معاون برنامه ریزی استاندار گفت: تغییر مدیریت ها و نبود مدیریت ثابت طی سالیان گذشته، عامل تعطیلی مطالعات آمایش سرزمینی در استان بوده است.


معاون برنامه ریزی استاندار گفت: تغییر مدیریت ها و نبود مدیریت ثابت طی سالیان گذشته، عامل تعطیلی مطالعات آمایش سرزمینی در استان بوده است.

علی حسن نوروزی با بیان این مطلب اظهار داشت: یکی از مباحثی که طی نیم قرن اخیر مورد توجه مدیران و برنامه ریزان در سطح کلان کشور بوده است مبحث آمایش سرزمینی است.

وی آمایش را توزیع بهینه جمعیت و فعالیت در پهنه سرزمین دانست و گفت: در سازمان برنامه و بودجه پیش از انقلاب برنامه ریزی کالبدی و  از نوع آمایش مرسوم شد و اقداماتی در کشور در این راستا انجام شد.

وی افزود: در استان تهیه برنامه آمایش از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و با تشکیل تیم های کارشناسی، شرح خدمات، برگزاری دوره های آموزشی، انتخاب مشاور و .. صورت گرفت ولی با ادغام سامان مدیریت عملا کار مطالعاتی آمایش با پیشرفت ۳۰ درصدی و صرف هزینه،متوقف شد.

مشاور از میان بهترین رتبه ها انتخاب می شودد

 دکتر نوروزی با بیان اینکه همه امور می بایست مبتنی بر برنامه ریزی باشد، اظهار داشت: ضرورت تهیه سند آمایش سرزمینی استان برای مدیریت کلان، رواج یافتن نگاه مدیریتی از نوع برنامه ریزی است.

وی با بیان اینکه روال معمول آغاز مطالعات آمایش سرزمینی استان پس از فراهم شدن مقدمات، در حال انجام است و تا کنون دو لیست بلند شامل ۱۲ مشاور و لیست کوتاه شامل شش مشاور از میان بهترین مشاوران معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی انتخاب شده است، افزود: این مشاوران از نظر سابقه اجرایی و انجام مطالعات آمایش، بهترین رتبه ها را دارا هستند.

معاون برنامه ریزی در ادامه گفت: با هدف انتخاب بهترین مشاور برای تهیه سند آمایش سرزمینی استان، تیم مشورتی شامل مدیران ارشد استانی و دعوت متخصصانی از معاونت برنامه ریزی و راهبردی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه به زودی مشاور تهیه سند آمایش استان انتخاب می شود، اظهار داشت: با استفاده از تجربیات مانع از تکرار تجربه تلخ مطالعات گذشته می شویم.

وی تجربه تلخ مطالعات آمایش در استان را ناشی از ادغام سازمان مدیریت، تغییر مدیریت ها و نبود  متولی مشخص و ثابت دانست و گفت: همه مدیران و کارشناسان  موظف به همکاری با مشاور انتخابی هستند .

نوروزی افزود: در راستای انجام مطالعات، انتقال تجارب و تربیت کارشناسان متخصص در استان برای ادامه مسیر تهیه سند آمایش استان و برنامه ریزی بر مبنای آن مورد توجه است.

محمدیان-۴۲


منبع : سایت