مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد از بهره‌برداری مجتمع آبرسانی سرفاریاب در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از این طرح ۲۶ روستای بخش سرفاریاب از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار می‌شوند.

سجاد رستگار امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار داشت: خوشبختانه با فعالیت‌هایی که صورت گرفت بخش زیادی از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند و امیدواریم که با همت و همکاری مسئولان در حوزه‌های مختلف تمامی روستاهای استان از آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد جمعیت دارای آب آشامیدنی سالم در روستاهای بالای ۲۰ خانوار و زیر ۲۰ خانوار جمعیت استان را افزون بر ۳۰۹ هزار و ۹۸۵ نفر عنوان کرد و افزود: تا قبل از انقلاب تعداد جمعیت برخوردار از آب آشامیدنی سالم در روستاهای استان حدود چهار هزار و ۱۰۴ نفر بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون بخش عمده‌ای از منابع تامین آب روستاهای استان از طریق چشمه‌ها و چاه‌ها است، اظهار کرد: منابع تامین آب مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۴۷۵ مورد است.

رستگار ابراز داشت: امروزه به برکت نظام جمهوری اسلامی از مجموع هزار و ۶۷۶ روستای استان هزار و ۴۸۷ روستای آن دارای آب آشامیدنی سالم هستند.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از این مجموع ۹۳۰ روستا با بیش از ۵۰ هزار مشترک تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی این استان قرار دارند.

رستگار با بیان این‌که ۵۲ درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد شهری و ۴۸ درصد با جمعیتی حدود ۳۰۵ هزار نفر روستایی هستند، عنوان کرد: ۱۹۰ روستای این استان با جمعیتی حدود پنج هزار و ۲۰۰ نفر فاقد آب آشامیدنی سالم است.

این مسئول در آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: آب آشامیدنی حدود ۱۳ درصد جمعیت روستایی کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۵۲۰ روستا به صورت مردمی تامین می‌شود.

وی تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب آشامیدنی سالم در استان را هفت روستا اعلام کرد و افزود: چهار مورد از این روستاها در شهرستان بویراحمد و سه مورد نیز در کهگیلویه است.

رستگار تعداد مخازن موجود آب روستایی در این استان را ۶۱۲ مورد به میزان ۱۰۰ هزار متر مکعب آب عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب آب موجود در کشور تنها ۱۰۰ میلیارد مترمکعب قابل دسترسی است، افزود: اصلاح شبکه‌های فرسوده یکی از مهمترین برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی این استان است.

مدیرعامل شرکت آبفای روستایی کهگیلویه و بویراحمد، مجتمع آبرسانی شهدای پشته زیلایی را یکی از بزرگترین و در عین حال سخت‌ترین پروژه‌های آبرسانی روستایی به دلیل صعب‌العبور بودن مسیر طی سال‌های گذشته در استان عنوان کرد.

رستگار اظهار داشت: با اجرای کامل این طرح افزون بر ۶۰۰ خانوار در قالب ۲۶ روستای بخش سرفاریاب از جمله مندان، دلگرک، آب‌ماهی، سواری، دلی‌سوار، گوشه، سیلارستان، شیخ هابیل و چندین روستای کوچک و دورافتاده در مسیر جاده سرفاریاب، شیخ هابیل از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند خواهند شد.

وی افزود: آب شرب پشته زیلایی و روستاهای اطراف تاکنون از طریق چشمه‌ها و قنات‌ها تامین می‌شد و به دلیل بروز خشکسالی چند سال اخیر و کم شدن آب چشمه‌ها مردم این دهستان مشکلات زیادی را به دلیل نداشتن آب آشامیدنی سالم متحمل شده‌اند.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حجم کار و عملیات اجرایی در این پروژه بیش از تعهدات شرکت آبفای روستایی بود، افزود: بیش از ۳۱ کیلومتر خط انتقال، چهار مخزن ذخیره با حجم ۲ هزار و ۳۰۰ متر مکعب و سه ایستگاه پمپاژ در مسیر این پروژه اجرایی و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

رستگار میزان اعتبار اختصاص داده شده برای اجرای این طرح را افزون بر ۲۴ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: با اجرا و بهره‌برداری کامل این مجتمع بزرگ آبرسانی تا آینده‌ای نزدیک آب شرب مورد نیاز تمامی روستاهای بخش سرفاریاب تامین خواهد شد.

انتهای پیام/۸۲۰۰۸/ل۴۰

منبع : خبرگزاری فارس