بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در بیانیه ای خواستار تدفین تعدادی از شهدای تازه تفحص شده در این دانشگاه شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه فتح، در این بیانیه که نسخه ای از آن به این پایگاه خبری ارسال گردیده آمده است:

(( پندارما این است که  شهدا رفته اند وما مانده ایماما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده است و شهدا مانده اند.))       شهید مرتضی آوینی

 

این جا دانشگاه استجایی که انسان ها گرد هم می آیند تا پوچی جهل را به اثبات رسانند و با این عمل مدال افتخار کمال را به سینه انسانیت آویز گردانند و انسانیت، متاعی گرانبها که در بازار دنیا و آخرت چوب حراج می خورد. اما تنها کسانی پیروز این معامله اند که گرانتر خریدار باشند، مال، فرزند، نام و یا حتی جانآری حتی جان را نیز می توان معامله کرد و اسوه کمال شدو شهدا از جانشان گذشتند تا ما نیز بدانیم که انسان لیاقت آن را دارد که خدا بخاطر چنین خلقتی به خود ببالد و در وصف خویش "فتبارک الله احسن الخالقین" گوید.

بر کسی پوشیده نیست که برکات حضور شهدا در فضای دانشگاه روح تازه‌ای به این فضای مرده خواهد دمید و فرصت حضور شهدا غنیمتی‌ است برای افزایش معنویت و بهبود کیفیت فرهنگی دانشگاهمان و شکی نیست که به مدد شهیدان فضای این محیط دانشگاهی رنگ و بویی خدایی خواهد گرفت.

علی رغم برکات و آثار متعددی که طرح مذکور برای دانشگاه و دانشگاهیان دارد، برخی به صورت ناآگاهانه و برخی دیگر که احتمالا قبور این شهدا را مانعی برای تحقق افکار و اعمال انحرافی خود می دانند  به صورت مغرضانه و عامدانه در صدد شبهه آفرینی نسبت به موضوع تدفین شهدا در دانشگاه بوده و به دنبال سیاسی جلوه دادن قضیه هستند و برخی دیگر بیان می کنند که مگر اینجا قبرستان است و چرا محیط علمی دانشگاه را به هم می زنید؟ و یا اینکه با تدفین شهدا در دانشگاه، دانشگاه تبدیل به گورستان می شود!

این گروه قلیل مغرض بدانند که (( إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ ))، دانشجویان به عنوان قشر بیدار و آگاه جامعه ، خود دارای درک و فهم دقیق نسبت به مسائل مختلف بوده و از مساله مهمی چون ایثار و شهادت و لزوم تکریم  شهیدان و همچنین آثار و برکات فراوانی که حضور شهیدان در دانشگاه می تواند داشته باشد، آگاه و مطلعند.

البته این از مسلمات است که دانشگاه قبرستان نیست. قبرستان جاییست برای دفن روزانه‌ی مردگان. اما شهید که مرده نیست. اینان که شهیدان را مرده می پندارند آیا قرآن نخوانده اند که (( وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیاء عِندَ رَبِّهِمْ یرْزَقُونَ)) شهداهیچگاه در قبرستان نبوده اند که جایشان در گلستان شهدا و باغ رضوان و بهشت زهرا بوده است و به خاک آبرو و طهارت داده اند که «طابت الارض التی فیها دفنتم». آیا تدفین شهدا در دانشگاه کمترین سپاس از ولی نعمتانی نیست که با جان و مال و آبرو فداکاری کردند و عزت، امنیت، استقلال و آزادی و سربلندی امروز ما از فداکاری دیروز آنهاست. به علاوه مگر شکل گیری بینش و دانش و جهت گیری این دو جدای از گرایش است؟ امامان بزرگوار شیعه نظام فکری و علم و دانش شیعه را بر محور گرایش و عاطفه به حضرت سیدالشهدا علیه السلام سامان دادند. اقامه یاد و نام حضرت سیدالشهدا (ع) محور گرایشات و کانون جوشش عاطفه جامعه شیعی بوده است که به اندیشه، دانش و رفتار شیعه جهت داده است و مگر امروز تحقق نهضت نرم افزاری در جامعه ایران که افق خود را دست یابی به تمدن اسلامی قرار داده است بی نیاز از نام و یاد شهیدان است که بهترین موتور محرک و انگیزه ما هستند. ما امروز هم نیازمند همت حاج همت، اخلاص کاوه و برونسی، توکل باکری، ابتکار باقری، مسئولیت پذیری زین الدین، سخت کوشی خرازی و کاظمی و ایمان صیاد و چمران هستیم. اگر سیدالشهدا (ع) خورشید هدایت است که ((ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه))، اینان با اقتدا به حسین (ع) ستارگان هدایت اند و «باالنجم هم یهتدون» راه را با اینها می شود پیدا کرد. حضور  اجساد مبارک شهدا بهترین تذکری است به همه دانشگاهیان از استاد تا دانشجو که مبادا در زرق و برق مادیات، مدرک و پست و مقام، «هدف واقعی» و «خود » را گم کنیم. یادمان نرود ما در محضر خداوندیم، روزی، ما هم خواهیم مرد و به سرای ابدی خواهیم شتافت. این ‌کمترین اثری‌ است که بر بودن این عزیزان درجلوی چشم ما مترتب است و به تعبیری «وکفی بالموت واعظا» امّااینها شهید و الهام بخش هستند.

شهید نورافشانی می کند و این برای شب پرستان قابل تحمل نیست. شهید و ارتباط با شهدا نورانیت و معنویت به ارمغان می آورد و این فضا را برای گفتمان پوسیده و منحط سکولار تنگ می کند. گویا تدفین شهدا منجر به شکست تفکری خاص می‌شود. براستی آنان که سر به ولایت خورشید نسپرده اند از نور هدایت ستارگان هم بهره ای نخواهند برد. در هر صورت هرگز نباید به این سمبل های مقاومت و این سرمایه های عظیم ملی و نقش سازنده آنان بی توجه بود. همان طور که مرحوم دکتر علی شریعتی در اهمیت این موضوع می گوید: (( پرورش انسان – مذهب، اخلاق، تعلیم و تربیتی- جز این نیست که همه انسان ها را با پیوند به این نمونه های ممتاز، یعنی تأسی به اینان که «اسوه» اند و چشم داشتن در اینان که «شهیدند» به انسان حقیقی یعنی حقانیت انسان نزدیک کنیم ))

حال که فرصتی پیش آمده تا بتوانیم با پیگیری و تلاشی مضاعف، شاهد تدفین تعدادی از این شهدای تازه تفحص شده در دانشگاهمان باشیم، همراهی و همکاری تمامی مسئولان و دانشجویان دانشگاه را خواستاریم.

(( تکریم شهیدان، تکریم ایثار و اخلاص است. تکریم دلهای نورانی و جان های لبریز از صفا ونورانیت است. رحمت خدا بر شهیدان عزیز باد )).       مقام معظم رهبری

 

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

حوزه شهید چمران

 

انتهای متن/

منبع : سپاه فتح استان ک-و-ب