سرگذشت سینمای یاسوج که طی سه دهه هزاران فیلم سینمایی را بر پرده سفیدش به نمایش می گذاشت، خود فیلم تراژیکی بود که پس از ۱۰ سال هنوز به پایان نرسیده و فیلم آن تا برنامه هفت فریدون جیرانی هم رفت. به گزارش سایت استان، سینمایی که با نام دنا بلندترین کوه زاگرس نام گرفته و …

سرگذشت سینمای  که طی سه دهه هزاران فیلم سینمایی را بر پرده سفیدش به نمایش می گذاشت، خود فیلم تراژیکی بود که پس از ۱۰ سال هنوز به پایان نرسیده و فیلم آن تا برنامه هفت فریدون جیرانی هم رفت.

به گزارش سایت ، سینمایی که با نام دنا بلندترین کوه زاگرس نام گرفته و در دهه های ۶۰ و ۷۰ میزبان خیل عظیم مشتاقانی بود که برای گرفتن بلیط و دیدن فیلمهای آن روزها سر و دست می شکستند. اما در دهه ۸۰ از اوج به زیرآمد و قربانی سیاستهای غلط سینمایی شد.

عقابها، کانی مانگا، مدرسه موشها، گذرگاه، افعی و هزاران فیلم دیگر در میان سوت و هلهله جوانان شهری و روستایی بر روی پرده می رفتند و تنها سرگرمی جوانانی بودند که تنها سهمشان از اماکن تفریحی، این سینمای قدیمی بود.

در عصر روزی از ماه مرداد سال ۸۶ ، ساختمان سینمای یاسوج نقش بر زمین شد و آوارهای آن به خارج از شهر انتقال یافت .

صبح روز بعد، از سینمای یاسوج تنها زمینی باقی ماند و خاطره ای از صفهای طویل و کفها و سوتهای تماشاگران و خیابانی که هنوز هم مردم آن را “خیابان سینما” می نامند.

در طول این سالیان، جوانان یاسوج اوقات فراغت تابستان خود را بدون سینما گذراندند تا همچنان خیابانهای شهر تنها محل پرکردن زمان فراغتشان باشد و مسئولین نیز هرساله خبراز احداث سینماهای مدرنی می دادند که تنها پشت تریبونها و صفحه اول روزنامه ها ساخته می شد و واقعیت بیرونی نداشت.

سال گذشته شهرداری  یاسوج برای احداث سینما و مجتمع تجاری در محل سینمای سابق  یاسوج اقدام به انتشار مزایده می کند و در این آگهی قید می شود که سهم آورده شهرداری یاسوج جهت این مشارکت هزار و هشتصد متر مربع زمین به علاوه صدور پروانه ساختمانی به تعداد ۹ طبقه می باشد و سهم آورده سرمایه گذار احداث ۹ هزار متر مربع ساخت فضا در این مجتمع می باشد.

یکی از سرمایه گذاران بومی استان بصورت ۵۶ درصد سهم سرمایه گذار و ۴۴ درصد سهم شهرداری یاسوج برنده مزایده می شود اما با کمال تعجب هنگام عقد قرارداد به بهانه مخالفت کمیسیون ماده ۵ شهرداری تعداد طبقات به ۵ طبقه کاهش پیدا می کند .

نکته جالب آنکه در نقشه سرمایه گذار چیزی تحت عنوان سینما نبوده و تنها در طبقه آخر!  سالنی با عنوان سینما سه بعدی پیش بینی می شود و این در حالی است که هدف اصلی از این کار احداث سینما بوده است.

اما با آمدن جاوید به عنوان شهردار وی این قرارداد را به رسمیت نمی شناسد و از ادامه کار جلوگیری می کند.

یک منبع آگاه در شهرداری می گوید برخی اصلا دنبال این بودند که قید سینما در این پروژه زده شود و منافع بسیاری در گرو این موضوع بوده است.

مدیران شهرداری معتقدند باید این پروژه  طبق مزایده در ۹ طبقه ساخته شود و حتما طبقه همکف آن سینما و دو طبقه آن پارکینگ باشد تا موضوع ترافیک نیز پیش نیاید.

یک کارشناس مسائل شهری معتقد است که جاوید به درستی آینده را پبش بینی نموده و متاسفانه برخی افراد فقط به منافع خود فکر می کنند و به آینده و مشکلات قضیه فکر نمی کنند و نمی توان صرفا به بهانه حمایت از سرمایه گذار مشکلات و بار ترافیکی این قضیه را نادیده گرفت و سینما سه بعدی اصلا سالن سینما نیست و نیاز به توضیح ندارد که سینما باید در طبقه همکف باشد.

ظاهرا چاره ای جز اصلاح قرارداد آنگونه که شهردار یاسوج می گوید وجود ندارد و برای حفظ منافع شهروندان باید سرمایه گذار محترم همان گونه که در مزایده به او اعلام شده ۹ طبقه بسازد و طبقه همکف را به سینما و دو طبقه را به پارکینگ اختصاص دهد تا بتواند آرزوی دیرینه مردم شهر را برآورده کند.

منبع: