- سایت های خبری
- سهشنبه 6 می 2014 - 09:05
اراضی تشنه استان درانتظار اقدام وزارت نیرو
وی سطح اراضی زیرکشت در استان کهگیلویه وبویراحمد را افزون بر ۲۷۲ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: بخش عمده ای از این اراضی هم اکنون به صورت دیم است.
گوهرگانی تصریح کرد: با وجود بیش از ۸٫۵ میلیارد مترمکعب روان آب و آبهای سطحی از رودخانه های خروشان این استان از قبیل مارون، بشار، زهره و بختگان تنها کمتر از یک هشتم آن سهم اراضی کشاورزی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت: حدود ۸۰ درصد معادل شش میلیارد و ۷۷۰ میلیون مترمکعب آب های سطحی از این استان خارج می شود.
گوهرگانی ابراز داشت: هم اکنون بیش از ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب از چاه های موجود در دشت های امام زاده جعفر گچساران برداشت می شود در حالی که سد کوثر با ذخیره بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب در ۳۵ کیلومتری این شهرستان واقع شده است.
وی سطح اراضی زیرکشت در استان کهگیلویه وبویراحمد را افزون بر ۲۷۲ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: بخش عمده ای از این اراضی هم اکنون به صورت دیم است.
گوهرگانی از دردست اجرا بودن ۲۹ طرح مهم کشاورزی و آبیاری تحت فشار در استان خبر داد و گفت: ضروری است شرکت آب منطقه ای این استان تدابیر و تمهیدات لازم برای میزان آب مورد نیاز این طرح ها را در اسرع وقت تامین کند.
وی نسبت به اظهارت برخی از مسوولان وزارت نیرو و شرکت آب و منطقه ای استان برای مصرف بالای ۹۰درصدی آب در بخش کشاورزی انتقاد کرد و افزود: با بررسی های انجام شده برداشت آب آشامیدنی شهر دوگبندان و شرکت نفت از چاه های دشت امام زاده جعفر بیش از دو برابر مصرف آب کشاورزی در این منطقه است.
گوهرگانی تخصیص و تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی از سدهای موجود در استان را نیز یکی از اولویت های اساسی سازمان جهاد کشاورزی این استان اعلام کرد.
وی با بیان اینکه به عقیده کارشناسان ،برداشت آب از چاه ها برای تامین آب کشاورزی و حتی آشامیدنی بر خلاف اصول فنی و مهندسی است، اظهار کرد: بسیاری از اراضی کشاورزی و دشت های وسیع منطقه امام زاده جعفر با کمبود آب کشاورزی مواجه هستند.
گوهرگانی تصریح کرد: این استان فرصت های تاریخی فراوانی را از دست داده که یکی از آنها بهره نگرفتن از آب سدهای موجود در مناطق مختلف استان بوده است.
منبع : عصردنا