- اخبار ، اخبار سایت ، عناوین مهم خبری ، یادداشت ، یادداشت ادبی - هنری ، یادداشت سیاسی ، یادداشت فرهنگی اجتماعی
- چهارشنبه 27 نوامبر 2013 - 11:11
آقای رئیس جمهور فراموش کردید که برای گزارش ۱۰۰ روزه آمدید!
ابتدا که پای تلویزیون نشستم کاملا متعجب شدم چرا که رئیس جمهور بدون اینکه گزارش کار ارائه دهدٰ،در نیم ساعت اول فقط علیه دولت قبلی فحاشی(البته فحاشی محترمانه و در قالب آمار و ارقام)میکرد.امری که هیچ نامی جز سیاه نمایی خدمات دولت های گذشته که در واقع خدمات نظام است،نمیتوان بر آن نهاد
سایت مردم استان (ک و ب)- محسن جبار نژاد؛ تقریبا کل صحبت های مهم دیشب رئیس جمهور را شنیدم که داشت گزارش صد روزه میداد.مسائلی به ذهنم آمد:
۱٫ابتدا که پای تلویزیون نشستم کاملا متعجب شدم چرا که رئیس جمهور بدون اینکه گزارش کار ارائه دهدٰ،در نیم ساعت اول فقط علیه دولت قبلی فحاشی(البته فحاشی محترمانه و در قالب آمار و ارقام)میکرد.
امری که هیچ نامی جز سیاه نمایی خدمات دولت های گذشته که در واقع خدمات نظام است،نمیتوان بر آن نهاد.
رئیس جمهورمحترم!مطمئن باشید عدد و رقم کنتر نمی اندازد،اما شما که همواره دم از تبعیت از رهبری میزنید،حتما میدانید که ایشان سیاه نمایی خدمات گذشته دولت ها را همواره تقبیح کرده اند.
شما طوری صحبت کردید که گویا این مملکت در دولت قبلی ویرانه شده و شما فرشته نجاتی شده اید که قرار است کاخ آرزوهای مردم را بر آن بنا نهید،در حالی که خاطرتان هست در دیداری که دولت شما امسال تابستان با رهبری داشتید به شما فرمودند در دولت نهم و دهم(با تمام ضعفهایش که مجال پرداختن به آن نیست) پایه و ساخت محکمی در دو حوزه علم و اقتصاد بنا گذاشته شد و یادآور شدند که از این پایه ها استفاده کنید تا نیاز نباشد کار مجددا از صفر شروع شود.
۲٫رئیس جمهور عزیز!شما در ۱۰۰روز پیش در حرم امام(ره)فرمودید که مردم بخصوص در حوزه قیمت کالاهای اساسی ظرف ۱۰۰ روز آینده و شاید کمتر،تغییرات محسوسی را خواهند دید.الآن آن۱۰۰ روز سرآمده واین مردمند که شاهدند قیمت کالاها نسبت به صدروز گذشته نه تنها کاهش قیمت نداشته و حتی ثابت هم نمانده که افزایش قیمت در برخی کالاها سرسام آور است!
۳٫ریاست محترم جمهور!روی مهم صحبتهایم با شما بیشتر در حوزه ی فرهنگ است:
الف)در بخشی از صحبت هایتان فرمودید قلم هایی را که ممنوع شده بودند،سریع القلم!کردید و فیلمهایی را که توقیف شده بودند اجازه اکران دادید.ای کاش میفرمودید منظورتان از قلم های ممنوع شده و فیلم های توقیف شده کدام است ؟!آیا منظورتان همان قلم هایی است که به بهانه حمایت شما والبته این بار با لباس قانون !قرار است همچون دوران اصلاحات به تمامی ارزش های دینی هجمه کنند؟!یا فیلمهایی که قرار است معتقدات مردم را به باد استهزا بگیرند؟!
ب)در بخش دیگری از صحبت هایتان فرمودید که دولت باید نقش خود را در عرصه ی فرهنگ به حداقل برساند.البته ما هم تصدی گری دولت در همه بخش های فرهنگی را نمی پسندیم اما برداشتی که از صحبت هایتان بود حکایت از تساهل و تسامح دولت در این عرصه داشت.خروجی این نوع نگاه که در دوران اصلاحات نیز وجود داشت یقینا مسیر فرهنگ را به نا کجا آباد تغییر خواهد داد.
ج)در بخش دیگری از صحبتهایتان فرمودید که مثلا فیلم ها همه بیایند در جامعه پخش شوند و بعد هم خود افکار عمومی بعنوان فیلتر مشخص کنند که کدام فیلم خوب است و کدام بد.این طرز صحبت غیر کارشناسانه که بیشتر برای بدست آوردن دل مردم است،خود نوعی توهین به آنان است.
سوال میکنم این چه منطقی است که بگوییم هر فیلمی که ساخته میشود به بهانه اینکه ذهن مردم عادی بهترین فیلتر است پخش شود چون مردم میتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند!
درست مثل این است که مثلا تعدادی آبمیوه وارداتی را بدون این که در لابراتواریا آزمایشگاه مسمومیت یا عدم مسمومیت آن تشخیص داده شود روانه بازار کنیم به بهانه اینکه مردم خودشان آبمیوه مسموم را از غیر مسموم تشخیص میدهند!در برخی فیلم ها پیام فیلم را آنچنان هنرمندانه در قالب ها و تکنیک های کاملا حرفه ای و فنی تعبیه میکنند که قدرت تشخیص از بیننده ی عادی صلب میشود ومعمولا هم به طور کاملا غیر مستقیم پایه های اعتقادی واخلاقی بیننده را سست میکند.
آفت دیگری که این نگاه دارد این است که جایگاه نهادهای تخصصی و همچنین ارزش بررسی های علمی و فنی صاحبنظران این عرصه را بشدت متزلزل میکند..