- سایت های خبری
- سهشنبه 21 ژانویه 2014 - 11:01
عدم امنیت در سرمایه گذاری یکی از موانع توسعه استان
تعصبات قومی و طایفه ای، مسائل ناموسی اختلافات بر سر تقسیم آب، سرقت احشام در هنگام کوچ، احساس کاذب بدلیل در دسترس بودن سلاح های مجاز و غیرمجاز و کینه توزی بدلیل سابقه نزاع های قبلی را از مهمترین دلایل نزاع های دسته جمعی می توان عنوان کرد. شهرستان های کهگیلویه و بهمئی به ترتیب با توجه به آمار گزارش نسبت به شهرستان های گچساران و بویراحمد وضعیت مناسبت تری را دارند
عصردنا – سید ابوالحسن حسینی نیک : با توجه به اینکه در توسعه و عدم توسعه یک جامعه هم عواملی داخلی و هم عوامل بیرونی نقش دارند. لذا به نظر میرسد عوامل داخلی به نسبت عوامل خارجی بیشترین نقش را در موانع توسعه این استان داشته است . همچنین شایان ذکر است استان کهگیلویه و بویراحمد در عین حالیکه به عنوان یک سرزمین چهار فصل شناخته میشود و در بخشهای کشاورزی، صنعتی، گردشگری و…
از موقعیت خیلی خوبی نسبت به سایر استانها در زمینه توسعه برخوردار میباشد اما متاسفانه توسعه چشمگیری پیدا نکرده و میتوان گفت نه محروم ترین بلکه مظلومترین است. بنابراین، این نگارنده پژوهشی تحت عنوان« فرصتها، چالشها و راهکارهای توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد» انجام داده که یکی از فصول این پژوهش موانع توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد میباشد. از این رو سعی نگارنده بر این است که به بررسی عدم امنیت همراه با ارائه پیشنهاداتی در این خصوص به عنوان یکی از موانع اصلی توسعه در استان بپردازد .
عدم امنیت در سرمایه گذاری
مهم ترین دغدغه بشر امروز امنیت می باشد. امنیت و توسعه دو روی یک سکه هستند و هر دو دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… می باشد. اختلال در هریک از این ابعاد خود به خود ابعاد دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد به طوریکه حضرت علی (ع) فرمودند گوارترین نعمت امنیت می باشد.
از این رو، با توجه به بررسی های بعمل آمده متاسفانه در ۱۰ ساله گذشته هر ۱۵ روز یک قتل در استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داده است که تعداد آنها سالانه ۲۰ فقره (هر ۱۴ روز یک فقره قتل) می باشد.
تعصبات قومی و طایفه ای، مسائل ناموسی اختلافات بر سر تقسیم آب، سرقت احشام در هنگام کوچ، احساس کاذب بدلیل در دسترس بودن سلاح های مجاز و غیرمجاز و کینه توزی بدلیل سابقه نزاع های قبلی را از مهمترین دلایل نزاع های دسته جمعی می توان عنوان کرد. شهرستان های کهگیلویه و بهمئی به ترتیب با توجه به آمار گزارش نسبت به شهرستان های گچساران و بویراحمد وضعیت مناسبت تری را دارند.[۱]
به هر حال امنیت شاه بیت توسعه استان می باشد. زیرا برای سرمایه گذاری در استان چه برای سرمایه گذاران داخل و چه خارج از استان یا حتی خارج از کشور، اولا، امنیت را باید به طور نسبی ایجاد کنیم .
دوما، آن سرمایه گذار قبل از اینکه سرمایه گذاری کند باید مطمئن شود که امنیت سود دهی دارد و این یک اصل مهم در امر سرمایه گذاری است.
با توجه به اینکه این استان یکی از بهترین مناطق کشور برای سرمایه گذاری در زمینه صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری، ورزش و… می باشد اما متاسفانه به خاطر نامناسب بودن شرایط امنیتی در استان کسی رغبت آن چنانی برای سرمایه گذاری ندارند .(حتی سرمایه گذاران داخل استان).
بنابراین، با توجه موارد ذکر شده، دو موضوع اساسی را در رابطه با نیروی انتظامی و قضائی استان باید در نظر داشت:
موضوع اول؛
بحث شرایط مالی و رفاهی این افراد می باشد که از بحث ما خارج است .
موضوع دوم؛
این هست که وظیفه نیروی انتظامی حفاظت، کنترل و دستگیری خاطیان و منحرفین است. اما داوری، مجازات و حفظ عدالت به سیستم قضائی مربوط می شود. متاسفانه بخشی از سرقت ها، جنایات، چاقوی کشی ها ، مفاسد اخلاقی و قتل ها و نزاع های استانی و به دنبال آن حل و فصل آن به صورت کد خدامنشی و سوء استفاده کردن مجرمان از چنین تصمیماتی یا به دلیل عدم برخورد قاطع قضات با مجرمین صورت می گیرد یا گاهی قضات تحت تاثیر عاطفه یا عوامل دیگر(قومی) قرار می گیرند و از جرم متخلفان چشم پوشی می کنند که وجود احکام بسیار سبک نتیجه این برخورد است؛ در صورتیکه وظیفه قاضی به مجازات رساندن فرد خاطی است و اگر دستگاه قضائی با شدت با مجرمین برخورد کند، حداقل، جرائمی از قبیل :تصادفات، قاجاق مواد مخدر و… بسیار کاهش پیدا می کند. در این زمینه بجاست به پند و حکمت سعدی گوش فرا دهیم:[۲]
رحم آوردن بر بدان، ستم است بر نیکان و عفو کردن از ظالمان، جورست بر درویشان.
خبیث را چو تعهد کنی و بنوازی به دولت تو گنه می کند به انبازی
به هر حال رهبر انقلاب در دیدار با رئیس و مسئولان قوه قضائیه فرمودند: دستگاه قضائی باید پناهگاه حقیقی مظلومان باشد و عدالت به هر قیمتی اجرا شود. دستگاه قضائی سالم، دولت را هم سالم می کند، آحاد مردم را هم سالم می کند.
در دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران باید به ضعفا به یک نگاه موکد و یک عطف نظر ویژه وجود داشته باشد، نباید بگذاریم که نور امید دل های مردم به دستگاه عظیم عدالت اسلامی که مظهر آن قوه قضائیه است خاموش شود. باید با ظالم در هر رتبه و درجه ای که باشد برخورد شود. قاضی باید بداند باری را که بدوش گرفته چقدر حائز اهمیت و حیاتی است به طوری که خداوند در آیه ۳۲ سوره مائده می فرماید: « همه افراد بشر از لحاظ داشتن انسانیت یکسان هستند، همه انسانیتی که در همه هست در یک نفر هم هست و همانکه در یک نفر هست در همه هم هست پس کسی که به انسانی سوء قصد می کند در حقیقت به انسانیتی که در همه هست سوء قصد نموده یا اگر انسانی را زنده کند در واقع انسانیتی را که در همه است زنده کرده است.[۳]
بنابراین به طور کلی می توان گفت : امنیت؛ مقدمه توسعه می باشد و به نظر می رسد کم هزینه ترین راهکاری که می توان حداقل در کوتاه مدت برای ایجاد امنیت به خصوص درجهت سرمایه گذاری استان ارائه داد این است که اولا، در نهادهای اداری و سیاسی استان از قبیل استانداری و… بیشتر از افراد بومی ولی در نهادهای قضائی و انتظامی استان که در برقرای امنیت نقش مهم تری ایفا می کنند بیشتر از افراد غیره بومی استفاده شود. زیرا افراد بومی در چنین نهاد های(قضائی و انتظامی) تحت تاثیر خواسته های نامعقول قومی قرار می گیرند و همین امرتاکنون زمینه بسیار مهمی در ناامنی این استان داشته است. البته اگر مدیری در استان پیدا شود که بخواهد چنین راهکاری را عملی کند با یک سری فشارها ی قومی و جناحی روبرو می شود و این فشارها تا مدتی طبیعی است و مردم استان عادت می کنند. نهایتا ما باید یک روزی شروع کنیم و مدیری که قدرت ریسک پذیری بالایی دارد، می تواند درانجام این امر مهم موفق شود.
«هدف که خیر باشد می توانیم دست در دست نهیم به مهر میهن خویش را کنیم آباد».
منبع : عصردنا