استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: شاخص های سلامت عمومی این استان تا حد امکان بهبود و ارتقا یابد.

سید موسی خادمی روز یکشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: روند بهبود شاخص های سلامت عمومی این استان به طور مستمر و با یک برنامه ریزی مدون بررسی و گزارش فعالیت های انجام شده نیز ارائه شود.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برای بهبود شاخص های سلامت عمومی این استان اقدامات لازم را انجام داده و دستگاه های مختلف اجرایی استان نیز همکاری و تعامل مطلوبی در این زمینه داشته باشند.

خادمی بر لزوم تجهیز، بهسازی و ساماندهی هفت کشتارگاه دام و طیور موجود در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد.

وی اظهار کرد: ساخت پل و یا جاده دسترسی به بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج برای شتاب بخشی در انتقال و مداوای بیماران از ضروریات انکارناپذیر است که باید در اولویت قرار گیرد.

خادمی با اشاره به اینکه باید اعتبار مورد نیاز برای رفع این مشکل اساسی هر چه سریعتر تامین شود، عنوان کرد: در نظر گرفتن تمام جوانب امر به منظور جلوگیری از هرگونه مشکل احتمالی ضروری است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: شاخص های سلامت عمومی این استان رو به پیشرفت و بهبود است ولی با وجود اقدامات ارزنده هنوز استان در برخی شاخص ها با استاندارد کشوری فاصله دارد.

رضا چمن افزود: شایع ترین علل مرگ و میر در کهگیلویه و بویراحمد شامل بیماری های قلبی و عروقی با ۴۵ درصد، سوانح و حوادث با ۱۴ درصد و سرطان و تومورها با ۱۲ درصد در سال است.

وی بیان کرد: عواملی از قبیل مراقبت های اولیه بهداشتی، واکسیناسیون به موقع، رعایت بهداشت عمومی، ارائه آموزش های لازم و اطلاع رسانی گسترده موجب کاهش ابتلا به انواع بیماری های عفونی و واگیردار در کهگیلویه و بویراحمد شده است.

چمن اظهار کرد: ۱۶ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال دارای فشار خون بالا در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده در حالی که این میزان در مناطق شهری استان هفت درصد است.

وی عنوان کرد: شناسایی جمعیت بالای ۳۰ سال دارای بیماری دیابت در مناطق شهری کهگیلویه و بویراحمد چهار درصد و در روستاهای این استان نیز ۴/۳ درصد است.

چمن ابراز داشت: ابتلا به بیماری سرطان در کشور سالانه ۱۰۰ در ۱۰۰ هزار نفر و در کهگیلویه و بویراحمد ۵۰ در ۱۰۰ هزار نفر است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: میزان دسترسی مردم این استان به آب آشامیدنی سالم در مناطق شهری و روستایی ۹۶ درصد است که از نظر کشوری چندان مطلوب به نظر نمی رسد.

چمن گفت: میزان مرگ و میر کودکان زیر یک و پنج سال در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد ۱۶ در هزار نفر و متوسط کشوری نیز ۱۹ در هزار نفر است.

وی بیان کرد: پارسال شش مورد مرگ مادران باردار در کهگیلویه و بویراحمد رخ داد که این میزان از ابتدای امسال تاکنون سه مورد بوده است.

چمن اظهار کرد: شش تا ۱۰ درصد بانوان ساکن در شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد دخانیات و قلیان استعمال می کنند.

وی عنوان کرد: بر اساس بررسی های انجام شده اطلاعات مردم کهگیلویه و بویراحمد در مورد بیماری های آمیزشی به ویژه ایدز ضعیف بوده و در سطح پایینی قرار دارد.

 

منبع : خبرگزاری ایرانا