نه تنها بر زندگی اجتماعی انسانها بلکه بر شئون مختلف زندگی فردی آنها نیز سایه افکنده است.
و اما آموزش:
هدف از ارائه آموزش در هریک از حوزه های ذکر شده همانا تربیت نسل جوان،نواندیش و دین محور است تا سکان اداره امور را برمبنای برنامه ای ابتکاری مبتنی بر اندیشه دینی در دست داشته باشند.
آموزش نه تنها از حقوق اولیه انسانی است بلکه اولین شاخص توسعه اقتصادی و اجتماعی را به خود اختصاص داده است.و لذا چنانچه برنامه ریزی در امر آموزش به شایستگی صورت پذیرد می تواند در حوزه های مختلف حیات اجتماعی راهگشا وبازده اقتصادی زیادی در پی داشته باشد.
در فرایند توسعه موسسات آموزشی همچون موتور محرکه جامعه عمل می کنند و دانشگاه ها و سایر موسسات آموزش عالی در پرتو برخورداری از اقتدار علمی برتر فرماندهی این مهم را برعهده دارد.
امنیت دومین اصل از اصول توسعه است:
این اصل در سه حوزه فرامنطقه ای،منطقه ای، و حوزه داخلی قابل بحث و بررسی است.
در حوزه فرامنطقه ای:به برکت وجود مبارک رهبر فرزانه انقلاب و هدایت صحیح ولایت فقیه و فداکاری شهیدان والا مقام و جامعه ایثارگران و بسیجیان دلاور در هشت سال دفاع جانانه امنیت پایدار نصیب ملت ایران شد.
در حوزه منطقه ای: در مقابل تهدیدات و زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی باتدبیر رهبر فرزانه انقلاب و آمادگی نیروهای مسلح و تدبیر دولت مردان و همراهی مردم فداکار در تمامی صحنه های دفاع از انقلاب این توطئه نقش برآب گردید.
در حوزه داخلی:که با هوشیاری و چشم تیزبین و اطاعت پذیری نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و نظامی و انتظامی و بسیج سرافراز از فرامین و دستورات فرماندهی معظم کل قوا الحمدالله کشور و استان ما و شهرستانها از امنیت مناسبی برخوردار است.
اصل بعدی عمران و امور زیربنایی است:
این اصل سومین اصل از اصول توسعه و از اصول بسیار مهم می باشد و لیکن تازمانی که مقدمات عمرانی و زمینه های فعالیتهای اقتصادی فراهم نباشد توسعه بی معنا خواهد بود.
توجه ویژه به توسعه راهها و آزاد راهها (بعنوان مثال راه ارتباطی لیکک به لنده،راه ارتباطی لیکک به شهرهای شمال شرق خوزستان) راه آهن و خطوط ریلی-توسعه و احداث فرودگاهها_ و توجه ویژه به گاز آب برق و مخابرات از محورهای اساسی شاخص عمران و امور زیربنایی است.
«تولید» یکی دیگر از شاخصهای توسعه است که از اهمیت بالایی برخوردار است،کشاورزی و دامپروری،صنعت،صنایع دستی و معدن از محورهای اساسی تولیدات است که در این زمینه با جذب سرمایه گذاران و سرمایه داران خارجی و داخلی واستانی و شهرستانی برای رونق دادن به تولید استفاده نمود- تجمیع سرمایه های عمومی اقشار متوسط با راه اندازی تعاونی های مشارکتی یکی دیگر از مهمترین راهکارهای کمک به فرآیند تولید است.
تجمیع سرمایه افراد در دهکهای پایین جامعه با راه اندازی تعاونی های فراگیر و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف برای فعال کردن تولید در جهت ایجاد اشتغال در جامعه.من معتقدم توسعه کشاورزی و دامپروری با روشهای نوین که در دستور کار همه دولتها بوده امکانپذیر است.
باپرورش دام و طیور امکان توسعه دامپروری وجود دارد ؛در بخشهای صنعت توجه به –صنایع نساجی و چرمی-صنایع لاستیک-و صنایع شیمیایی و دارویی-صنایع غذایی- صنایع ساختمانی بویژه قطعات پیش ساخته؛و در بخشهای صنایع دستی توجه به گلیم بافی-جاجیم بافی –گبه بافی-و چادر – قالی بافی در مناطق روستایی و عشایری ما امکان توسعه موارد ذکر شده کاملا وجود دارد همانگونه که در گذشته وجود داشته است.
در بخش معدن با اهتمام جدی و اساسی بر راهکارهای اجرایی عملیات ژئوفیزیک هوایی و مطالعه کامل زمین شناسی به منظور کشف و بهره برداری و فرآوری مواد به دست آمده از معادن استان و شهرستان ها ضروری به نظر می رسد(معادن فسفات-گوگرد-سنگ شیشه –گچ-سنگ آهک و سنگهای تزئینی)
– مشوقهای سرمایه گذاری برای رونق دادن به تولید و اشتغال یکی دیگر از شاخصهای توسعه است-اهتمام جدی برای تشویق سرمایه گذاران و تولیدکنندگان-معرفی فرصتهای سرمایه گذاری با همکاری مسئولان استانی و تلاش برای جذب سرمایه های خارجی جهت توسعه استان-ایجاد معافیتهای مالیاتی تا زمان برخورداری-تامین تسهیلات دراز مدت و کم بهره-واگذرای زمین همراه با سند مالکیت با کمترین قیمت به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان.
سرمایه گذاری و کارآفرینی مستقیم دولت محترم جهت توسعه شهرستان و استان با عنایت به قوانین مناطق محروم.
-بر اساس قوانین ذیل امکان سرمایه گذاری دولتی به صورت مستقیم و مشارکتی در مناطق محروم وجود داردکه عبارتند از:
– اصل ۴۴ قانون تبصره ۳ ماده ۳ بند سوم ماده ۲۹٫
– قانون خصوصی سازی ماده ۱۱ بند سوم
– ماده ۵ تصویب نامه اصل ۱۳۸ قانون اساسی
– ریاست کلی طرح آمایش کشور.
توزیع داخلی و صادرات یکی دیگر از شاخصهای توسعه است.
صادرات غیر نفتی یکی از مهمترین محورهای توسعه است که متاسفانه در حال حاضر استان ما در رتبه آخر صادرات کشور قرار دارد و این درحالی است که با برنامه ریزی اصولی و عملی می شود وضعیت موجود را به ۲۰ برابر رساند.
از مهمترین راهکارها برای رفع مشکلات و توسعه صادرات استان و شهرستان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
– فعال شدن اتحادیه صادرکنندگان=استفاده از تجربیات دیگر استانها
– راه اندازی تورهای تجاری به خارج از کشور=برقراری نمایشگاههای داخلی و خارجی
– آشناشدن مردم به فرهنگ صادرات
– ایجادغرفه های بازاریابی در استان و شهرستان
– راه اندازی پایانه صادرات.
من معتقدم شهرستان بهمئی دارای مزیتهای خوبی است که می تواند برای توسعه و پیشرفت فوق العاده اثرگذار باشد،به برخی از آنها در زیر اشاره می کنم:
– برخورداری از نیروی انسانی متعهد –کارآمد-خوش فکر و دارای عزم راسخ و اراده قوی و همت بلند و شجاع و مومن و انقلابی
– وجود کارگر نسبتاً ارزان و پرکار و پر تلاش و دارای وجدان کاری
– نزدیک بودن به استان صنعتی خوزستان خصوصاً بنادر جنوب شرق خوزستان
– امکان توسعه صنایع انرژی و پتروشیمی
– وجود معادن ناشناخته و کشف نشده
– زمینه برای ایجاد و یا تاسیس شرکتهای صنعتی باتوجه به استعداد نسبتاً خوبی که در شهرستان وجود دارد.
– ظرفیتها و قابلیتهای خوبی که در زمینه کشاورزی و دامپروری وجود دارد .
این پتانسلیها تنها با توکل به خدا و تدبیر و برنامه ریزی ؛ تلاش همراه با تداوم و با چشم انداز و نقشه راه و کار تیمی و گروهی-تقویت روحیه کار و تلاش و امید و نشاط و انگیزه در مردم و جوانان، و وحدت و همدلی و یکپارچگی و همت و اراده و همکاری مسئولین استان؛امکان تحقق همه این مزیتها را فراهم می کند.
چند توصیه مهم:
با توکل بخدا و توسل به ائمه اطهار و با تفکر و تدبیر و برنامه ریزی و نظارت و کنترل و تحرک و تداوم با مدیریت الهی استان و شهرستانهایمان را بسازیم و ضمن به روز رسانی، این مدیریت را به نسل بعدی منتقل کنیم.
– رعایت کامل اخلاق الهی همراه با تواضع و فروتنی در مقابل خداوند و مردم مومن و انقلابی
-پایبندی به اجرای کامل آرمانهای بلند حضرت امام عظیم الشأن والا مقام.
– اطاعت محض و بی چون چرا و صادقانه از ولایت فقیه و رهبر عظیم الشأن در تمامی حوزه های سیاسی –اقتصادی- اجتماعی و اخلاقی داشته باشیم.
– برقراری ارتباط دلها برای وجود اتحاد بیشتر و مستحکمتر جهت سازندگی استان و شهرستان.
– خدمت صادقانه و مخلصانه همراه با شاخصهای علمی و عدالت محوری در استان و شهرستانها داشته باشیم.
و اما چند پیشنهاد:
از همه مسئولان ، متفکران،نخبگان علمی و اقتصادی و دانشگاهیان و اعضاء هیأت علمی دانشگاهها استدعا دارم که: سند سلامت و سند آمایش صنعت و معدن،سند جامع انرژی و سند جامع آب،و سند توسعه صادرات و سند جامع گردشگری و دیگر اسناد مربوط به توسعه استان و شهرستان را پس از بحث و بررسی در شورای برنامه ریزی استان تصویب و جهت اجرا ابلاغ شود.
همچنین برای خروجی بهتر ؛کارگروهایی تخصصی تشکیل شود تا از ظرفیتها و فرصتهای بدست آمده از وجود افراد مسئول استفاده بهینه گردد
پیروز و سربلند باشید.
منبع : عصردنا