پزوهشگر ادبیات شفاهی کهگیلویه و بویراحمد با وجود بضاعت مالی اندک بار مسئولیت فرهنگی سایر دستگاه‌های استان نیز بر دوش حوزه هنری است.

حسین آذرشب عصر امروز در کارگاه نقد و بررسی «دانشنامه فرهنگ و تمدن » که در سالن اجتماعات حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت: همه این فعالیت‌ها از سوی حوزه هنری در حالی صورت می‌گیرد که این نهاد کمترین بضاعت مالی را دارد.

این نویسنده و پژوهشگر کهگیلویه و بویراحمدی اضافه کرد: در حالی که دستگاه‌های مختلف هر یک به سهم خود باید در زمینه رشد و اعتلای فرهنگی بکوشند و از اعتبارات خوبی نیز برخوردار هستند متاسفانه می‌بینیم که بار خیلی از دستگاه‌ها را حوزه هنری به دوش می‌کشد.

آذرشب وجود نیروی‌های جوان و با انگیزه در بدنه حوزه هنری را از نکات بارز این دستگاه فرهنگی و هنری دانست و افزود: همین مسئله باعث شده که اکثر نیروهای حوزه هنری به پژوهشگران خبره و صاحب‌نام تبدیل شوند.

نویسنده کتاب «ضرب‌المثل‌های کهگیلویه و بویراحمد» در ادامه با اشاره به تلاش عبدالرسول شریفی و پیمان نعمتی برای واکاوی و ثبت زوایای مختلف هنری و تاریخی سنگ قبرها و کتیبه‌های کهگیلویه و بویراحمد در قالب کتاب، عنوان کرد: کار این جوانان شایسته تقدیر است و این موضوع خود توانسته فتح بابی شود تا این بخش از فرهنگ و تاریخ استان مورد تجزیه و تحلیل سایر پژوهشگران و مورخان قرار گیرد.

آذرشب اضافه کرد: تنوع و غنای فرهنگی و تاریخی کهگیلویه و بویراحمد باعث شده سنگ قبرها و کتیبه‌های مختلفی در نقاط مختلف این استان مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی وجود داشته باشد.

این نویسنده در ادامه با بیان اینکه نوشتن و تحلیل دقیق ابنیه و آثار تاریخی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل برخی تقسیمات کشوری که از بعد از سال ۴۲ صورت گرفت کمی مشکل است، تصریح کرد: امروزه ما شاهدیم شهرستان نورآباد که قرابت فرهنگی و تاریخی زیادی با کهگیلویه و بیوراحمد دارد جزو استان فارس شده و بخش‌هایی از استان نیز به استان‌های خوزستان ملحق شده که تاریخ‌نویسان و پژوهشگران باید این موارد را در کارهای تحقیقاتی خود در نظر بگیرند.

انتهای پیام/۸۲۰۰۸/غ۳۰

منبع : فارس نیوز