واقعا چه چیزی عامل برانگیختن شهید طیب (که شهید نمونه هم شناخته شد) شد که او را از فلوریدا تا مرز جنوب غرب ایران می کشاند و پا به پای مردم کشورش به دفاع از ناموسش خیز برمی دارد؟

یاسوج ۲۴: یادداشت//

 

علی مختاری/فعال فرهنگی دانشگاه یاسوج

  1. اگر کمی بیندیشیم، حتما می پذیریم که جان و مال آدم چیزهایی نیستند که به راحتی بتوان از آن ها گذشت. در برخورد یک انسان با یکی از مهم ترین مسائل تاریخ بشریت، یعنی جنگ، می توان اینچنین گفت که از لحظه ی تصمیم گیری یک شخص برای ورود به محیط جنگ تا قدم نهادن در آن فضا، نوعی آزادی عمل وجود خواهد داشت که علت آن، چیزی جز آزادی اندیشه نبوده است. جنگ تحمیلی ۸ ساله ی عراق با ایران، غالب دانش جویان و دانش آموزان را به همراه طیفی گسترده از مردم، وادار به تشر زدن به اندیشه شان کرد که آیا تصمیم گیری برای جابجایی خاک کشورمان با جانمان می تواند یک تصمیم عادلانه به همراه آزادی تفکر باشد یا نه؟!
  2. واقعا چه چیزی عامل برانگیختن (که نمونه هم شناخته شد) شد که او را از تا مرز جنوب غرب ایران می کشاند و پا به پای مردم کشورش به دفاع از ناموسش خیز برمی دارد؟ به نظر نویسنده ی این بندها، تأسیس انجمن اسلامی در امریکا آن هم در بحبوحه ی انقلاب ۵۷ به دست هدایت ا… طیب، و در ادامه ی آن، رهایی آن فضای به ظاهر خوش لعاب و حرکت به سمت شلمچه و دهلاویه و طلائیه و …، خودش نشان دهنده ی تعامل آزادی فکر به همراه شور و نشاط دانشجویی است و او متوجه شد که هرجا که هست، می تواند آن جا را قلب تپنده کند.
  3. شهید چمران، ، و دیگر فرماندهان شهید دوران ، نمونه ای از طیف گسترده ی آزاداندیشان مجاهدی بود که حاضر بودند زندگی شان را فدای هر آن چیزی کنند که در تسلیم مؤثر و کارساز بود. نهضت نقطه ی اشتراک همه ی دریادلانی است که محیط جنگ را همان محیط زیستن خود نهادند که نمونه اش را در هیچ زمینه ی دیگری حقیقتاً نمی توان گذاشت.