- سایت های خبری
- سهشنبه 21 ژانویه 2014 - 09:01
رواج پدیده”نمره خواهی” امان همه را بریده است
از خدمات ارزنده دولتها به مردم هر کشور قلمداد می شود. و در نفس مفید بودن آن نمیتوان خللی وارد کرد. اما اگر از دیدگاه دیگری بنگریم متاسفانه شاهد ایراداتی خواهیم بود که این نعمت و فرصت چطور در استان ما تبدیل به نکبت و تهدیدی شده که مشکلات عدیده ای را برای استان ایجاد نموده است.
۱- مخاطب پسند نیستند
۲- زشت است درباره آنها حرف بزنیم
۳- منکر وجود آنهاییم
۴- اهمیت ندارند
۵- ریشه ای هستند و ما اغلب عادت نداریم درگیر مشکلات ریشه ای شویم چون دوران مدیریت معمولا کوتاه است
۶- اغلب به نوعی درگیر در آنیم و خجالت میکشیم یادآوری کنیم
اما وای به حال خودمان و جامعه مان اگر این مشکلات ریشه ی اغلب مشلات ما باشند. میخواهم به یکی از این مشکلات نگاهی بیندازم و به تبعات آن، و درخواست از رادیو و تلوزیون استان که اگر برنامه های طنز و خوش خوشان و نه چندان جذابش اجاره داد دمی به آن بپردازد.
در سالهای اخیر توسعه آموزش عالی در کشور به تبع آن در استان از خدماتی است که حکومت جمهوری اسلامی و دولتهای اخیر به آن می نازند و مایه مباهات خویش می دانند. و اگر عاقلانه بنگریم خواهیم دید حق دارند زیرا توسعه آموزش عالی از شاخصه های مهم توسعه و تعالی یک کشور می باشد. افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، آسانی ورود به دانشگاه و…
از خدمات ارزنده دولتها به مردم هر کشور قلمداد می شود. و در نفس مفید بودن آن نمیتوان خللی وارد کرد. اما اگر از دیدگاه دیگری بنگریم متاسفانه شاهد ایراداتی خواهیم بود که این نعمت و فرصت چطور در استان ما تبدیل به نکبت و تهدیدی شده که مشکلات عدیده ای را برای استان ایجاد نموده است.
زشت ترین پدیده در این راستا درخواستهای بی جا از اساتید دانشگاه برای افزایش نمرات دانشجویان است. چه توسط خود دانشجو و چه توسط واسطه ها، همکاران و وابستگان فامیلی. معمولا در آغاز هر ترم برخی از دانشجویان در انتخاب اساتید دقت می نمایند که آیا قابلیت چانه زنی دارد یا نه؟
و این عامل چنان فراگیر هست در استان که تمامی اساتید حداقل یکبار با آن روبرو شده اند. این مشکل ریشه مشکلات کوچک و بزرگی میشود که معمولا به آنها دقت نمیکنیم من تلاش میکنم مشکلاتی را که این پدیده می تواند باعث شود برشمارم و بررسی عمیقتر را به کارشناسان اجتماعی و فرهنگی واگذار می نمایم.
۱- درخواست نمره خارج از شمول اساتید را در تنگنا قرار داده و باعث می شود اساتید کار کشته که امکان رفتن از استان را دارند فراری دهد
۲- دانشجویان برای ایجاد کانال در زندگی شخصی اساتید تفحص می کنند
۳- روابط دوستی و فامیلی زیادی بر اساس این درخواستهای نابجا آسیب می بیند
۴- دانشجویی که نمره خارج از شمول گرفته و چیزی بیش از حقش دریافت کرده در آینده در محل کار و زندگی و جامعه باز هم خواهان چیزی بیش از حق خودش است چون قبلا در دانشگا مزه آنرا چشیده
۵- متاسفانه این پدیده در دوره های فوق لیسانس هم در استان مشاهده شده. دانشجویان فوق لیسانس که بعد از فارغ التحصیلی باید به تدریس در دانشگاه بپردازند اگر خودشان با این روش نمره بگیرند قباحت آن برایشان از بین میرود
۶- باعث دلسردی دانشجویانی میشود که واقعا دنبال یادگیری هستند
۷ – و بالاخره مهمترین مورد رواج بی سوادی در استان است.
بنده سابقه تدریس در جاهای مختلف را در کشور دارم و به حق هیچ جایی مثل استان خودم را از این نظر ندیدم. استانی که در حال حاضر نیازمند تلاش و کوشش فرزندان خویش است.
برخی از افرادی که در این مورد بارها چانه زنی کرده اند والبته اگرچه کاملا شرع و منطق را زیر پا می گذارند و درخواست نابجا دارند اما دلیلی می آورند با این عنوان که استان ما توسعه نیافته است و مردم فقیرند و اساتید باید کمک کنند و متاسفانه متوجه این مساله نیستیم که فقر استان ما نه به خاطر نبود منابع زیر زمینی و رو زمینی و… است. بلکه نتیجه مستقیم نبود منبع انسانی قوی و باسواد است. و با این کار(نمره دادن خارج از شمول) داریم به این فقر تا بی نهایت دامن میزنیم.
از آنجا که معتقدم هر نقاد باید پیشنهاداتی هم در چنته داشته باشد پیشنهادهایی را برای رفع این معضل عرض می کنم:
۱- ورود رادیو و تلوزیون استان به این موضوع و دعوت از کارشناسان برای رواج قبح این مساله
۲- بسیاری از افرادی که این درخواستها را مطرح میکنند به هیچ عنوان متوجه این مساله نیستند که حق الناسی ضایع می شود. بنابراین لازم است روحانیت معظم استان به این بحث ورود نمایند. و از تریبون نماز جمعه در این باره صحبت کنند.
۳ – ایجاد تدابیری از سوی دانشگاهها برای برخورد با دانشجویان و اساتید خاطی
۴- حمایت مسولین دانشگاه از اساتیدی که به این درخواستها جواب منفی میدهند و معمولا در دانشگا توسط دانشجویان و برخی افراد در جامعه مورد بی مهری قرار می گیرند
علاوه بر این مشکل که عرض نمودم مسائل پیش آمده در واحد علوم و تحقیقات استان(ارئه درس به اساتید غیر تخصصی، تعداد زیاد دانشجو در کلاسها، ریختن پایان نامه بر سر یک استاد بیش از ظرفیتش، پایان نامه های کپی برداری شده و ضعیف و…) نیز برای قشر تحصیل کرده استان تبدیل به سوهان روح شده است که در صورتی که وقت مجال دهد در جای دیگری به آن خواهم پرداخت.
در این راه از قشر تحصیل کرده استان درخواست همفکری و کمک دارم. زیرا استان امروز بیش از همیشه نیازمند توجه و کمک این افراد می باشد.
منبع : عصردنا