- سایت های خبری
- سهشنبه 21 ژانویه 2014 - 12:01
رنج استان از فامیل بازی+ مصیبت نامه معاون ورزش
نشست هماندیشی دبیران تشکلهای مردمنهاد استان کهگیلویه و بویراحمد با استاندار حول محورهای مختلف برگزار شد.
نشست هماندیشی دبیران تشکلهای مردمنهاد استان کهگیلویه و بویراحمد با استاندار حول محورهای مختلف برگزار شد. استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات اجتماعی- فرهنگی زیادی در این استان داریم که در پیشانی همه آنها فامیلبازی قرار دارد.سید موسی در نشست با دبیران تشکلهای مردمنهاد «سمنها» با بیان اینکه نشاط و پویایی در میان جوانان هر مسئولی را نسبت به کار و خدمت بیشتر ترغیب میکند، اظهار داشت: هنگامی که این نشاط را در میان تشکلهای مردمنهاد میبینیم پی خواهیم برد که روحیه امید در میان جوانان زنده است.وی، یکی از مزیتها و نقاط قوت تشکلهای مردم نهاد را کار با یکدیگر و در کنار هم بودن دانست و ادامه داد: وقتی هدف کار و خدمت باشد دیگر نگاههای بسته سیاسی و قومی و جغرافیایی جایگاهی نخواهد داشت.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد از آنچه که به فردمحوری در این این استان منجر شده است، خاطرنشان کرد: از گذشته تاکنون خوب یاد نگرفتهایم که با هم کار کنیم و روحیه فردگرایی در این استان بسیار قویتر از باهم بودن است.
خادمی با بیان اینکه در دولت جدید رویکرد ما این است تا این فرهنگ با هم بودن را تقویت کنیم از کارکرد مهم تشکلهای مردمنهاد برای فرهنگسازی در این زمینه گفت و افزود: به طور مرتب چنین جلساتی را با تشکلها برگزار میکنیم و اصولاً رویکرد دولت این است که بسیاری از کارها از جمله پروژههای عمرانی را به اینگونه تشکلها واگذار کند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود در جمع تشکلهای مردمنهاد، تصریح کرد: سمنها باید حلقه رابط میان مردم و مسئولان باشند و به عنوان زبانی گویا مشکلات را به زبانی روانتر و تأثیرگذار بیان کنند و برای مشکلات راهکار هم ارائه داده تا وظیفه خود را به صورت کامل انجام دهند. فامیل بازی ما را رنج میدهداستاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه از برخی مشکلات موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزههای مختلف سخن به میان آورد و اذعان داشت: در بسیاری از موضوعات از جمله در راه و جاده ۱۰ سال از همه جا عقبتر هستیم و اگر در جاهای دیگر به فکر ساختن آزادراه هستند ما هنوز به فکر ساخت و توسعه بزرگراه هستیم و بسیاری از عقبماندگیهای دیگر که باید کالبدشکافی شوند.وی در پایان این نوع از عقبماندگی را تاریخی دانست و یادآور شد: علاوه بر این، دچار مشکلات فرهنگی و اجتماعی نیز هستیم که بحثهای قومی و شهرستانی و اقلیمی و خروج از روابط اداری و گرویدن به روابط فامیلی و فامیلبازی ما را بسیار رنج میدهد. *** مصیبت نامه معاون ورزش
سید عبدالعزیز تقیزاده در نشست دبیران تشکلهای مردمنهاد استان، اظهار داشت: استاندار ما دومین استاندار جوان کشور است که امیدواریم بتوان از این ظرفیت جوانی مدیر ارشد استانی برای کمک به تسهیل در امور جوانان بهترین استفاده را برد.
وی ادامه داد: تشکلهای مردمنهاد استان با وجود اینکه هیچ کمک مالی به آنها نشده است، اما در کشور مقامهای با ارزشی را کسب کردهاند که بیان آنها با این وضعیت بد مالی موجب ترکیدن بغضها میشود.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد به موفقیتهای برخی از این تشکل ها در سطوح ملی اشاره کرد و متذکر شد: چنان در سطح ملی به استان ما اهمیت داده میشود که در حضور استانهای بزرگ کشور از معاون امور جوانان استان ما به اضافه چهار استان دیگر میخواهند که به نمایندگی از سایر استانها ایدهها را مطرح کرده و مشکلات امور جوانان کل کشور را بیان کنیم.
این مسئول با قول به استاندار و معاون سیاسی و دبیران تشکلها برای افزایش تعداد سمنها در کهگیلویه و بویراحمد، اذعان داشت: از همین جا قول میدهیم که تعداد تشکلهای مردمنهاد این استان را به عدد ۳۰۰ تا پایان سال ۹۳ برسانیم.
وی با بیان اینکه در مدتی که مسئولیت این حوزه را در ورزش و جوانان استان بر دوش گرفتهام چیزهایی دیدهام که در حد مصیبتنامه است، ابراز داشت: ساختمان ما را به شورای شهر دادهاند و خودرو و سایر وسایل و اموال در اختیار ما نیست و تنها تابلوی سازمان ملی جوانان را تحویل گرفتهایم.
تقیزاده با بیان اینکه بنا نبود یک بار دیگر این مصیبتنامه را تکرار کنم، خاطرنشان کرد: امیدوارم دولتی که نام تدبیر و امید را دارد تشکلهای مردم نهاد و سازمان جوانان را به جایگاهی که برازندگی آن را دارد، برساند.
معاون ادارهکل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد، بودجه توانمندسازی تشکلهلای مردم نهاد استان در طول یکسال را تنها ۷ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: من امروز به عنوان متولی امور جوانان استان در برابر این تشکلها سر به زیر هستم و تنها کاری که کردهام این بچهها را از خانهنشینی به متن بازگرداندهام و مژده میدهم با همتی که در خود این تشکلها وجود دارد پویایی آنها در استان را به همین زودی شاهد باشیم.
این مسئول با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم چراغ تشکلهای مردمنهاد در استان کهگیلویه و بویراحمد خاموش شود، عنوان داشت: در کنار همه این مشکلات فضای روشنی را تصور میکنیم که نمونه آن کسب رتبه برتر کشوری توسط برخی از تشکلها از جمله تشکل یاران مانا بود.
***
در این نشست که نزدیک به سه ساعته به طول انجامید هر کدام از دبیران تشکلها به نمایندگی از سایرین دغدغههای خود را مطرح کردند.
در ابتدا احسان دانشی، دبیر نخستین تشکل مردمنهاد استان کهگیلویه و بویراحمد با نام کانون شهید دانشیاصل از مهمترین دغدغههای خود در این تشکل گفت و افزود: متأسفانه در استان ما تنها پشت سر هم مجوز تشکل صادر میشود بدون از این که به کارکردها و عملکردها توجهی شود.
وی ادامه داد: در حوزههای مختلف هر دستگاهی به میل خود در حال صدور مجوز است که چنین رویهای به جز بیاهمیت کردن کار تشکلها سود دیگری برای استان ندارد.
در ادامه امین دهقان، رابط جوانان امور گچساران با بیان اینکه اکنون در این شهرستان ۱۸ سمن وجود دارد از فعالیت تنها ۵ تشکل مردمنهاد در این شهرستان خبر داد و متذکر شد: با وجود اینکه توانستیم جشنواره بینظیری را در سطح این شهرستان برگزار کنیم اما از نظر امکانات و تجهیزات وضعیت آنچنانی نداریم.
وی، مشکل اصلی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص جوانان را نبود بانک اطلاعاتی مربوط به جوانان دانست و بیان داشت: اکنون هیچ منبعی برای شناسایی نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد.
در ادامه کمال دولتخواه از فعالترین دبیران تشکلهای مردمنهاد استان کهگیلویه و بویراحمد که همراه با تشکل یاران مانا مقام نخست کشوری را کسب کرده است، عنوان کرد: ۳۲ همایش با این تشکل در سطح استان برگزار کردم که بیشتر آنها حول محور توسعه استان بود.
وی در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه در کشور بزرگ هند تشکلی به نام چیکو تنها به موضوعات محیط زیستی میپردازد، افزود: اگر محیط زیست و منابع طبیعی هند حفظ شده به دلیل فعالیت گسترده و مطلوب این تشکل است که جای چنین تشکلی در کشور ما و استانی که داعیه چهار فصل بودن را دارد، خالی است.
دولتخواه با ابراز تأسف از این که حکم اعدام یک محیطبان صادر شده و هیچ یک از سمنها به وظیفه خود در این خصوص عمل نکردهاند، گفت: دوستان حداقل میتوانستند در این خصوص یک مقاله بنویسند که ننوشتند.
صمد رضایی، استاد دانشگاه و مشاور تشکلهای مردمنهاد در استان کهگیلویه و بویراحمد، این استان و به خصوص شهرستان دنا را به عنوان استان و شهرستان سبز نام برد و عنوان کرد: اثری از تقویت تشکلهای زیست محیطی در این استان نمیبینیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز این نقص را در بدنه تشکلهای مردمنهاد وارد دانست و اذعان داشت: کاش در استان ما به جای پرداختن به مباحثی چون عزل و نصبها نگاهی هم به مشکلات زیست محیطی میشد و برای حفظ و حراست از این همه گونههای نادر و منحصر به فرد گیاهی و جانوری تدبیر و راهکارهای نو اندیشیده می شد.
منبع : کبنانیوز