امروز در حالی از وضعیت آب شرب روستاهای کهگیلویه و بویراحمد سخن به میان می‌آید که قطره قطره‌های آبی که با همت مسئولان نظام اسلامی به درب خانه‌های مردم رفته، یادآور صبوری و رنج‌های مادران و زنان سختکوش این دیار است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ، شاید نشاط‌آورتر از این برای یک مسئول و مدیر در نظام جمهوری اسلامی نباشد که لبخند رضایت را بر لبان زنان و مردان سخت‌کوشی ببیند که به لطف نجابت و صداقت آنها، بر صندلی‌های خدمت و گاه قدرت تکیه زده است.

از سوی دیگر شاید برای مردم امیدبخش‌تر از این نباشد که احساس کنند مورد توجه مسئولان هستند و خواسته‌های آنها برای دولتمردان و حاکمان مهم شمرده می‌شود.

در این چرخه نشاط و امید مسئولان و مردم، مدیرانی هستند که خدمت آنها و حوزه وظایف و مسئولیت‌هایشان به موازات محرومیت‌ها و فقر کهنه مردم است.

عرصه سازندگی در روستاها یکی از اصلی‌ترین این عرصه‌ها است که در این وادی، حق برخورداری از آب شرب سالم در روستاها از مطالبات و خواسته‌های اصلی مردم این مناطق است؛ مطالبه‌ای که اگر چه از ساده‌ترین و مقدماتی‌ترین حقوق یک ملت است، ولی مردم کم توقع و با نجابت کهگیلویه و بویراحمدی در دل روستاهای محروم و دورافتاده خود برای تحقق آن انتظار زیاد و طاقت‌فرسایی را کشیدند تا کام تشنه آنها بعد از سال‌ها صبوری، سیراب شود.

* انتظاری که گاها ۳۴ سال به طول انجامید

با عقب‌ماندگی‌های برجای مانده از دوران شاهنشاهی، سال‌ها طعم رنج بی‌آبی و کمبود آب آشامیدنی سالم را در دل روستاهای خود تحمل کرد، رنجی که به قیمت خمیده شدن کمر شیر زنان روستایی و عشایری تمام شد تا هر شیر آبی که امروز و بعد از صبری ۳۴ ساله در جلوی هر خانه‌ای باز می‌شود و آبی از آن می‌چکد، ما را یاد همه نداری‌ها و فقرهایمان در سال‌های نه چندان دور بیندازد.

مادر صبور روستایی در حال رفتن به چشمه‌ای که کیلومترها از آبادی دور است

کمتر کسی است که از یاد برده باشد «خر و شله‌هایی» که برای تأمین آب خانواده‌های روستائیان زین می‌شد تا یکی از دغدغه‌های اصلی و روزمره خانواده‌های روستایی رفع شود.

شاید تنها چیزی که این همه رنج و درد برای نوشیدن جرعه‌ای آب، شاید از نزدیکی چشمه آبادی و شاید هم از کیلومترها دورتر را تحمل می‌کرد، یکرنگی و صمیمیتی بود که خانواده‌ها به برکت آن در کنار هم به تکه‌ای نان و پیاز قناعت می‌کردند تا روستا و روستازاده برای همیشه در اذهان و خاطره‌ها به نام نیک ثبت شود.

اما زحمت طاقت‌فرسای تأمین آب خانواده‌های روستایی و عشایری به کمک الاغ‌های زحمت‌کش روستا مسئولان در را هوشیار کرد تا بدانند که این مردم که همانا امام از آن‌ها به عنوان ذخایر انقلاب یاد کردند، سزاوار این همه درد و رنج برای تأمین آب برای زن و بچه‌شان نیستند.

تصور درد آب در کنار درد نان برای دستان پینه‌بسته زن و مرد روستایی بسیار سخت است. در آن روزها بسیاری از مردم ما باید درد داشتن آب را نیز در کنار درد داشتن نانی حلال با زحمت مرد خانواده تحمل می‌کردند.

زنان روستایی ما در دل دهات و آبادی‌های صعب‌العبور، هر روز در پاسخ به مرد خانه که خسته و کوفته تازه از راه رسیده است، گزارش می‌دادند که آب مصرفی خود و فرزندانش را از چشمه و قنات‌های اطراف با سختی و مشقت مهیا کرده‌اند یا نه!

اما همه این‌ها دیری نپایید و با تلاش‌های جهادگران سازندگی که با سلاح تفکر اصیل بسیجی و به کمک تیغه‌های لودر و بولدورز به سنگر محرومیت‌زدایی از روستاها رفته بودند، آن همه رنج و مشقت رفته رفته رنگ باخت تا زن و مرد روستایی کمی با رفاه بیشتری زندگی ساده و بی‌آلایش خود را بگذرانند.

اگر نارضایتی‌های سالیان نه چندان دور این استان را در کنار مصاحبه‌ها و حرف‌های امروز روستائیان امروزی بگذاریم، باید اذعان کنیم که در حوزه آبرسانی به روستاها، اقدامات جهادی قابل قبولی انجام شده است.

* قدردانی خادمی و زارعی از مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی برای آبرسانی به مناطقی از زیلایی

شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد به گواه مردم روستاهای این استان منشأ خدمات زیادی برای روستائیان بوده است؛ کمتر از چند روز از اقدام جهادگونه مسئولان آب و فاضلاب روستایی این استان در روستاهای ممبی بهمئی نگذشته بود که آبرسانی جهادی به روستاهای آشیری باشت، اهالی این روستاها را به زبان قدردانی و تشکر وادار کرد.

یکی از موضوع‌هایی که مردم در سفر کاری استاندار و نماینده مردم بویراحمد و دنا به مناطق بسیار محروم زیلایی از آن رضایت داشتند، موضوع تامین آب بوده است، به طوری که سیدموسی خادمی و غلام‌محمد زارعی از مدیرعامل آبفای روستایی قدردانی کردند.

اگر چه محروم بودن حتی یک نفر و یک خانواده از آب سالم شرب قابل تحمل نیست، ولی آنچه باید به آن اشاره کرد، روند امیدبخش و مطلوب ریشه‌کنی این نوع محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد است.

اخلاق حکم می‌کند در کنار بیان ضعف‌ها و نارسایی‌ها، به نقاط قوت نیز پرداخته شود.

در سفر نماینده ولی فقیه به شهرستان چرام و سفر استاندار و نماینده مردم کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی به مناطق محروم قلعه رئیسی و دیشموک نیز، به وضوح لبخندهای رضایت مردم از حوزه آبرسانی به روستاها قابل احساس بود.

سجاد رستگار، مدیرعامل آب و فاضلاب روستاییت

مردم در این روستاها با زبان قدردانی از مسئولان ارشد استانی در حوزه آب روستایی استقبال کردند تا این زبان‌های سپاس و قدردانی، نیرو و جانی دوباره برای خدمت بیشتر به این مردم بی‌ادعا و نجیب، به مسئولان بدهد.

نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی در این ارتباط گفت: در جریان سفر قبل ما به مناطق محروم زیلایی یکی از مهم‌ترین مطالبات آنها موضوع تامین آب شرب بود، ولی در جریان این سفر شاهد هستیم که این مشکل در بسیاری از روستاهای زیلایی برطرف شده و مردم در مراجعات خود از این خدمات اعلام رضایت می‌کنند.

گفت‌و‌گوی خبرنگار فارس با بسیاری از مردان و زنان روستایی، گواهی بر تلاش‌های مسئولان نظام جمهوری اسلامی در راه جهاد برای رفع محرومیت روستاها است.

* سفرهایی که نیازی به حضور یک مدیر در آنها نیست/روستای بدون آب هنوز هم وجود دارد

در بسیاری از سفرهای مقامات ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد به مناطق مختلف روستایی اعلام می‌شود که نیازی به حضور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی نیست، چرا که در زمینه آبرسانی مشکل خاصی وجود ندارد.

سیدموسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد روستاها را محور توسعه می‌داند و تصریح می‌کند: اگر خدمات دولت به درستی در روستاها صورت نگیرد، شاهد کاهش شدید جمعیت روستایی و اضافه شدن مشکلات حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شویم.

وی تامین آب روستاها را یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم می‌داند و ادامه می‌دهد: در چند سال گذشته مشکل آب آشامیدنی بسیاری از روستاهای این استان برطرف شده و مردم تا حد زیادی از این خدمت راضی هستند.

اما سجاد رستگار، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد میان تلاش‌های آن روزهایش در جهاد سازندگی و اقدامات امروز‌ی‌اش در کسوت مدیرعاملی، در راستای محرومیت‌زدایی و آبرسانی به روستاها تفاوت‌های عمده‌ای می‌بیند؛ او می‌گوید: مردم این استان شایسته اقدامات جهادی مسئولانی هستند که به آن‌ها اعتماد کردند و در سنگرهای خدمت به کار گماشتند.

وی روحیه جهادی را خلاء بزرگ سیستم کنونی خدمات‌رسانی می‌داند و ادامه می‌دهد: اقداماتی چون آبرسانی ابتکاری به روستاهای ممبی که از آن به عنوان اقدام جهادی نام می‌برند، گوشه‌ای از مجموعه اقداماتی است که در روزهای جهاد سازندگی از سوی مسئولان مخلص صورت می‌گرفت.

رستگار انجام این کارها را وظیفه خود و همکارانش می‌داند و می‌گوید: تنها چیزی که می‌تواند به ما قوت و انرژی دهد، لبخند رضایت مردم است.

* تا یک نفر آب خوردن ندارد، نشستن بر صندلی‌های وسوسه‌انگیز خدمت معنا ندارد

باید بپذیریم که علی‌رغم مشکلاتی در آبرسانی به برخی روستاها و کمبود آب در برخی دیگر از روستاها، خدمات زیادی در این سال‌ها برای آبرسانی به روستاها انجام شده است.

روند مثبت کاهش مشکلات مردم در آب روستایی و اعلام رضایت مردم بسیاری از روستاهای این استان، بدون شک دلیلی برای اغماض از آبرسانی و رفع مشکلات روستاهای که در این زمینه مشکل دارند نیست، زیرا تا یک نفر در روستاهای این استان آب برای خوردن ندارد، نشستن بر صندلی‌های نرم و راحت این روزهای مدیران حرام است!

* ۱۴۸۷ روستای کهگیلویه و بویراحمد آب شرب دارند/۵۰ درصد آب تامینی روستاها هدر می‌رود

تلاش‌های مسئولان حوزه آب در کهگیلویه و بویراحمد از مجموع هزار و ۶۷۶ روستای این استان هزار و ۴۸۷ روستا را صاحب مایه حیات کرده و ۹۳ روستا نیز تحت پوشش این شرکت قرار گرفته است.

مشکلات بر جای مانده از قبل، رشد و افزایش جمعیت، عدم فراهم بودن بسیاری از زیرساخت‌ها در کنار بارندگی بسیار پایین کشور و این استان و هدرروی بیش از ۳۰ درصد آب تولیدی همگی از مواردی هستند که تلاش‌های صورت گرفته را در عرصه آب‌رسانی به روستاها کم‌رنگ می‌کند.

متوسط بارندگی در دنیا ۸۰۰ میلی‌متر مربع و میزان هدرروی آب در حدود ۱۰ درصد است که این آمار در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب ۲۳۵ میلی‌متر و ۵۰ درصد است.

* اگر روستاها بمیرند، شهرها و میزهای مدیریت نیز خواهند مرد

اگر چه در حوزه آب‌رسانی به روستاها اقدامت قابل تحسینی صورت گرفته و رضایت نسبی مردم حاصل شده، ولی بنا به دلایلی که گفته شد تا نقطه ایده‌آل در این حوزه نیازمند تلاش‌های بیشتر و همکاری و مشارکت روستائیان به ویژه در ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب و جلوگیری از هدرروی ۵۰ درصدی آب روستاها هستیم.

یکی از نکات امیدوارکننده در روند خدمات این شرکت به مردم، انتقادپذیری و توجه به انعکاس مشکلات مردم از طریق رسانه‌ها بوده است که امید است این روحیه مثبت استمرار داشته باشد و روزی در این استان برسد که هیچ خانواده‌ای برای تامین آب مصرفی‌اش به زحمت و سختی نیفتد.

نباید فراموش کنیم که اگر روستاهای ما بمیرند، شهرها و میزهای مدیریت ما نیز خواهند مرد!

———————-

گزارش از: کریم بنام

———————-

انتهای پیام/۸۲۰۰۵/ب۴۰

منبع : فارس نیوز