حجت السلام بابایی گفت: علت تأکیدی که بر سبک زندگی «اسلامی» در مقابل سایر سبک‌های زندگی می‌شود این است که سبک زندگی اسلامی جوهره تمدن اسلامی است و موجب شد مسلمانان در زمان کوتاهی به ابرقدرت دنیای قدیم تبدیل شوند.

رویکرد سبک زندگی در اسلام و غرب

حجت السلام بابایی گفت: علت تأکیدی که بر سبک زندگی «اسلامی» در مقابل سایر سبک‌های زندگی می‌شود این است که سبک زندگی اسلامی جوهره تمدن اسلامی است و موجب شد مسلمانان در زمان کوتاهی به ابرقدرت دنیای قدیم تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سپاه فتح از یاسوج، شب روز گذشته جشن میلاد حضرت زهرا(س) در حسینیه ثارالله برگزار و حجت السلام بابایی در خصوص چرایی و ماهیت سبک زندگی اسلامی گفت: اگر بخواهیم تعریفی از سبک زندگی ارائه دهیم باید گفت که هر آنچه که متن زندگی انسان را تشکیل می‌دهد و مردم بر اساس آن زندگی می‌کنند را سبک زندگی می‌نامند.

وی عنوان کرد: به طور مثال نوع لباس‌هایی که مردم می‌پوشند، شیوه‌ها و الگوهای مصرف، آداب و رسوم ازدواج، عاداتشان در کسب و کار و زندگی، و به طور کلی هر چه که به زندگی انسان‌ها ارتباط پیدا می‌کند سبک زندگی نام دارد اما سبک زندگی اسلامی، اگر ما همین موارد را بر طبق دستورات اسلام و با رنگ و بوی الهی انجام شود سبک زندگی اسلامی نام دارد.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم هدف سبک زندگی اسلامی را بگوییم رشد و پیشرفت فردی و اجتماعی است، ادامه داد: بدین معنا که هر یک از ما انسان‌ها باید برای ارتقاء روحی و روانی و جسمی‌ خود در طول مدت عمری که دارد از تمام ظرفیت‌ها و استعدادهایش بهره برده و در بعد مادی و معنوی، به کمال رسیده و فضیلت‌های انسانی‌اش را تکمیل کند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: هدف سبک زندگی اسلامی این است که هر انسانی بتواند به تکمیل فضایل فردی دست یابد و در سایه تکمیل فضایل فردی و انجام دستورات اجتماعی، است که اجتماع ایده‌آلی خواهیم داشت و جامعه نیز پیشرفت می‌کند، وقتی سبک زندگی اسلامی در مقابل سبک زندگی غربی به کار می‌رود به این معناست که سبک زندگی من و شما بر آمده از نوع تفکر ماست که ممکن است منجر به رضایت ما از زندگی بشود یا نشود.

بابایی با تأکید بر اینکه سبک زندگی اسلامی فرد محور نیست، اظهار داشت: در سبک زندگی اسلامی اگر قوانین اخلاقی رعایت می‌شود در واقع فرد هم به حقوق خودش توجه دارد و هم در سایه دستور خداوند، نسبت به حقوق دیگران ارزش و احترام قائل است و خود را در برابر حقوق دیگران مسئول می‌داند بنابراین این فرد نیازی به کنترل بیرونی ندارد چراکه کنترل درونی به او کمک می‌کند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بهترین تفریحات را می‌توان در سایه تعالیم اسلام داشت تفریحاتی که منجر به رشد فردی شده و ثمره‌ای برای شخص و اطرافیانش به همراه دارد اما در سبک زندگی غربی غالب تفریحات به ضرر جسم و یا روح انسان است و نمی‌تواند به لحاظ اخلاقی موجب ارتقاء شخصیت انسان شود.

وی اظهار داشت: در قرون وسطی و در فرهنگ غرب ساختار جسمی انسان اهمیت دارد بدون اینکه به اخلاقش توجهی داشته باشند و قدرت اقتصادی، ملاک ارزش‌گذاری افراد شده است و حتی دیدگاه‌های اجتماعی و سیاسی ما نیز تحت تأثیر سبک زندگی اجتماعی خواهد بود.

انتهای متن/

منبع : پایگاه اطلاع رسانی سپاح فتح