سایت استان: دبیر شورای اطلاع رسانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود حضور مؤثر مجموعه عوامل مدیریت ستاد بحران و نیروی انسانی ، همه توان استان پاسخگوی کمتر از ۲۰ درصد حوادث احتمالی است. محمدرضا باقرزاده با بیان این مطلب اظهار داشت: کمبود و فرسودگی امکانات اعم از ماشین آلات و امکانات راهداری، امداد …

استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود حضور مؤثر مجموعه عوامل مدیریت و نیروی انسانی ، همه توان پاسخگوی کمتر از ۲۰ درصد حوادث احتمالی است.

با بیان این مطلب اظهار داشت: کمبود و فرسودگی امکانات اعم از ماشین آلات و امکانات راهداری، امداد و نجات و …، عامل کاهش خدمات رسانی به مردم است.

وی گفت: با وجود حضور فعال ستاد حوادث استان با همکاری مدیریت بحران استانداری،راه و شهرسازی، بنیاد مسکن ، برق ، آب و فاضلاب روستایی، سپاه و بسیج و شهرداری ، خدمات رسانی به قریب ۳۰۰ روستای استان و گردنه های برفگیر با کندی روبروست.

وی با بیان اینکه میزان بارش اخیر در نقاط شهری به ۳۰ سانتیمتر می رسد، ادامه داد: در بخش های وسیعی از محل تردد در مسیر جاده ها ، راههای فرعی ، اصلی و مرکز شهر یاسوج ، تردد به کندی صورت گرفت و عمل خدمت رسانی به مردم به دلیل کمبود و فرسودگی امکانات با مشکل مواجه شد.

باقرزاده اظهار داشت: شهر کوهپایه ای یاسوج با ۳۰۰۰ هکتار مساحت ، ۵۰۰ هکتار معابر ماشین رو دارد که نیازمند برف روبی است و با ماشین آلات مستهلک و از رده خارج ، خدمات رسانی به همه نقاط آن به سختی صورت می گیرد.

وی عامل این کندی در خدمت رسانی را ، عدم وجود مدیریت واحد شهری ، کمبود ماشین آلات و … عنوان کرد و گفت: لازم است مدیریت شهری با یکپارچگی بیشتر، پیش از فرا رسیدن موقعیت های بحرانی ، نسبت به رفع مشکلات شهری اقدام کند .

وی در ادامه گفت: می بایست با اصلاح بافت فرسوده شهری و خیابانهای کم عرض نسبت به رفع برخی مشکلات شهری اقدام لازم صورت گیرد.

باقرزاده به تعدد مانورهای برگزار شده در طول سال اشاره کرد و اظهار داشت: این مانورها بیشتر به آماده سازی نیروی انسانی می پردازند در حالیکه دلخوش کردن به این مانورها و نپرداختن به تجهیز امکانات و رفع مشکلات ، فایده لازم را ندارد.

با بیان اینکه تجهیزات استان جوابگوی حادثه های غیرمترقبه احتمالی نیست ، افزود: در صورت وقوع یک زلزله بالاتر از شش ریشتر ، امداد و نجات استان ، احتمالا فقط توانایی نجات خود از مهلکه را دارد.

وی خاطر نشان کرد : استان ۵۰۴ کیلومتر راه اصلی، ۹۸۷ کیلومتر راه فرعی، ۶۵ کیلومتر بزرگراه و ۴۵۳۰ کیلومتر راه روستایی دارد و با ۴۰ نقطه برفگیر و،نیازمند برف روبی در زمان بارش برف است و این در حالی است که هنگام بسیج امکانات ، جهت بروف روبی در نقاط سردسیر استان ، خطرهای دیگر نظیر سیل نقاط گرمسیر را تهدید می کند.

دبیر شورای اطلاع رسانی استانداری تأکید کرد: تجهیز امکانات و ماشین آلات امدادی در استان ضروری و نیازمند بازنگری است چرا که این استان به شدت آسیب پذیر می باشد.

وی یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کوهستانی و صعب العبور بودن آن حداقل به دو فروند بالگرد نیاز دارد.

باقرزاده در پایان گفت: ناگفته نماند طی چهار روز گذشته عوامل ستاد بحران استان به صورت شبانه روزی مشغول خدمت رسانی و رفع مشکلات ناشی از بارش برف بوده اند.

منبع : سایت ک-ب