استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: همه دستگاه های اجرایی در قبال عشایر استان، وظیفه ذاتی دارند و برای انجام وظیفه خود نباید منتظر ابلاغ شورای عشایر باشند.


استاندار گفت: همه دستگاه های اجرایی در قبال عشایر استان، وظیفه ذاتی دارند و برای انجام وظیفه خود نباید منتظر ابلاغ شورای عشایر باشند.

سید موسی خادمی با بیان این مطلب در نشست شورای عشایر استان، با بیان اینکه ۷۰ هزار نفر جمعیت عشایری استان، ۱۰ درصد از کل جمعیت را تشکیل می دهند، اظهار داشت: می بایست به بحث خدمات رسانی به عشایر نگاه ویژه ای وجود داشته باشد و درجهت بهبود وضعیت آنها گام برداشت.

وضعیت فعلی عشایر مطلوب نیست

وی با بیان اینکه وضعیت فعلی عشایر مطلوب نیست درحالیکه این قشر بخشی از واقعیت موجود جامعه هستند، افزود: اسکان عشایر در استان جواب نداده پس باید سیاست بهبود وضعیت عشایر اتخاذ و اجرایی شود.

استاندار با بیان اینکه در حوزه اقتصادی،درآمد و اشتغال پایدار و ، امنیت پایدار برخی از دغدغه های مهم جامعه عشایری این استان هستند، اظهار داشت: تأمین این امور می بایست مورد توجه متولیان امور اجرایی و امنیتی و تمامی دستگاه های اجرایی قرار گیرد.

وی همه دستگاه های اجرایی، خدماتی ، فرهنگی و حتی امنیتی و انتظامی را در برآورده کردن نیازها و رفع دغدغه های رفاهی، فرهنگی و اجتماعی عشایر دارای وظیفه دانست و  افزود: مشارکت ، هماهنگی و تعامل این دستگاه ها با اداره کل امور عشایر برای بهبود و ساماندهی بهتر عشایر ضروری است.

فرهنگ عشایر ذخیره است /مردم شناسی عشایر مستند شود

خادمی بر ساماندهی و لزوم مردم شناسی، مستند سازی و ثبت برخی آداب ، رسوم و فرهنگ های بومی و سنتی عشایرتاکید کرد و افزود: باید بتوان در عمل و با خدمات رسانی مطلوب از هدف و اعتقاد امام راحل (ره) در مورد این قشر فعال جامعه دفاع کرد.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز بر لزوم ساماندهی و مشخص شدن زمان کوچ عشایر تاکید کرد و افزود: دستگاه های مربوطه از جمله منابع طبیعی باید در این راستا با برنامه ریزی و دقت بیشتری عمل کند و موجب سدرگمی عشایر کوچ رو نشود.

وی ابراز داشت: مستند سازی و سند دارکردن برخی مراتع و اراضی مربوط به عشایر نیز از سایر موارد مهمی است که باید در دستور کار متولیان امور به ویژه منابع طبیعی قرار گیرد.

خادمی مهمترین وظیفه شورای عالی عشایر استان را هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای کارها و اقدامات سایر دستگاه ها و نیز ایجاد زیرساخت و سیاست گذاری برای بهبود وضعیت رفاهی و اجتماعی جامعه عشایری اعلام کرد.

وی با بیان اینکه تنیده شدن جامعه شهری، روستایی و عشایری در استان کهگیلویه وبویراحمد در کنار پراکندگی روستاها و مناطق عشایری تا حدود زیادی ساماندهی و انجام برخی فعالیت ها را با چالش مواجه کرده است، افزود: باید متولیان امور در هر بخش بتوانند با نیازسنجی درست و برنامه ریزی اصولی زمینه ارایه خدمات به هر قشری را فراهم کنند.

خادمی برخی ظرفیت ها و نقاط مثبت جامعه عشایری به عنوان ذخیره های اصلی مورد نظر امام (ره) و انقلاب را یادآور شد و افزود: مشارکت و کارجمعی کردن ، سلحشوری و شجاعت از جمله شاخص های مهم عشایر است.

 محمدیان-۴۲


منبع : سایت